Хомеопатия след ваксини

Публикувано в категория Хомеопатия за деца и майки | 13 коментара

Следваксиналните реакции притесняват много родители. Известно е, че във ваксините често има примеси като яйчен белтък, антибиотик (гентамицин), известно количество тежки метали (живак). Когато те попаднат в организма, могат да предизвикат странични реакции – висока температура, оток, копривна треска, чувствителност, гадене, повръщане, диария, главоболие, раздразнителност, страх, тревожност и др.

С някои хомеопатични лекарства могат да се преодолеят основните оплаквания на децата.

Основните хомеопатични лекарства при следваксинални реакции са:

Thuja Occidentalis

 • Водещо лекарство за намаляване на негативните последици от ваксината
 • Когато следваксиналната реакция засяга кожата, кръвта, храносмилателния тракт, бъбреците и мозъка.
 • Има антибактериално и изчистващо действие.
 • Препоръчва се да се приема преди и след ваксиниране

Silicea

 • Водещо лекарство за детоксикация (изчистване на организма от чужди вещества).
 • При главоболие, спазми, усещане за студ.

Aconitum Napellus

 • Водещо лекарство при висока температура, страх и безпокойство.
 • Действа успокояващо на тялото и психиката.
 • Характерно е, че детето не иска да бъде докосвано.

Pulsatilla

 • При силна чувствителност, лесна плачливост, променливост и противоречивост на характера.
 • Детето става особено раздразнително след ваксината и търси близост и внимание.
 • Липсва жажда и потене.

Apis Mellificа

 • Отлично лекарство при подуване, подпухналост, отоци, остра болка, болезненост, непоносимост към топлина,
 • При лесна раздразнителност и зачервяване на различни части от тялото.
 • При копривна треска с непоносим сърбеж.
 • Подобрение настъпва, ако се направи компрес със студена вода.

Chamomilla

 • Особено подходящо при неспокойни, плачещи деца, които сеуспокояват само при постоянно носене и люлеене.
 • Изключително чувствителни към всяка болка.
 • Съпътстващи симптоми могат да бъдат повръщане и колики.

Hypericum Perforatum

 • При много силна болка и изтръпване на ръката, на която е направена ваксината.

Ledum Palustre

 • Усещане за студ и същевременна непоносимост към топлината на леглото.

За изчистване на организма не само от токсичните елементи във ваксината, но и от всякакви алопатични лекарства (антибиотици, противоалергични и поливитаминозни препарати) се използват и хомеопатичните лекарства:

Nux vomica

 • При усещане за студ, гадене, повръщане, гняв, безсъние

Sulphur

 • При обрив, със силен сърбеж нощем,
 • Влошава се от горещо, от топлината на леглото нощем,
 • Жажда за студена вода,
 • Разстройство с неприятна миризма
        

13 коментара

 1. Здравейте, д-р Манева, отново ще се допитам до Вашето мнение.Заведох децата си при класичиески хомеопат с идеята да се подобрят на емоционално и физическо ниво.Хомеопатката им направи по едно лекарство в шишенце- така и очаквах.Това което ме смущава е,че освен т.нар. лечебна криза се сблъскахме с някакъв вирус, при което тя не ни даде никакви други хомеопатични лекарства за облекчаване на симптомите, единствено за високата температура-панадол.Изненадах се много, знам че има подходящи хомеопатични лекарства.Исках класическа хомеопатия заради конституциоонното лекарство, но очаквах при остри състояния бърза реакция с други хомеопатични препарати за пресичане на болестта, а сега май трябва все да се чака и аз мисля,че просто оставяме болестта да се развива,а не искам да измъчвам децата си така.Хомеопатката казва :хомеопатията-в краен случай.Мисля обаче, че е избрала подходящи основни лекарства и затова не знам как да постъпя.Иска ми се да се изчистят дечицата, но и да реагирам при остро състояние и да облекчавам симптомите с подходящите за това хомеопатични лекарства.Знам, че сте много заета и ще съм благодарна ако успеете да ме посъветвате дали да се обърна към друг хомеопат.

 2. Уважаема д-р Манева,

  Бихте ли пояснили как се приема преди и след ваксиниране на 10-месечно бебе–

  Благодаря предварително!

 3. ….Имам предвид дозировката на Thuja

 4. Здравейте,д-р Манева!
  Прочетох някои от темите в блога ви,особено тези ,които са свързани с хомеопатичното лечение и ми допадна изключително много различното отношение към болести и лечение.Лекувам се с класическа хомеопатия от седем години и от тогава се справих с много хронични проблеми,а така също и емоционални дисбаланси и подтиснати емоции,блокажи и т.н.,свързани с тези хронични заболявания.
  Пиша всичко това ,за да обясня,че имам личен опит с хомеопатията.Вярвам в концепциите на хомеопатията,не сляпо и не на всяка цена разбира се,и в това как тази наука разглежда човека и неговите проблеми.В този ред на мисли съм силно против ваксините и ваксинирането на малки деца.Декември 2014г. се роди сина ми Божидар.Сблъскахме се с жена ми със задължителните имунизации,които разбира се отказахме(за сега само първите две Хепатит В и БЦЖ),но изниква проблема с детската градина,който проблем е далеч,но времето минава.Не можем да си позволим детето ни,да не посещава ЦДГ,но още повече не можем да си позволим да инжектираме детето си ,за сметка на печалбата и повишаване на продажбите на фармацевтичните компании,които не се интересуват от рискове,като аутизъм,епилепсия,дерматити и много други странични реакции,с които ние ще се наложи да живеем всеки ден в случай ,че се проявят при нашето дете.Рядко съм срещал медицинско лице ,което да има такъв тип отношение към здравето на човек и поради това пиша всичко това,с което моля за помощ! Ние сме от София.Бих искал да ви помоля,ако е удобно да ми препоръчате педиатър,който има същото отношение към по-горе описаните въпроси! Ако познавате такъв разбира се! За да бъда на 100% искрен,ще ви кажа ,че идеята ни е да намерим,личен лекар на сина ни,който да попълни поставените ваксини,но да не ги бие,като ние разбира се по никакъв начин не бихме търсили отговорност от негова страна при евентуални проблеми( и да разбира се ,че сме се информирали за вероятността от такива и съответните хомеопатични и холистични подходи за справянето с тях,както и сме преценили отговорността ,която този тип поведение от наша страна изисква да бъде поета от нас!!!!) и естествено ще запазим 100 % конфиденциалност за този тип отношения!
  Вероятно ще пренебрегнете молбата ми-представям си колко наивен е подхода ми 🙂 Затова бих искал да се извиня за изгубеното време,което отделихте да прочетете писмото ми(ако за вас това е изгубено време) и предварително да Ви благодаря,ако решите да ми отговорите(с какъвто и да е отговор)!
  Поздрави!

  • Господин Георгиев може ли да се свържете с мен, моля – angelche_88@dir.bg

 5. Спешно. Здравейте др. Манева. Предстои ни първа ваксина с хексацима и синфлорикс. Бебето ми е на 2 месеца. Мога ли да му дам туя и в каква дозировка. И още един въпрос_ детето е с хъркАщо носле и вадя бели сополки още от 1 месец.Докторката казва да промивам с физиологичен разтвор. Пречка ли е тази хрема за ваксинация.

  • Здравейте, бебето ми е на 3 месеца, предстоят му поставяне на ваксините Хексацима и Синфлорикс, мога ли да дам Туя и Силицея и в каква дозировка и потенция?
   Бебчето ми има и хъркащо носле още от първия месец, понякога вадя гъсти , бели сололки, даи е причина да отложа вксината, промивам всеки ден с физиологичен разтвор?
   Всичко добро ви желая!

   • Светослава,аз не съм получила отговор.Моля те ако ти си получила за туя и силуция да ми пишеш.Казвам се Полина( предходния въпрос)

    • Аз също не получих отговор, вие направихте ли ваксините?

     • Направихме миналия месец хексацима,нямаше проблем.Днес ще ни ваксинират със синфлорикс.В нослето имаме ст.хемолитикос но докторката каза ,че няма нужда от лечение.Нослето си хърка,имаме бели сополки и така.Ужасно ме е страх.А вие Светлана до къде стигнахте?

     • И все пак така и не получихме отговор 🙂
      Ние също като вас имаме Хексацима, Синфлорикс бихме вчера, продължаваме следващия месец:)

 6. Здравейте д-р Манева!
  Синът ми есента ще навърши 7 години, но по ред причини все още не сме направили ваксината, която е за 6-годишна възраст. От 1-ви май обаче даваме рибомунил по схема. Въпросът ми е може ли и кога да се направи ваксината, тъй като рибомунил е също вид ваксина. За съжаление личният ни педиатър напусна града и сега се наблюдаваме при личен лекар, който няма специалност педиатрия. Няма и хомеопат педиатър, с който бих могла да се консултирам тук, затова се надявам на Вашия съвет. Благодаря предварително!

 7. Здравейте, имам бебе на месец и половина, предстоят и ваксини и искам да попитам,какво мога да давам преди и след ваксината за да няма странични ефекти. И ако има какво е и по колко трябва да давам , и какъв период от време? Предварително Ви благодаря!

Евентуален отговор на коментара ще получите на посочения от вас email-адрес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *