Чревни инфекции при деца и хомеопатия

Публикувано в категория Хомеопатия за деца и майки | 4 коментара

Arsenicum album: Дава се най-вече, ако децата са приели развалена храна (от животински произход). Децата имат повръщане, разстройство и болки в корема. Те са жадни за малки количества вода. Пият на глътки, искат да им е хладно около главата и топло около краката. Плачат, когато са сами и искат майка им да стои до тях.

Pulsatilla: Дава се след прием на повече тежка храна, например пържена и тлъста. Децата много обичат сладолед, което често води до ангина, отит или разстройство. Те не са жадни, устата им е суха и трудно пият вода, което много притеснява майките.

China: Деца, които много обичат плодове и често приемат развалени такива, което може да доведе до разстройство. Те имат измъчено лице, страдат и се оплакват. Чувствителни са към допир особено в областта на корема, не искат завивка. Имат много газове, които отделят. Водещо лекарство при загуба на течности – много чести повръщания и много чести разстройства.

Nux vomica: Деца с изключително чувствителен стомах. Всяко притеснение, преяждане, прием на повече течности може да ги доведе до болка в стомаха. Характерно за тях е гадене и повръщане отколкото коремна болка.

Nux Moshata: Всяка една инфекция може да доведе до нуждата от това лекарство. Характерно е крайна сънливост с коремна болка, сухота в устата, слюнката е суха като памук. Децата са склонни да губят съзнание. Лесно колабират. Тъй като не желаят вода лесно се обезводняват.

Podophyllum peltatum: Чести изхождания без болка (безболкова диария). Имат разстройство денем и нощем. Децата са в добро общо състояние, хранят се добре, пият течности.

Ipeca: Водещо лекарство при повръщане без жажда и необложен език. Непрекъснато гадене, което не се облекчава след повръщане. Високомерен, трудно му се угажда. Отнася се с презрение.

Sulphur: Децата са склонни сутрин да имат разстройства без това да е патологичен симптом. Това са горещи деца с горещи глави стъпала и длани. Много жадни за студени течности. Не обичат да се къпят, често имат обриви и къпането ги влошава. Тревожни за здравето си, но нищо не правят за него.

Calcarea carbonica: Това са много срамежливи и плахи деца. Обичат много яйца и сладки. Имат отвращение към мляко и получават разстройство от него. Имат много силна жажда, много се потят. Потта им е студена и лепкава.

Antimonium crudum: Много обичат кисели храни, което ги влошава и води до стомашни проблеми – коремна болка с разстройство и повръщане. Имат непоносимост към хора, чувствителни са и сантиментални. Много са зиморничави, но не обичат слънце.

Veratum album: Повръщане и разстройсвто със силно обезводняване до колапс. Това са по принцип топлокръвни деца, но при болест стават много зиморничави. Обичат лимонада и освежаващи напитки. Високомерни, обиждат хората, но в същото време се молят за тяхното внимание.

*Използвани са психични профили на деца по Прафул Виджейкър

        

4 коментара

  1. Здравейте, предварително Ви благодаря за отговора! Имам дъщеря на 4 години и 2 месеца. Може и да е от начина ни хранене, но дъщеря ми периодично има проблеми с коремчето. На различни периоди или има запек или разстройство и два пъти през година в летния период сме влизали в инфекциозното и един път в детско с диагноза „гасрит“. Все я подлагам на диети, в зависимост от състоянието. Наблягам и много на хигиената. От една година не сме се разболявали сериозно. Но два, три месеца намаля апетита и и иска много сладки неща и може би наруших начина на хранене. сега имаме периодични болки в корема точно около пъпчето и траят 10 секунди и отшумяват. Един ден ги няма на следващият ден са чести през час. По препоръка на лекуващия и давам вечер по 5 капки „Биогая“ а сутрин и давам 8 капки „клеева тинктура“. Моля Ви, дайте ми съвет.

  2. Dr. Maneva, nujdaj se ot spe6en otgovor. Imam sin na 14 godini, ot snosti e s leten virus – rastroistvo i povrastane ( 2 pati do sega), dadoh mu degan – 5 mg i edna kapsula Enterol, no iskam da vzema nesto homeopati4no za nego. Ako mojete dnes mi otgovorete. Kazvam se Cvetanka Valova.

  3. Здравейте д-р Манева.Дъщеря ми е на 4г. и много често се оплоква от болки в коремчето.От около 6-7 месеца почти не минава ден без да ми каже че я боли цялото коремче.Личната лекърка опипва коремчето и казва че е ок.Детето има бактерия Ешерихия Коли в урината периодично -лекуваме и след месец пак се появява.От няколко месеца и давам colibacillinum-5гр. седмично.Сега пие и неоринал кидц.Ефект обаче не виждам.Какво бихте ми посъветвали да направя.Скакъв специалист да се консултирам?Ходих при хомеопад и ме изписа TUBERCULINUM веднъж месечно ???? Бактерията се появява и изчезва от 2 години вече?Коремчето заради бактерията ли я боли?Мма и запек често и изпражненията са молки и твърди .Иначе не е нервно или прекалено емоционално но при по силни болки спира игра и се гушка или си ляга.

  4. Здравейте. Искам да попитам удачно ли е при диария да се използва Carbo vegetabillis?

Евентуален отговор на коментара ще получите на посочения от вас email-адрес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *