Алтернативно лечение на уголемена трета сливица

Публикувано в категория Алготерапия при деца, Хомеопатия за деца и майки | 281 коментара

Лечение с хомеопатия

Кратък случай

Преди месец прегледах дете на пет години, което от три месеца имаше запушен нос и хъркане през нощта със задушаване.

Детето беше пратено от оториноларинголог, който искаше да предотврати с помощта на хомеопатия отстраняването на третата сливица.

Това е голяма рядкост, тъй като по-често лекарите веднага пристъпват към отстраняване на третата сливица.

Детето беше хиперактивно, неспокойно, изискващо – дете-тиранин. Имаше алергичен терен, чести хреми, кашлици с алергичен характер (ларингити), беше слабо, високо и много зиморничаво.

Родителите бяха изключително притеснени затова, че детето се задушава.

Дадох му неговото конституционално лекарство Tuberculinum в една-единствена доза. След два дни родителите ми се обадиха да ми кажат, че детето им е добре и спи спокойно.

Tubrculinum е водещо лекарство при дихателни алергии и алергичен терен.

Друго хомеопатично лекарство за лечение на увеличена трета сливица е Barita carbonica

Това са най-често деца с уголемени сливици, лимфни възли, твърди и неболезнени под челюстта. Те имат чести хреми, които принуждават детето да стои с отворена уста.

Това са много срамежливи деца, които не могат да се адаптират в детската градина. Те се крият зад родителите си и не желаят да разговарят с непознати хора. Изключително зиморничави, обичат топли течности и се подобряват от топли процедури.

Третото лекарство за уголемена трета сливица е Calcarea carbonica

Това са зиморничави деца, привързани към родителите си и обгрижвани от тях като перлички в мида.

Потят се много, предимно главата, тила по време на сън. Имат студени и влажни крайници. Могат да бъдат много самостоятелни и да си играят с часове сами, ако майка им е близо до тях.

Обичат яйца, не обичат мляко.

Лечение с алготерапия

Понякога уголемената трета сливица е толкова възпалена, че не може да бъде отстранена без възпалителният процес да се повлияе от антибиотичното лечение.

Веднъж при мен дойдоха родители, които не искаха детето им да бъде третирано с антибиотик и пожелаха алготерапията като алтернатива за техния случай.

Майката беше направила пълна кръвна картина и СУЕ на детето и те показваха повишена възпалителна активност. След приема на Зелена енергия и Колактив се намали възпалителната активност и това позволи отстраняването на третата сливица.

При уголемена трета сливица винаги препоръчвам следните продукти на „AquaSource“

Зелена енергия

Зелената енергия има абсолютен противовирусен ефект. Тя съдържа синьо-зелени водорасли, спирулина и люцерна. И трите имат антиоксидантни свойства, с които противодействат на вирусите, микробите и алергените.

Колактив

В продукта Колактив са налице всички пет групи имуноглобулини, съдържащи се в майчиното мляко. Те предпазват децата от инфекции и вируси. Освен това Колактив съдържа и цитокини и лактоферин, които имат противовъзпалително действие.

Есенциални мастни киселини

Есенциалните мастни киселини, предлагани от AquaSource, са екстракт от различни семена, варива и ядки.  В тях се съдържат 88 вида ненаситени мастни киселини. Нормално клетъчната мембрана на всеки човек се състои от липиди и протеини, т.нар. липопротеинов слой. Този слой е изграден предимно от ненаситени мастни киселини.

Ако клетъчната мембрана е здрава, тя не допуска навлизането на вируси в клетката както и тяхното размножаване. Клетъчната мембрана е здрава, когато човек приема пълноценна храна – съдържаща мастни киселини, каквито са варивата и ядките.

Децата до тригодишна възраст не бива да приемат ядки, заради опасността от аспирация на ядката в белия дроб. Липсата на ядки в храната обаче не се отразява добре на децата, и те често боледуват.

Затова препоръчвам Комплекс есенциални мастни киселини на често боледуващи деца. В практиката си съм установила, че заздравявайки клетъчната мембрана приемането им не позволява агресията на микроби, алергени и вируси, които водят до уголемяване на третата сливица.

Супер Антиоксидант

Антиоксидантите са вещества, които биват както образувани в организма, така и приемани с храната.

Известно е, че при инфекции и алергии, в организма се образуват много свободни радикали. Те търсят място, на което могат да оцелеят. На това място започва инфекция или алергия. Антиоксидантите унищожават тези свободни радикали.

В продукта Супер Антиоксидант се съдържат няколко вида природни антиоксиданта – синьо-зелени водорасли, екстракт от червена боровинка, кора на морски бор, зелен чай, витамин Е.

При уголемена трета сливица често препоръчвам Супер Антиоксидант – 2 до 4 капсули на ден. Ефектът е поразителен.

        

281 коментара

 1. Супер Антиоксидант

  • Здравейте д-р Манева,
   Синът ми е на 5 години. След втората годинка педиятърката ни каза че имаме трета сливица, но на този етап не е за вадене. След като почнахме да ходим на градина зачестиха хремите, запушен нос и задна хрема и хъркане. Заразявахме се лесно, някой да кихне и бяхме готови. От началото на тази година два пъти при хрема с гъсти жълто-зелени сополи последва болки в ушите, даже първия път постъпихме в болница от остър брохиолит, безмалко да му се спука тъпънчето. Тази зима целия ноември бяхме болни пихме два антибиотика през една седмица и само една седмица бяхме добре и после пак сополи и лека температура, но този път само с хомеопатия се оправихме. Само запушения нос и хъркането си остана. Въпросът ми е дали третата сливица е за вадене и кое от по-горе посочените лечения можем да проведем и кой лекър специалист от Варна можете да ми препоръчате. Благодаря предварително

   • Здравейте д-р Манева,
    обръщам се към вас с надеждата да ми дадете някакъв адекватен съвет относно проблема с моя син, който е на 9 години.
    От около 10 месеца се борим с една хрема, която не се повлиява от никакви медикаменти.Изписваха ни всевъзможни капки, спрейове, пи дори и антибиотици, но ефект никакъв.Правени са му две снимки на синуси и му е взиман носов секрет-в който не се изолира бактерия.На снимките злиза, че има синузит, но пък си мислим, е все от нещо приложено досега щеше да се повлияе.Но и до ден днешен сина ми е с ужасни жилави зелени, жълти, сополи, които непрестанно го тормозят.Видът му стана блед с леки кръгове под очите.Иначе се храни нормално, но и се оплаква от главоболие.При последния лекар при когото ходихме ни каза да му пуснем кръвно изследване АСТ, което мислим да направим.Въпроса ми е милите ли, че е възможно да има увеличена 3 та сливица и тя да прави тези проблеми?Също така има и един горен кътник, който вече отблизо 8 месеца не иска да излезе.Наистина сме много притеснени, защото той като цяло не боледува и сме в един омагьосан кръг в който се лутаме между алергия, синузит, ринит, пансинуит и никой не му поставя правилната диагноза за съжаление.Тестове за алергия са му правени два и нищо не излезе и там.Ще се радвам да ме насочите със съвет или към компетентен хомеопат.
    Поздрави

    • Здравейте Силвия, четох вашият случай, който много наподобява на този на сина ми. От 20 дни е с ужасни жалто зелени секрети, които нощно време много се засилват. Болки в главато от време на време, даже дпес и кэм ьхото тръгна.
     Моля пишете ми как се развиха нещата при вашето детенце?
     Благодаря ви

  • Здравейте д-р Манева синът ми е на 6г и има силно хъркане през нощта спи с отворена уста. Има кашлица която се проявява няколко пъти в годината и трае около месец силна и упорита даваме му противоалергични но ми се струва че няма особен ефект откриха алергия от Мухал. Правихме изследване носен и гърлен секрет всичко беше наред. Ще съм ви благодарна ако ми помогнете със съвет какви медикаменти са подходящи в неговия случай .Специалист УНГ ни заяви че и трите сливици са уголемени и ако продължава с честите ангини 4 за тази зима ще трябва да ги отстранят. Благодаря ви предварително!

 2. Здравейте чета Вашите статий за уголемена трета сливица и смятам че Вarita karbonika е нашето лекарство.Искам да попитам колко време и по- колко да давам и след колко време може да има подобрение.Благодаря Ви предварително!

  • Здравейте Диляна,
   най-добре е детето Ви да се види от хомеопат и той да определи кое е правилното лекарство, тъй като понякога майките са субективни в преценките си. Хомеопатът ще Ви даде и указания за приемането му.

 3. Много благодаря за бързия отговор.Бихте ли ме насочили към добър хомеопат в град Пловдив?

  • Здравейте Диляна, изпратих ви координати в e-mail.

   • Синът ми е на 6от три седмици е с хрема и трудно диша взима ериус тонзилутрен и слагаме коларогол доста по добре е на още не се е оправил може ли да му давам калгарея карбоника я в комбинация с другите и в каква доза

   • Zdraveite mojete li da mi preporachate dobar homeopat vav varna?

   • Може ли кординатите на добрия хомеопат в Пловдив . Много благодаря!

 4. Здравейте,
  Имам съмнение, че синът ми (почти на 8 години) има трета сливица. Носът му е полузапушен почти постоянно, стича му се секрет в гърлото и кашля. Последния месец съм се консултирала с 3-ма лекари. Мненията са: вирусна инфекция, алергия, трета сливица…
  Имате ли възможност да ни консултирате ?
  Благодаря предварително
  С уважение
  Ирена Симеонова

  • Здравейте Ирена, отговорих Ви в mail. Поздрав.

   • Имам молба за добър хомеопат в пловдив за дете с трета сливица

   • Здравейте ,добрър хомеопат вав Враца да ми препоръчате .Детето когато спи му спира дишането защото нослето му е запушено,а и сливиците са му голями. Моля за помощ .

 5. Здравейте,
  пише Ви еда доста притеснена майчица.Синът ни е на почти 2г.Да не кажа силна дума от както се е родил друг здравословен проблем освен носллето не е имал.От 3м.възраст е периодично,кога с запушено носле,кога с хрема.Педиатърката ни е преписвала ту готови,ту правени капки.За известно време уж овладяваме ситуацията,но за кратко.Сега всичко се повтаря.Преди месец започна със силни прозрачни сополки,които овладях с хомеопатични продукти-алиум цепа,коризалия,и осцилококцинум.Да ама не!Нослето се запуши,детето не може да спи и да се храни нормално.И преди се е случвало,но сега много хърка,спи с отворена уста,плаче на сън.Водих го и на УНГ-този лекар ни изписа общо взето противоалергични медикаменти-аерус,флудитек,кузихром,и низита.На последния преглед направо ме съсипа-Детето е с тонзиларна хипертрофия и подлежи на хирургична намеса.Притеснена и обезпокоена съм.От интернет предимно съм чела и знам,че хомеопатията и алтернативната медецина имат успех в подобни случаи.Моля за съвет и помощ.Не мисля,че няма решение за нас,или че операцията е единственото такова-той все пак е мн.малък,няма 2г.ще ги навърши края на януари.Благодаря предварително,на Вас желая спорна работа!

  • Здравейте, отстраняването на третата сливица е наложително единствено при чести отити (особено с намаляване на слуха) и гнойни ангини. Те не са характерни за Вашето дете. Освен това подобна операция се предприема около 4-тата година. От друга страна отстраняването й не винаги решава проблемът, често тя прораства отново. По-добре би било да подсилите имунитета на сина си.

 6. Здравейте д-р Манева, имам две дечица на 3,5 и на 1,5 години. От както големият тръгна на градина постоянно са болни, първо единият, после другият. В момента големият е с постоянна кашлица, за която казаха, че е от увеличена трета сливица. Лекуват го с капки Макситрол, но ефект няма. Не желая повече да давам лекарства, които не водят до никакъв ефект /за 3 месеца испиха и по 2 антибиотика/. Моля Ви, ако е възможно да направим консултация при Вас. Благодаря предварително! С уважение: Боряна

 7. Здравейте д-р Манева.Моето дете е на 3,5 години.От околу 2 месеца имаме едно постоянно дразнене в гърлото и леко уголемени сливици,няма кашлица,не хърка по време на сън,спи дишайки с нослето,няма възпалени лимфни възли.Ходихме при двама УНГ и двете мнения са трета сливица,от която се стича секрет,който дразни детето затова прави така с грълцето.И двамата казват операция,но прегледът беше само с „отвори уста“.Дайте ни някакъв съвет.С почитания Наталия.

  • Здравейте Наталия,
   нека да се направи задна риноскопия на детето, въпреки че изследвания за носен и гърлен секрет са били добри, за да се види със сигурност, дали има уголемена трета сливица. По-горе под заглавието „Лечение с алготерапия“ съм описала продуктите, които давам при подобен проблем, за да не се стига до оперативно отстраняване на сливицата. Ако имате възможност, купете му някои от тях.

 8. Забравих да кажа,че правихме изследване на носен и гърлен секрет и всичко беше нормално,а и нямаме никакви сополи,съвсем чисто носле.

 9. Здравейте д-р Манева.Кажете ми колко време и как да ги приемаме тези продукти.И от къде да ги закупим.С благодарност Наталия.

 10. здравейте др.манева,искам да попитам има ли някакъв начин за овладяване на заден ринит.Моето дете е на 4 години и 3 месеца със установена трета сливица.првена е задна риноскопия също и ренгенова снимка на третата сливица.Категоричното мнение на 2 лекари които посетихме е операция.Но поради мое заболяване от грип се отложи напред във времето.Имали начин да се подобри състоянието й докато бъде отстранена.Нина

 11. също искам да добавя че детето е с три фибрилни гарча,много се испотява,хипрактивно дете е,много се превъзбужда от витамини не харка като спи.Спи спокойно но много по малко ляга късно и става рано,което я прави нервна и раздразнителна.Когато е със хрема е почти непрекъснато с изнесена напред долна челюст.извинвам се за големите подробности,но знам че са важни.Нина

  • Здравейте Нина,
   тревожното е само, че детето Ви е правило фибрилни гърчове. Това значи, че до шестата година трябва да сте нащрек при всяка негова висока температура. Трябва да се повиши нивото на имунната му система, за да боледува по-рядко. Препоръчвам Ви Колактив, Зелена енергия и Есенциални мастни киселини – те ще повлияят добре на трета сливица и на съня на детето.

 12. сърдечно Ви благодаря за бързия отговор.Права сте,изпадам в паника само при мисълта че ще вдигне темература,поради което сме почти непрекъснато(с почивки)на имуностимуланти.и с риск да стана нахална искам да Ви попитам нормално ли е от едните имуностимуланти да се превъзбужда и поти обилно,а от другите да се подуват на детето клепачите.И дори да сме с тях секрета от носа си върви праили сме и посявки няма бактерии,но след месец,месец и нещо със секрет аз сама изисквам от лич.лекарка антибиотик,защото се страхувам да не се усложни или че се е разболяла.Дали със отстраняването на третата сливица ще отстраня поне единия проблем.Чест и почетания от мен Нина

  • Здравейте Нина,
   за кои имуностимуланти говорите? Според мен подуването на клепача не би трябвало да е причинено от имуностимуланти. Възможно е потенето и превъзбудата да са вследствие на прекаляване с определени имуностимуланти. Надявам се не давате изкуствени витамини?

 13. Tubrculinum бих казала ,че е точно за нас Синът ми е на 4 години -слаб,блед,хиперактивен,,контактен,чести хреми и кашлица само че не е зиморничав.Днес ще ходим на хомеопат,но бих искала и вашето мнение.Почти изцяло се лекуваме с хомеопатия ,ала зимата всеки месец сме със запушен нос,хрема и раздути сливици и трудно удържам фронта вече-свекървата и таткото искат да махаме трета сливица.

  • Здравейте Веселина,
   наред с правилното хомеопатично лечение не е без значение какво е храненето на детето.
   Чувала ли сте нещо за продуктите на АкваСорс? Тази фирма е създадена от лекари-хомеопати, които са търсили качествената клетъчна храна, която да засили ефекта на хомеопатичните лекарства.

 14. здравеите др.манева,давала съм колактив от него се подува,също изопринозин за сега от него съм най доволна,но и от него се поти и се подува,ехиначи също,инфлоцид също,доволна съм от имунобебе сироп,но неи от имонокид и други подобни,но общо жзето все такива това ми дават това давам незнам какво друго.а витамини изобщо не давам там става страшно с тях:безсъние,пот и други

 15. Здравейте д-р Манева.Имам следният проблем с детето ми което на 1г.8м.През месец октомври миналата година направи ангина. Изписаха му антибиотик.Този антибиотик явно не му е подействал и направи гнойна ангина. Лечение с антибиотик след което амикацин. След това лечение получи увеличение на лимфните възли на гушата.Направи му се изследване на кръвта,снимка на бял дроб, пак лечение с антибиотик и от едната страна се припраха, но от другата уголемените лимфни възли си останаха и до момента.Лекар педиатър от ВМИ Пловдив ни насочи към детски хирург за евентуална биопсия за да се види какво точно е това.Общото състояние на детето е много добро.Забравих да кажа, че на 9м. направи първата гнойна ангина и след нея е с постоянно уголемени сливици. Резултатите от всички изследвания са добри. Мола за съвет и помощ.

  • Здравейте Дима,
   честите гнойни ангини водят до увеличаване на регионалните лимфни възли. При наличие на добри изследвания от Пълната кръвна картина, не бихме мислили за злокачествени заболявания на лимфната система. Но за Ваше успокоение можете да направите биопсия. След това можете да пробвате лечение с хомеопатия. За засилване на имунната система, както вече не веднъж съм казвала, е добре да се проведе и курс на лечение с алготерапия.

 16. Здравейте д-р Манева.Водих детето на прглед в ИСУЛ на УНГ и там ни правиха задна риноскопия.Лекарят каза ,че третата сливица на детето е много добре даже по малка от обичайната по размер,и че цялото това дразнене е в резултат на алергия,но ние сме още малки за тест да установим от какво е.Трябва да навършим 4 години.От там идвало това дразнене на грълцето и ни каза да пием Ериус 1 месец.Наталия Иванова

 17. Здравейте д-р Манева,
  Вече поредна нощ не спя и се ровя в Интернет, за да намеря лек за датато си и безкрайно се развам, че попаднах на Вашия сайт.
  Утре, 18.01. синът ми ще направи 8 години,а проблемите вследствие на третата сливица продължават да го тормозят.
  През 2008г. го оперирахме в ИСУЛ при проф. Тодоров, всичко мина благополучно, детето ми сякаш се роди отново. След операцията вече спеше спокойно, не се задушаваше, не се потеше нощтно време, лицето му се закръгли, бледостта изчезна. Но от около 5 месеца третата сливица рецидивира и кошмарът започна отново. След прекарана поредна ангина, от една седмица насам, състоянието на детето се влоши още повече – засили се нощтното хъркане, зачестиха задушаванията (sleep apnea), а през деня е много разсеян и раздразнителен.
  Бихте ли ме посъветвала, кое от хомеопатичните лекарства да му дам, за да се облекчи състоянието му, поне докато се организираме, със съпруга ми, да дойдем до София.
  Бихте ли ми изпратили и адресът на кабинета Ви, за да доведем детето на преглед.
  Благодаря Ви предварително.

 18. От две седмици чета форуми, където срещам различни мнениня и съм много притесненена. Моля Ви Д-р Манева помогнете и моето дете хърка, спи с отворена уста. Сега приема 3х15к. лимфмиозит и 3х10к. дулкамара/изписа ни ги лекарката унг/ в нашето ДКЦ. Дъщеря ми е на шест години, изпитва страх от манипулации и пищи още щом види бяла престилка,зная, че трябва да я заведа на консултаци и преглед, но сега ще я почакам да се успокои. Какво е Вашето мнение за тези капки и колко време е необходимода се приемат. Предварително Ви благодаря!

  • Здравейте Цветанка, добре е консултацията да се направи с лекаря, който Ви ги е изписал. Той ще Ви каже, колко дълго да ги приемате. Препоръчвам Ви да изчакате, за да видите как ще се повлияе детето.

 19. Здравейте д-р Манева
  Казвам се Пламен Петров и съм от Варна. Синът ни е на 6 г.Два пъти оперирвахме 3-та сливица, но сега другите две са много уголемени и диша с отворена уста, вечер хърка страшно много че скача в леглото. Педиатър ни каза да ги вадим и тях, но сме притеснени защото през март 2009г. на мой колега детето почина по време на такава операция. Моля ви да ни посочите как да се свържем с вас и да проведем необходимото лечение.От Време на време се изпуска по голяма и малка нужда, но това се случва много рядко и д-р Георгиева каза, че е възможно да е от това че детето не диша с пълния си капацитет и мозъка не се насища достатъчно с кислород. Той е от често боледуващите деца, но проблемите започват повече от нослето,хрема, кашлица и антибиотици,но гнойна ангина е правил два пъти в годината. Извинявам се и предварително благодаря.

 20. Здравейте,
  Синът мие на 7г. и миналото лято изкара ангина, след която сливиците му останаха много оголемени и расзтоянието между тях е много малко. В резулатат на това вечер като си легне да спи започва да харка, спи с отворена уста, а понякога спира да диша за секунди. Консултирахме се с доктор, но той не препоръчва да се махат, тъй като детето не боледува често. Може ли да ми помогнат хомеопатичните лекарства по някакъв начин? Имам предвид да се намали размера на сливиците, да диша свободно и да спре да хърка.

  Предварително благодаря за отговора

 21. Здравейте Др Манева
  Моля ви за помощ Преди една година синът ми на 6 г се разболя от ангина и силна хрема и се започна едно голямо нощно хъркане и оголемени сливици ,което трая почити 6-7 месеца Отодохме на море и за пет дена детето спря всички проблеми ,до Януари и отново направи силна настинка и се започна хъркане и оголемени сливици .Цитата от вашата статия е точно описание на моето дете .Каво ше ми препоръчате ,в какви дози и как можем да направим преглед при вас?
  „Третото лекарство за уголемена трета сливица е Calcarea carbonica

  Това са зиморничави деца, привързани към родителите си и обгрижвани от тях като перлички в мида.

  Потят се много, предимно главата, тила по време на сън. Имат студени и влажни крайници. Могат да бъдат много самостоятелни и да си играят с часове сами, ако майка им е близо до тях.

  Обичат яйца, не обичат мляко.“

  • Здравейте Марияна, отговорих Ви в mail.

   • Здравейте Др. Манева. Чета статията ви и мисля и аз да се обърна към вас за малко помощ. Имам момченце на 2години и 7месеца с астма ми е от 1годинка, сега ни откриха трета сливица. Консолтирах се с трима специалисти и всеки казва различно, някой казват че е за операция, но е малка. Постоянно хърка, с запушен нос е може би от 1годинка, боледуваме наи често от гнойно гарло, кашлица и упорити сополи. Слагала сам какви ли не капки. Като последните които ни изписаха са Avamys;Narivent;Limfomiozot. От тях направихме 20дневен курс и наистина имаше ефект, но когато го пуснах на ясла пак Тръгна сопол и пак се появи хъркането. Сега добивам малко познания от Интернет и попаднах на вашия сайт от които разбрах за многото видове хомеопатия. Бихте ли ми дали някаква света какво да му давам. Тои диша много затруднено дори сажалително трудно. А ако може и среща с вас на частно. Благодаря предварително.

 22. Здравейте д-р Манева,
  Дъщеря ми е на 4г. и 1м. и има уголемена трета сливица между 1 и 2 степен. Не е боледувала често (защото я пазихме) до преди да тръгне на ясли и после на градина. В началото на декември започнахме с висока Т, след 1 ден зачервено гърло и подути сливици. Изследвахме гърления секрет – не излоираха бактерия, затова и не й дадох антибиотика, който личната лекарка й изписа напосоки. Давах само Нурофен, от който й се повдигаше и 2 или 3 пъти хексалгин, тъй като поддържахме Т и трудно смъквахме високата. След 1 седмица Т спря и оттогава 1 м беше вкъщи, но гърлото си остана зачервено и леко подуто. Всъщност тогава взех да се ровя в Интернет и реших, че сигурно е с уголемена трета сливица (потвърди го лекар УНГ), защото често прави ангини, диша тежко като спи, а когато е болна и похърква, също често през деня си държи устата отворена или си прехапва (още от 6м възраст) долната устна и сякаш има хрема, която е някъде вътре/отзад, от бебе се изпотява като спи. След престоя вкъщи едва изкарахме 1 седмица на градина и вече кашляме (без Т)и сме с подути сливици и червено гърло. Личната лекарка изписа аугментин, сироп от 7-те билки и коларголови капки, но й давам клеева тинктура (4х8 капки), сребърна вода (1-2х1ч.л.), сироп 7-те билки 3х2.5мл, 2х5 капки („настойка“ – мисля, че се казва – от вино с кора от бреза нарязана), чай от индрише, счукани орехи и босилек. Кашля по-силно сутрин след сън и вечер, през останалото време, като се затича или пее. Не мога да определя кое от трите лекарства, които сте споменали да дам. Привързана е към мен, но не бих казала че се заиграва сама иска и аз да участвам (предпочита мен пред сестра си – близначка); обича мляко; не яде яйца защото не иска да ги накуси; не е срамежлива (само първите 5 мин); малко според мен е изостанала в интелектуалното развитие защото още не говори много и като че ли не разбира всичко, но пък знае азбуката например; своенравна е; дори когато яде, не стои мирно; засега нямаме проявена алергия. В момента се храни добре.
  Извинявайте за дългото писмо.
  В очакване на Вашия отговор оставам,
  С уважение:
  М.Солакова

  • Здравейте г-жо Солакова, много подробно сте ми обяснили симптомите на детето, но смятам за недопустимо да се предписва хомеопатично лекарство без личен преглед. Ако вече познавам детето, мога да Ви помагам и дистанционно.

 23. Здравейте д-р Манева,
  Синът ми е на 2г.6месеца и проблемите започнаха откакто тръгна на ясла преди 4 месеца.Дотогава беше боледумал много рядко.При него е характерно,че е със запушен нос,спи с отворена уста и хърка през нощта.От продължителната хрема и стичащите се секрети в гърлото започва да кашля.Изписвали са му антибиотични капки,пил е антибиотик.Водихме го на Специалист УНГ каза

  • Здравейте г-жо Маркова, проверете дали детето Ви има трета сливица. Вземете носен и гърлен секрет, пуснете и една ПКК с ДКК, така ще разберете дали има и алергия. Ако Ви интересува алтернативно лечение на трета сливица, просто прочетете публикацията ми.

 24. Здравейте, дъщеря ми е с голями сливици, постоянно е с хрема и всеки месец пие антибиотик, нощем хърка, а перз деня диша с отворени уста. Прочетох за Barita carbonica. Дайте ми моля съвет как поне малко ако е възможно да я облекча! Благодаря ви !

  • Здравейте Мария, прочетете какво съм писала по-горе за Зелена енергия, Есенциалните мастни киселини, Колактив и Супер Антиоксидант.

 25. Здравейте д-р Манева,
  Знам, че прегледът е наложителен, но ние сме от Кърджали. Как да се срещнем с Вас? Ако е по-удобно, препоръчайте ни Ваш колега от Кърджали.
  Предварително Ви благодаря за отговора!

  • Здравейте, за жалост не познавам колега хомеопат от Кърджали, но попаднах на следните имена в интернет:
   Д-р Ирина Делчева 0895 411982
   Д-р Петя Калфова 0885 456346
   Д-р Росен Бухчев 0885 543815.
   Не знам доколко информацията е актуална.

 26. Здравейте д-р Манева!
  Дъщеря ми е на 3г 8 месеца и е с алергия.Освен това спи с отворена уста и много хърка.През деня е нервна и агресивна.От Русе сме.Какво мога да направя за детето си.
  Бихте ли могли вие да прегледате и назначите лечение на детето ми?
  Разбрах, че ще идвате в Русе и смятам да дойда на срещата.

 27. Здравейте д-р Манева!
  Не успях да дойда на срещата с Вас в Русе, защото нямаше на кого да оставя детето.
  Много съм притеснена за детето си, защото започна отново да спи с много отворена уста и да хърка.
  Предполагав, че бих се решила вече да я оперират, само и само да се реши проблема.
  Моля ми кажете ми с както друго може да се повлияе на третата сливица от продуктите на Аквасорс.

  Води ла съм детето си при хомеопат в Русе-д-р Ивелин Димитров, но за съжаление няма ефект от лечението точно върху третата сливица

 28. Здравейте д-р Манева!
  Има ли възможност да прегледате дъщеря ми? Живеем в София?

 29. Здравейте д-р Манева!
  Синът ми е на 3г. и 3 месеца.До 3 г.изобщо не е боледувал и след като го пуснахме на градина се появи хрема,не вдига температура и много рядко се закашля.Тази упорита хрема ни е от 30.11.2009г., която лекувахме придимно с коларгол, назик,сироп за кашлица.От месец се появи и нощното хъркане.Миналата седмица вдигна температура 37.6 и пищеше от време на време попитах го какво го боли той каза глава и сочеше ухо.Цяла нощ проплаква че го боли глава отидохме при доктора и той каза че е отит.Изписа антибиотик – аугвентин. До сега антибиотик не бяхме пили. Доста бях чела из и-нет форумите и реших да го заведа при друг педиатър притеснявайки се от трета сливица и педиатъра това каза, но ни посъветва да идем при специалист УНГ. При прегледа със специалист УНГ ни успокои,че ще се оправи, че е възпалена третата сливица,но не е за вадене и ни изписаха: Кларитин-сироп,Лимфомиозот, Еуфорбиум композитум и низита унгвент за нослето-вечер,че от коларгола сме изсушили лигавицата на носа .Въпроса ми е ще има ли ефект от изписаните ни лекарства и за колко време ще се възтанови сливицата ни за да почнем да дишаме нормално. А детето ми е супер активно.

  • Здравейте Соня,
   Предписани са подходящи лекарства. И Лимфомиозот и Еуфорбиум композитум са хомеопатични лекарства. Продължителността на приема най-добре ще Ви каже лекуващият лекар. Коларгол не препоръчвам да се дава повече от 5 до 7 дни. Низита е подходящ унгвент за почистване на носната лигавица от външни алергени, като едновременно с почистването я и омазнява. Според мен определяне на конституциалното хомеопатично лекарство на детето би имало по-добър ефект. За целта идете при класически хомеопат. Прочетете и за продуктите на Аквасорс тук в блога. Ако имате нужда от допълнителна информация за тях, пишете ми.

 30. Здравейте, д-р Манева!
  Имам син на 2год. и 10мес., много активно и любознателно дете.Не е болнаво, въпреки че се е разболявал.Проблем при него са сополите, които се стичат назад. Откакто тръгна на ясла проблемите зачестиха. След последното му боледуване средата на декември сливицитв му останаха отекли и зачервени,подуха му се и лимфни възли.Заведохме го на спец. УНГ и той установи възпалена трета сливица. Предписа лечение с ериус,олинт(спрей) и капки бивацин. Лечението помогна дотолкова, че спря секрета, който се стичаше назад, но сливиците останаха надути. Препоръча ни ериус – всеки месец до лятото по 20 дни, лятото закалителни процедури – редуване море с планина и септемри отново на преглед за да види докаде са стигнали нещата. Бих искала да спомена,че много се изпотява по главата и врата докато спи, често му пресипва гласа, започна да поскърцва със зъби, ако му е позапушено нослето похърква леко и сутрин като се събуди покашля. Моля за вашето мнение и съвет, как да излекувам сина си.Благодаря!

  • Здравейте Диана,
   Така наречената аденоидна или носна сливица, всички деца си я имат до 6-тата година, след което тя започва да се смалява. За да е уголемена постоянно, най-вероятно е налице поддържаща се инфекция в носоглътката. Тази инфекция може да се изрази във възпаление на ушите, хреми, ангини. Във вашия случай не биха били лишени от смисъл хомеопатичното лечение, както и имуностимулиращите храни (клеева тинктура, сребърна вода за нослето, спирулина, саменто (котешки нокът), синьо-зелени водорасли, всички пчелни продукти (прашец, мед, млечице), коластра).
   Даването на противоалергични препарати (като ериус) по-скоро потискат способността на организма да се пребори сам с алергията.

 31. Здравейте,
  къде можем да дойдем на преглед при Вас?
  Дете 7г.- трудно диша през ноща. Два пъти махана 3-та сливица. Д-рите искат трети път да я премахнат. Ако мислите, че това може да се избегне – Помогнете!
  Предварително Ви Благодаря!

 32. Искам да Ви попитам къде Ви е кабинета и прегледите с предварително записване ли става.Аз съм от Дупница и ме интересува как маго да се свържа с Вас.

 33. zdraveite,d-r Maneva! Imam dashteria na 8 godini, koiato ima problem s tretata slivica ot dosta vreme.No vse ni uveriavaha, che shte izraste tozi problem. predi niakolko dni napravihme snimka pri prof. A.Tomov. Diagnozata e:znachitelna hipertrofia na tonzila faringea.Kuhinata na epifarinksa e stesnena. Spored d-r O.Popov triabva da se operira. molia vi za vasheto mnenie i za adresa vi za pregled i konsultacia. Blagodaria vi predvaritelno

 34. Здравейте Др.Манева,дъщеря ми е на 4год.и страда от възпалена и уголемена трета сливица вече три години,опитахме какви ли не лекарства вклюяително и лечение шестмесечно с дулкамара хомакорд и лимфомиозод,но ефекта изчезва след спиране на лечението и хъркането и всички останали симптоми се появяват отново.Миналият месец изкара остър бронхит и оттогава постоянно кашля,наложи се да приеме и още един вид антибиотик,но пак няма резултат.Мнението на лекарите(личния и УНГ)е да се махне сливицата и то до седмица две,според тях друго решение няма.Да се съгласяли на операцията или може все още нещо да се направи с хомеопатия,за да се облекчи състоянието на детето.Предварително благодаря за съвета!

 35. Здравейте д-р Манева.
  Дъщеря ми е на 4г. Тръгна на ясла на две и започна веднага да боледува. Една година непрекъснато и всеки път я лекуваха с антибиотици. Преди около година се появи една кашлица. Кашляше непрекъснато. Биха и някаква инжекция (не помня каква) и казаха, че е алергия (не е ясно от какво). От тогава почти непрекъснато пием ксизал. Като се опитам да го спра след известно време пак започва да кашля и пак го почваме. През това време пак си се разболява и пие антибиотици. От три месеца носът и е запушен, слагахме всякакви видове капки, но така и не се отпуши. Няма секрет, просто е запушен, спи с отворена уста и хърка. През това време два пъти я боляха и ушите и слагахме отипакс. Сега пак започна да кашля, но ксизала вече не действа. Кашля когато си легне, непрекъснато. Когато не е легнала почти не кашля. Жизнена е и няма температура.
  Ходихме на УНГ и той каза, че третата сливица е уголемена и е категоричен, че трябва да се махне. Ходихме и при личната докторка, тя каза: „глупости уголемена е защото имало вируси и детето е за антибиотик вече“. С което не съм много склонна да се съглася (три месеца запушен нос от вируси), а и не искам повече да я тъпча с антибиотици.
  Много моля кажете вашето мнение или ми препоръчайте хомеопат от Русе!
  Благодаря Ви предварително!

 36. Zdraveite Dr Maneva, dashteria mi e na 17 godini i e s tioridit na Hashimoto i treta slivica, hipertrofila ligavica i trudno dishane, koeto se izraziava v napriagane v celiat graden kosh i poemane na vazduh nakasano. Lifnite i vazli sa poduti i na topchenca. Pone taka se izrazi endrokrinolagat. Ima periodi na po trudno dishane i periodi na sravnitelno normalno takova. Niakoi ot lekarite smiatat, che e alergichen rinit, a drugi preporachvat mahaneto na tretata slivica. Nie sme ot Sofia i shte se radvam na konsultacia s vas. Biahme nasrochili operacia, no mesechniat i tsikal ia otloji. Kato vsiaka maika se pritesniavam ot operativno reshenie na problema.
  Predvaritelno Vi blagodaria za barziat otgovor.

 37. Благодарим Ви Доктор Манева.

  Пиша Ви тези редове, защото безизходицата пред която бяхме изправени вече не съществува, благодарение на Вас, на Вашето добро сърце и на Вашият професионализъм. По този начин искам да помогна и на други родители, които имат здравословни проблеми с децата си да – не се притесняват, а да ви потърсят защото това, което Вие направихте за нас мога да го нарека – Чудо.
  Казвам се Пламен и съм от Варна. Синът ни Радослав е на 6 год. Два пъти му е махана 3-та сливица. Той не спираше да боледува и след тези операции – на месец пиеше по два и три антибиотика едновременно, че и комбинации – венозно и през устата. Вечер хърка, бълнува и скача в леглото без въздух. През декември ни казаха специалистите от Варна, че трябва вече третия път да режат и отстранят всички сливици, но миналата година през февруари на мой колега детенцето на 6,5 годинки почина на операционната маса веднага с поставянето на упойката. Въобще не са могли да започнат оперативно отстраняване на сливиците му. Ние със съпругата ми след като ни казаха, че трети път ще ни упояват детето и на фона на трагедията на колегата ми изпаднахме в ужас и се разбягахме да търсим други методи и ако можем да помогнем.
  Тогава една позната докторка ни каза, че е чела в интернет за доктор Манева и че поне можем да опитаме. Аз веднага и написах писмо в блога й и на следващия ден получих отговор по ел.пощата си. Обадих се на доктор Манева, тя ни каза за продуктите които трябва да вземем и си записахме час за преглед в Силистра на 02.02.2010г. След прегледа тя ни предписа Калкареа на капки и каза веднага да ги дам на Радо по съответната схема. Не вярвах до тогава на хомеопатията, но от втория ден на приема детето ни започна да спи спокойно, без да хърка. Имах чувството, че нещо не е наред, защото той от 2 год. възраст хърка, а сега се ослушваме дали диша, защото проблемите наистина изчезнаха. Сливиците бяха толкова уголемени, че му запушваха гърлото. Докторите се чудиха и ни викаха:”Абе това дете как диша”. Сега го водихме на преглед при доктор Папуров – УНГ във Варна и той ни каза, че сливиците му въобще не са големи и да не си усакатяваме детето като се махнат сливиците. А именно доктор Манева беше човекът, който ни спря и благодарение на нейното лечение сливиците се възстановиха и детето ни тръгна редовно на градина.
  Благодаря Ви доктор Манева още веднъж, благодаря Ви за това, че полагате грижите си за нас, но след това, което направихте за нашият Радо, пък сега и за бебето ние сме спокойни и Ви вярваме.
  Дано Бог да Ви пази. Прекланяме се пред Вас.

  Пламен Петров Петров
  Гр. Варна 0895 833 784

 38. Здравейте др.Манева.Моят син е с установена трета сливица.но поради ниското му тегло,не го оперираха.на 3год и 4 мес. е,спи сотворена уста,много хърка.не е слаб,но е дребен за възрастта си.лежахме в УНГ,но анестезеолозите не позволиха операция,поради ниското тегло,а и детето има белодробни находки.какво бихте ме посъветвали Вие,за да се оправи детето.ние сме от сливен

 39. Здравейте д-р Манева

  Интересуваме дали скоро ще идвате в Благоевград за да доведем внучето си при Вас на преглед. Или да ни кажете къде и кога можем да се двържем с Вас.
  Благодаря предварително! Поздрави!

 40. Здравейте,д-р Манева.Моето дете е на 5г.Близо месец носа е запушен с лек секрет от едната ноздра,диша през устата и хърка при спане.Има и трета сливица.При носен и гърлен секрет се установи Moraxella Catarhalis.Още не сме пили антибиотик.Може ли да направим консултация с вас и как.Ние сме от София.Или,ако може да препоръчате някой ваш колега.Благодаря ви предварително.

 41. Синът ми е на 7,6г. Вече два пъти сме махали оперативно трета сливица. Лекарите казват че е прораснала отново и препоръчват трето оперативно отстраняване. Възможно ли е хомеопатията да помогне, за да не оперираме детето трети път. Моля препоръчайте добър хомеопат във гр. Варна.Благодаря ви предварително.

 42. Здравейте,д-р Манева!
  Синът ми е на 4год.и 6мес. от известно време хърка и получава сънна апнея(за един час спира да диша 2-3 пъти).След консултация с спец.УНГ заключението беше:Влошено състояние с препоръка за премахване и на трите сливици.И 3-те сливици били огромни и за това трябва да се премахнат.Искам да отбележа че за последните 2год.и половина детето ми не е боледувало нещо повече от настинка.Въпроса ми към вас е:Хомеопатията при такива случай може ли да помогне.
  Да уточня,че баща ми и брат ми също са с оголемени сливици(вобще ако това може да бъде наследствено заболяване).
  Благодаря ви предварително за отделеното време.
  С уважение Емилия

 43. Здравейте Д-р Манева, дъщеря ми е на 9 годинки ,като на 5 год. и махнахме третата сливица .Сега след преглед от УНГ ми казаха, че детето е с Тонзиларна хипертрофия
  Преди 14 дни поради оплакване от силни болки в гърлото, невъзможно преглъщане и увеличени л.възли приемахме Зинат и Лимфомиозот – 8 дни, но 5 дни след това отново същите оплаквания тормозят детето ,като вече го боли и лявото ухо и сега му изписаха Аугментин 3х375 мг и ми казаха,че не се повлияло от Зината.
  Какво да правя Незнам ,моля за Ваши координати и помощ
  С уважение: Д. Петрова

 44. Здравейте!
  Дъщеря ми е на 2.4 години. Всяко боледуване при нея е свързано със спадане на гласа и силно зачервено гърло. Респективно пием АБ. Преди 6 дни имаше само хрема, но преди 3 дни направи много висока температура, която прави по веднъж на ден. Има кашлица и червено гърло. Правихме снимка- всичко е наред. Вчера ми направи впечатление, че се появи хъркане. Имам причини да смятам, че е трета сливица. От началото на годината пием АБ за трети път. Приемаме ги трудно, често ги повръщаме заради гъстата консистенция. Моля, ако имате възможност да ни консултирате.

 45. Здравейте др манева моята дъщерия е 3 години миналата година през септември махнахме трета сливица.Но проблемите така и не се решиха тя е също със големи небни сливици които затрудняват дишането постояни секрети от носа жълто зелени. Мнението на унг е премахване на небните сливици моля ви дайте ми съвет има ли някъква възможност нещата да се оправят без да подлагам детето на това моля ви и ви благодаря предварително

  • Д- р Манева надявам се все още да поддържате този сайт. Искам да ви попитам правите ли дистанционни прегледи, каква е цената и как става заплащането на прегледа. Усмихнат ден ви желая.

 46. Здравейте д-р Манева,
  Детенцето ми е на 8 месеца и почти от раждането имаме проблеми с нослето.След връщането от родилното започна да издава звуци сякаш не му стига въздух.Поставена му е диагноза заден ринит, който след 2 месеца хрема накрая се повлия от антибиотик ЦЕК.Три месеца всичко беше спокойно, но от месец отново започнаха звуците.Лекуван е с 2 антибиотика , но без резултат.Сега вечер пръскам капки Назик кидс и това до известна степен помага.Не знам дали има връзка но сякаш хърането нощем започна откакто излизаме наван.Притеснява ме ринита да не е алергичен.Моля Ви да ни насочите към хомеопатични средства за облекчаване харкането и запушено носле без хрема.Благодаря

 47. здравейте,
  моят син е на 4 г и има увеличена трета сливица
  интересумам се от лечение с аква сорс продукти ,моля да ме посъветвате как и какви продукти да приемаме за да избегнем операция.къде можем да се консултираме с вас
  предварително благодаря
  поздрави Живка

 48. Zdraveite,D-r Maneva!
  Moqta dashterq e na 4 god.i do predi okolo 3 meseca ne se beshe nalagalo da priema antibiotik,sled kato trugna na detska gradina se zachestiha nastinkite i se lekuvame predimno s homeopatichni preparati.Poslednata ni nastinka obache produlji po-dulgo i se zapochna edno dulgo lechenie sas sirop stodal,korizaliq,kapki za nos,okaza se che kashlicata ne se poddava na vliqnieto na siropa,posavetvahme se sas specialist UNG I TOI USTANOVI,CHE IMA UGOLEMENA 3-TA SLIVICA ,kato beshe kategorichen,che e neobhodimo da se otstrani.Vsushnost kashlicata na dushterq mi e periodichna-kashlq vecher predi lqgane ili sutrin.Posavetvahme se i s drug specialist UNG,koito ni nazanachi lechenie ot MUKOPLANT,INFLUCID I KUZIHROM.Leko sam skeptichna otnosno rezultatite,za tova iskam da se posavetvam i s vas.Predvaritelno blagodarq!

 49. Здравейте ,
  Аз съм жена на 39 години и съм оперирана от лимфен възел на лявата страна.Преди няколко седмици забелязах ,че ми се подува лимфния възел от дясната страна.Не знам какво да правя , моля помогнете ми!
  от Иванка

 50. Здравейте ,
  Аз съм жена на 39 години и съм оперирана от лимфен възел от лявата страна на гушата.Преди няколко седмици забелязах ,че ми се подува лимфния възел от дясната страна на гушата.Не знам какво да правя , моля помогнете ми!
  от Иванка

 51. Здравейте, д-р Манева!
  Синът ми е на 3 г. Откакто е тръгнал на ясла – миналата пролет -почти всеки месец сме с антибиотик, в последната година имаме няколко отита и няколко ангини. ДОбре сложен, висок-в горните граници за възрастта си, храни се нормално, изпотява се през нощта, а през последната седмица – хърка и спи с отворена уста, дори и през деня-се вижда така характерно издадената горна челюст. Специалиста УНГ, след преглед каза – уголемена трета сливица, уголемени и двете сливици/гърлените/ и завърши с думите „нищо не може да се направи, освен да чакате или да го израсте или да се отстрани третата сливица, като междувременно го пазите здрав“ – мисия почти невъзможна.
  От месец му давам „Цинабсин“ по препоръка на педиатъра, но засега не виждам да има подобрение. Едновременно с това и Аквасорските водорасли. Единствено ми остава като алтернатива за проблемната трета сливица- преглед и лечение с хомеопатия, моля препоръчайте ми специалист за Пловдив.
  Поздрави, Юлияна

 52. Може ли да ми препоръчате добър хомеопат във Велико Търново.Детето ми е на 3 години и половина и от есента от както тръгна на градина е непрекъснато болно.Есента за няколко месеца само изпи 7 антибиотика и накрая направи и пневмония и се стигна и до инжекции.След това наколко месеца зимата си стоя вкъщи и беше добре.От началото на април пак започна да ходи на градина и вече е пил антибиотик 3 пъти,без особен ефект и сега отново е с хрема и кашлица въпреки че до преди 2 дена е пил Цефзил.При него обикновенно първо се появява запушнане на носа,след това хрема и започва и кашлица – няма температура и въпреки това след като кашлицата не минава и става и през нощта – му се предписва антибиотик.Лошото е че той направи и пневмонията зимата без температура.Съмнявам се дали проблема не е и трета сливица,но не сме правили изследвания още.

 53. Здравейте, д-р Манева. Сина ми е на 2,9г. , от както тръгна на ясла много боледува, всеки месец- хрема и кашлица , веднъж отит, веднъж ангина, после пневмония. Почти не се е разминало без АБ. Пневмонията изкара в началото на Април, до тогава беше сменил 3 АБ от Февруари в домашно лечение, след венозния в болницата по антибиограма продължихме с друг вкъщи.т.е. 5 АБ почти един след друг изпи., ( станичните им ефекти няма нужда да Ви описвам). Преди две седмици в страха си да не се повтори всичко това ( три месеца непрекъснато боледуване) сложихме пневмококова ваксина, може и да да сгрешихме като натоварихме допълнително организма. Но си казах край стига толова отрови, не съм го родила и чакала толкова време , за да го съсипя. Водихме го два пъти при УНГ за трета сливица, при двама различни доктори- единия каза, че няма, другия (преди няколко дни) , че има увеличена трета сливица- изписа Тобрадекс и Ериус, не съм ги купила. . Ще го водим при трети. Направехме изследвания на секрети-отрицателни са. Искам да вметна и че в момента пак е болен- хрема и дълбока къртеща кашлица, която започна като суха и ларингитна. Хремата овладяхме със клеева тианктура. Кашлицата и тя започна да отшумява. Давам му –Имунокинд, Септилин сироп, Туя и Монилия- след многото АБ. По съвет на лекар зпочнахме и Тонзилотрен.
  В момента няма възможност да го заведа на консултация при хомеопат, от Габрово сме и в града няма такъв или поне аз не открих, а ми се иска да получа някакво мнение и евентуално съвети за лечение. Сина ми е много палаво, жизнено и активно дете (хиперактивно бих казала), с добър апетит, много се поти –главата, врата, гърба , влажни и студени ръце, основно вечер като легна ,но и през деня. Боледуването му започва с червено гърло и предимно запушен нос и задна хрема, кашлица.
  Как бихте ми препоръчали да лекувам трета сливица на такъв тип дете.
  Извинявам се, ако е доста объркано питането ми.

 54. Здравейте Д-р Манева,
  Искам да попитам в кой град преглеждате и дали бихте ми препоръчали педиатър-хомеопат от Варна.Предварително Ви благодаря.

 55. Здравейте Д-р Манева, имам син на 4,5 години. Всяка година ни се появяват нови и нови алерги. Целогодишно имаме течащ нос и кашля. Третата сливица ни е на границата на 2 степен. Постоянно е с отворена уста, даже когато е здрав. От 1 месец само нощем кашля и стига до задушаване давам му зиртек и кашлицата спира. От вчера почна да киха, серии по 10 пъти и има секрет прозрачен което ме навежда на мисълта, че е на алергична основа. Моля напишете ми телефон за контакт с Вас и дали може да Ви посетим в кабинета Ви да го прегледате и да пробваме с хомеопатия, т.к. вече изпи какви ли не лекарства и ефекта е нулев. Предварително Ви благодаря.

 56. Здравейте, Д-р Манева! Аз съм от Пловдив, детето ми е на 3г.и 5месеца. От година не бяхме взимали антибиотик, но скоро след преглед при педиатър ни изписаха заради ухото. Проблема е че имаме трета сливица. Чести сополки, особено зимата, хъркане, спиране на дишането за секунди, спане с отворена уста , в следствие на което се пукат устните и кървят. В момента провеждаме прегледи при педиатър и алерголог, за да се установи дали уголемената трета сливица е в следствие на алергия или др. Не боледуваме често. От прочетеното по-горе влизаме в графата за Calacarea carbonica. Би ли помогнало това да смали сливицата. Другите две също казват, че били доста големи. Страхувам се от операция, защото се прави под пълна упойка, а тя винаги има риск. Също и факта, че след махането на третата сливица, тя може отново да се появи и кошмара да се повтори. Детето е малко, а това е стрес , който ще помни. Аз лично помня махането на моите, но тогава се правеха с местна упойка. Детето ми е също много активно, но винаги в настроение. Кожата й е бледа, не знам дали да го свързвам с начина на дишане през устата или на нещо друго. Контактна е, бързо се адаптира към средата. Ходи на градина и не боледува. От къде мога да намеря това лекарство, как да го давам и подходящо ли е за нея. Също и ако имате познат хомеопат в Пловдив , може ли да ми препоръчате. Не съм привържаничка на антибиотиците, а нашата педиатърка винаги ги изписва, за да се презастрахова. А не винаги се е налагало. Аз ги давам, защото не съм запозната с други алтернативи. Ако ми препоръчате хомеопат-педиатър веднага ще се запишем при него.
  Благодаря ви предварително!

 57. Д-р Манева, имате ли консултации в Бургас?
  Ако нямаме възможност за Ваша консултация, моля да ми посочите Ваш колега в Бургас, за което ви благодаря предварително.
  Хубав ден!

 58. Д-р Манева,синът ми е на 3,5 г.Преди 20 дни му отстраниха трета сливица,но нощното хъркане и задушаване продължава,което много ни притеснява ,доктора ,който го оперира ни каза ,че това е нормално и постепенно ще отшуми,но ние не сме спокойни Какво ще ни посъветвате?

 59. Здравейте д-р Манева,
  Моля за вашите координати …. Искаме да прегледате нашето дете /момченце – 4г./ ,във връзка със колебания относно премахване на третата сливица.

  Предварително благодаря!

  Л.Асенов

 60. Искам координати за консултация за моя син-на 2г и10месеца е.С три пневмонии и два фебрилни гърча за по малко то година.Чести кашлици и хреми-особено последните месеци.

 61. Искам координати за консултация за моя син-на 2г и10месеца е.С три пневмонии и два фебрилни гърча за по малко то година.Чести кашлици и хреми-особено последните месеци.Това е е-mail -desyana@dir.bg,тел.0888874989

 62. ЗДРАВЕЙТЕ Д-Р МАНЕВА! ОТ ДОБРИТЕ ОТЗИВИ КОЙТО ДОЧУХ И ПРОЧЕТОХ ЗА ВАС, РЕШИХ ДАВИ ПИША И ЗА НАШИЯТ ПРОБЛЕМ.ИМАМ СИН В МОМЕНТА Е НА 7 Г.ОТ ГОДИНА ТОЙ Е СЪС СЪЩИТЕ СИМПТОМИ(КИХАНЕ,ХРЕМА,ОТДЕЛЯНЕ НА СЕКРЕТ,ЧЕСТО БОЛЕДУВАНЕ И ОТ ДВА – ТРИ МЕСЕЦА НАСАМ ГНОЙНА АНГИНА).ЗАПУШЕН НОС, ТРУДНО ДИШАНЕ ВЕЧЕР И ДОСТА ОГОЛЕМЕНИ СЛИВИЦИ ЗАПОЧНАХ ДА МУ ДАВАМ TONSILOTREN TABLETS 10-ТИ ДЕН.ОПЛАКА СЕ ОТ БОЛКИ В ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ ОТ ДЯСНАТА СТРАНА, В УШИТЕ ОПЛАКВАНЕ ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО.НА 06.03.2010Г.МУ НАПРАВИХМЕ КОЖНО-АЛЕРГ. ПРОБИПРИ Д-Р ВАНЯ ЦВЕТКОВА ОТ ПЛЕВЕН ОКАЗА СЕ ЧЕ ИМА АЛЕРГИЯ КЪМ ЖИТНИ ТРЕВИ И МУ ИЗПИСА
  AERIUS И NASONEX SPREY .МОЖЕЛИ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО АКО СТЕ ПРОЧЕЛИ ТОВА ПИСМО.

 63. Здравейте д-р Манева много се радвам чеви открих
  синът мие на 4год и оЩте от бебе си има оголемени сливици по наследство от бащтаси.
  ходихме на лекар ими исписваха каквили не лекарстава но няма подобрение
  спи с утворена уста И ХЪРКА и се поти,постоянно се разболява постоянно кащля ,много е слаб и не палнее изобшо,несе храни и много е нервен мисляче това всичко се далжи на оголемените сливици и ви моля за помошт.
  Ако е вазможно можели дасе срештнем в един от ващите офиси в силистра или в софия ако е вазможно моляви дайте ми дати за стещта .
  това е моят меил. emiliyna_1989@abv.bg
  очаквам ващият отговор.
  БЛАГОДАРИМ ВИ

 64. задравей те, бихте ли ми препопъчали ,добър лекар хомеопат в добрич или варна ,благодаря

 65. Здравейте д-р Манева дъщеря ми е на 1г.10м.Непрекъснато е с хрема и секрети които срлизат към гърлото и почва една ужасна кашлица.Започваме едни лечения с какво ли не и без резултат.Бих искала да ми пратите по имейла кординати за да прегледате детенцето ми.БЛАГОДАРЯ ВИ Анна Рашева

 66. Здравейте,
  Проблема при нас е следния:
  Имам дащеря на 9м и половина.При първия прием на ваксината Пентаксим(беше на 2ми половина) направи реакция – имаше лаеща кашлица първото денощощие, а след това започна да се задушава и постъпихме в болница.При всеки следващ прием на тази ваксина подготвяхме малкия организъм с Фенистил и нямаше подобни проблеми.Но при първата настинка с която се сблъскахме, ситуацята почти се повтори – отново започна да кашля без да може да си поеме въздух и с пристъп на задушаване. Сложиха и орбазон и състоянието и се подобри.
  Сега само при мисълта за настинка изпадам в ужас, защото педиатъра ми каза че е възможно да реагира така при всяка вирусна инфекция.
  Има ли някъква превантивна мярка, която мога да предприема.Моля дайте ми съветдали да предприемам нещо на този етап или просто да изчакам времето да покаже!
  Поздрави

 67. Здравейте д-р Манева, синът ми е на 2 години и 9 месеца, спи с отворена уста, хърка и много се поти предимно на тила и главата по време на сън, водих го при трима специалисти УНГ и всички казват да се оперира третата сливица, дори имаме и насрочена дата за операцията, но много ми се иска да опитаме и с хомеопатия поне сливицата оприличена като кюфтенце да се посмали малко.
  От ангина не боледува, но прависше много бронхити и веднъж стигнахме до пневмония зимата докато ходи на ясла.Моля Ви дайте ми съвет дали да опитам без операция и ако е удобно да ми препоръчате Ваш колега от Бургас или евентуално консултация с Вас.
  Благодаря Ви предварително

 68. Здравейте д-р Манева,искам да ви помоля за вашите кординати.Моята дъщеря е с алергична кашлица.Проблемите ни започнаха след прекаран бронхиолит и продължават вече две години.

 69. Zdraveite doktor Maneva.Ot dosta vreme mislj da se savetvam s vas.Dasterj mi e na 9 godini.Otdavna ima problem s tretata slivica.Spi s otvorena usta i hesto harka.Kogato se razbolee se vkluhva i hrema i pologenieto stava po tegco. Preporacaha ni vadene no az ne sam mnogo saglasna. Napravihme i drygi consyltacii no mi objsniha he s izrastvaneto na dasterj mi slivicate bi trjbvajo da se svie. Pritesnjva me i tova he se polyhi i izkrivjvane na prednite i zabci i kazvat he problema e sasto ot tretata slivica.Molj vi preporahaite mi njkakvo homeopatihno lehenie.Do sega e priemala dosta protivoalergihni lecarstva no efekta e vremenen.Tj e visoka i s normalno teloslogenie. Po princip e po byina nespokoina trydno zaspiva nicoga ne e bila krotka ot malka e tacava.Inahe ne e mnogo obstitelna po svita e v obstyvaneto s drygi hora.Blagodarj vi predvaritelno.

 70. Здравйте Др Манева,въпросът ми е относно Лимфомиозотът.Детето ми пи лимфомиозот изписан от УНГ специалист. пи го един месец и имаше ефект.От една седмица хърка отново и му се запушва едната дупка на нослето когато е легнал.добре ли е отново до му дам лимфомиозот

 71. Здравейте д-р Манева
  Моето дете е на 14г има трета сливица уголемена ходихме в ИСУЛ за консултациая защото се оплака че с едното ухо чува по слабо целогодишно е с хрема и хърка ношем като спи с отворена уста.След проведената консултация ни казаха че сливицата притиска мембрана на тъпанчето и трябва да се извади Искам да Ви кажа че той е претърпял две операции още като малък и изпитва ужас само като му се каже за операция.При това положение може ли да се проведе хомеопатична терапия за намаляване на третата сливица и ако е възможно как да се свържем с вас.
  Предварително Ви благодаря.

 72. Здравейте ще съм ви благодарна ако ми отговорите !Имам син на 6 г боледува през месец имали вирес той го е залепил прави упорити кашлици .Последно ни сазаха че има задна хрема която се стича по -гърлото и предизвиква кашлшцата трета слевица 2 степен не е за вадене и алергия .Вмомента пие Ксизал сутрин 5 капки и вечер 5 капки Внослето капим Виброцил 3 по 1 капка .Преди 8 дни бяхме на амикацин инжекционно и тубоцин през устата кашлицата намаля но не спря .Водих го при пулмолог и ми каза че кашлшцата е алергична .Сега кашля следобед 2-3 като се разплаче или затича .Много съм претиснена и незнам дали ще спре тази кашлица !Моля ви помогнете ми !

 73. Здравейте детето ми е на 2 г. и 3 м. момче и имаме проблем с третата сливица моля Ви да ми пишете какви са условията за премахването й /години, килограми и т.н./. Благодаря Ви предварително.

 74. Здравейте Златозара,
  От педиатрична гледна точка условието да бъдат остранени третата или трите сливици е детето да боледува често от отити с намаление на слуха и да прави чести инфекции в носоглътката (гнойни ангини)повече от 4 пъти в годината, които да налагат антибиотично лечение.
  До преди няколко години се смяташе, че третата сливица се отстранява при навършване на 4 г., а другите сливици при навършване на 6 г. Сега тази възрастова граница е по-ниска. Що се отнася до килограмите, детето трябва да тежи поне 10 кг.

 75. Здравейте, д-р Манева,
  бих искала да ми препоръчате специалист хомеопат във Велко Търново. Става въпрос за сина ми, който е на 6 г. и има трета сливица, запушване на евстахиевите тръби с помътняване на тъпънчетата, чести, продължителни и упорити хреми. През месец април вдигна 41 градуса, със силни болки в ухото, но колегите Ви от В. Търново, така и не разбраха какво му е. Сега го водих в Плевен и там се установи тази клинична картина. От направената микробиология на носен секрет не бяха установени патогенни микроорганизни.
  Молбата ми към Вас е да ме насочите към специалист хомеопат, за да не се стига до хирургическа интеревенция.
  А още по-добре би било ако може да се свържем с Вас за преглед.
  С уважение:
  Нели Йонкова

 76. Здравейте д-р Манева! Прочетох десетките писма до вас и сред редовете открих много въпроси, на които и аз търся отговор. Детето ми е на 4години. След раждането се установи наличие на стафилококова инфекция, с която активно се борим вече четири години. Тя се отрази на носоглътката. До 3-та година детето не боледуваше. След записването му в градината се появи заден ринит и зачервено гърло. Не е правил гнойни ангини, отити и др.подобни. Относително чести са вирусните инфекции, които спохождат децата от детската група. Приема саменто, прополис, ехинацея, витамини на „Вижън“. По повод на последното заболяване /леко зачервено гърло и гъст носен секрет/ ми бе казано, че трябва да се махне третата сливица, защото заразява и другите две. Съпротивата ми е сериозна срещу това решение. По Вашето описание би следвало да му давам Calcarea carbonica. Моля за Вашият съвет, а и начин да го прегледате в случай, че имате прием в гр.Варна. Предварително благодаря!

 77. Здравейте, д-р Манева,моето дете е на 8г.-момиче.Притеснява ме това,че се изпотява вечер като заспи.След като я преоблека не се изпотява вече,но се оплаква и от болки в краката в областа на коляната и глезените.Често се оплаква и от запушен нос.Сутрин като стане от сън започва да кашля,струва ми се,че вечер се събира секрет и като стане започва да го изкашля,защото след това не кашля.Преди около 2 години и извадихме 3-тата сливица.Въпроса ми е следния: Може ли тези нейни оплаквания и изпотяването(което много ме притеснява) да са от сливиците и може ли с хомеопатия да се лекува?

 78. Здравейте отново,
  д-р Манева,
  пиша Ви отново тъй като всу още нямам отговор от Вас. А бих искала да чуя и Вашето мнение преди на купя лекарствата, които колегата Ви УНГ изписа на сина ми.
  В горното си писмо описах клиничната картина, за лечението на която ни изписаха „Ксизал“ и „Неоринактив“, само че малкият няма алергии, поне не съм забелязала до сега…
  Очаквам отговорът Ви, защото губим ценно време за лечението, а не бих искала да го започваме без да чуя Вашето мнение.
  С уважение:
  Нели Йонкова

 79. Привет др. Манева,
  Дъщеря ми е на 4г. Беше на 2г., когато констатираха уголемена 3-та сливица. Следваха безкрайни гнойни ангини, хреми и продължителни кашлици и т.н. Проведохме курс на лечение по индивидуална схема със следните хомеопатични средства – agraphis nutans, barita carbonica, mercurius solubilis, calcarea carbonica, sulfur, silicea с идеята да избегнем оперативното и отстраняване. В крайна сметка се наложи да я оперираме. Пет месеца след отстраняването и се оказа, че е рецидивирала – и пак ни препоръчаха операция. Със сълзи на очи ВИ МОЛЯ – препоръчайте ми някакво лекарство, само и само да избегнем операцията. Само да вмъкна – детето много трудно излезе от упойката и изживя страхотен кошмар. Доброто е / да чукам на дърво /,че от 2 години насам не е правила гнойни ангини, не се налага прием на антибиотик, спокойна е, но зададе ли се есента – УПОРИТА ХРЕМА С ГЪСТИ ЖЪЛТО – ЗЕЛЕНИ СОПОЛИ И БЕЗКРАЙНА КАШЛИЦА / миналата зима направи и спазъм на бронхите /.
  От 4 месеца давам calcarea carbonica 15СН – всеки ден по 5 гранули тонзилотрен – 2 пъти по 1 таблетка.
  След като прочетох писмото на г-н Пламен Петров от Варна съм безкрайно обнадеждена, че ще помогнете и на нас.
  Сърдечно Ви благодаря предварително.

 80. zdraveite.iskam za savet.imam detence na 4got.i 8mes.ot 3.mes.do sega samo boleduva.ot togava e s trudno diwane i kat e bolen postoano izpisvat ventolin.kazaxa 4e ima treta slivica kato ne pre4i no dr.dve postoano sa golemi i vazpaleni i sme samo na antibiotici non stop vzimame za imunata sistema no za sega niwo.4esto pravi gnoini angini.nosa nikoga ne te4e no za kawla li se vednaw do tuka e.vednaga slizasekreta.ie zadrasten isam go na u4ila da povrawa i iskarva samo xra4ki.strawno e truden i ako ima teperatura sa parvite 3 dni svala za 2.4asa i otnovo.na 3mes.mu bixa urbazon na 2pati.kawla we malko.bi urbazona i niwo ne mi kazvawe lekarkata.pii dosta vreme zirtek i dr.za alergia.ne mu e praveno test.sega go vodix na alergolog mi kaza 4e vseki moment mowe da polu4i alergie ili astma,na 10mes.lewa ot bronxoalit.poslem pak zapo4na da kawla i kazaxa 4e ima rinit.neznam kakvo da prava vseki mesec bolen.3sedmici ne mowe da mu mine drugata po4ivka i ot novo.da kawa 4e ne xodi na detskagradina i ne e xodil.zawoto postoano me pitat ot bebe e takav.zabravix da kawa 4e do minalata god.imawe konuktivit i vinagi bewe na edno i sawo oko.samo mi izpisvaxa krem4e antibiotik.strawno mnog we vi blagodaria ako mowete da mi pomognete s tezi slivici.

 81. Здравейте д-р Манева, нуждая се от Вашия съвет:синът ми е на 5 год. и постоянно си прочиства гърлото(хмм,хммм),особено като се храни.Лична казва, че е добре,но на мен това не ми харесва дори ме притеснява.Ще съм ви много благодарна за съвета!
  Юлия

 82. Здравейте др. Манева.Нуждая се от съвета Ви.Днес лекуващият унг на сина ми,каза че задължително трябва да се направи операция за премахване на носната сливица,тъй като била доста уголемена.Това ме притесни.Притеснението ми идва от факта,че той не боледува често,за втори път в рамките на две години му се възпалява ухото и най-много два пъти в годината да има червено гърло.Той е почти на 12 г.предвид възраста си е доста едър,не е злояд и смятам че се развива добре.За жалост нямам наблюдението дали хърка през ноща защото спи самостоятелно.Има и друг проблем от шест месечна възраст при определена ситуация му протича кръв от носа-преумора,резки движения или удар(в училищни спречквания или не внимание).Моля Ви за съвет!Чета доста противоречиви мнения за вредата и ползата от тази интервенция и честно казано незнам как да постъпя.Вашият съвет или насока към второ мнения ще ми бъдат от голяма полза!Благодаря Ви предварително!

 83. Здравейте Юлия,
  Прочистването на гърлото може да е тик или алергична реакция. Само при прием на определени храни ли се случва? Ако се притеснявате, потърсете хомеопат във Вашия град.

 84. Здравейте д-р Манева,
  Бих желала да се консултирам с вас относно сина ми, който е на 2 години и 3 месеца. Започна да посещава ясла на година и 2 месеца. Оттогава най-дългият ни период на посещение без прекъсване е бил 2 седмици, като такива периоди са доста редки. Детето заболява често като симптомите и протичането на болестта са винаги еднакви. Първо започва да се чувства едно напрежение в носа, като детето започва да диша с отворена уста, въпреки че нослето видимо не е запушено. Появяват се и лигички. След няколко дни се появява кашлица, както и вече сектет в носа. Много рядко детето вдига температура и рядко има обща отпадналост. Личният лекар винаги констатира едно и също – уголемени сливици и лимфни възли, както и секрет, който се стича вътрешно от носа и предизвква кашлица. Рядко се придружава и от зачервено гърло. Лечението винаги е едно и също, а именно АБ, най-често Augmentin. Сироп за кашлица, обикновено Flavamed или подобен. Aeruis и капки за нос – Mucoseptonex. И това се повтаря до безкрайност, като тази напрегнатост в носа (като че ли вътре протича някакъв процес), както и уголемените сливици вече са постоянно състояние за детето. Личната му лекарка е специалист УНГ и ни предупреди, че при тези сливици това, което ни очаква, е често боледуване на детето, докато в един момент при подходяща възраст могат да се оперират. Консултирахме със специалист УНГ и в ИСУЛ, където основното предписание беше, детето да не посещава ясла, тъй като средата е неподходяща за него. Това е нещо, което бих желала да се случи, но на този етап е невъзможно. Да спомена само, че не констатират уголемена трета сливица.
  Сега след година ходене на ясла започнах сравнително бързо да усещам кога детето се разболява. Спирам го от ясла и с капки в носа, сироп за кашлица и общо взето това, успяваме да избегнем антибиотиците. Следваме ритъм, при който детето ходи на ясла 2-3 дни в седмицата, разпокъсано, тъй като работя от вкъщи и мога да си позволя това, но скоро този график няма да е възможен. Междувременно детето приема всяка седмица Осцилококцинум профилактично, както и пробиотика Биогайа, с който при едно лечение с АБ успяхме да избегнем разстройството, тъй като детето винаги го получава като страничен ефект.
  Моля ви, бихте ли ни дали съвет дали можем по някакъв начин да избегнем това нездраво състояние на детето, което освен през лятото, когато беше напълно здраво, през останалото време е винаги на ръба и в момента, в който тръгне постоянно на ясла, почти съм убедена, че ще започнат същите състояния като миналата година.
  Благодаря ви много!

 85. Здравейте д-р Манева.
  Преди около 1 седмица дъщеря ми пи антибиотик „Формилид“, понеже имала сухи хрипове по трахеята. След 5 дневния прием кашлицата отшумя не е имала хрема.Но от три дни е със запушен нос, без кашлица, затруднено дишане и хъркане когато спи.По телефона личната каза ,че най-вероятно е алергия и да и давам „Ксизал“, но нослето и е все така запушено и секрет почти не може да извади.Заведох я на преглед и докторката ми каза, че я чува да хърка някъде горе, а долу е вентилирана ( така и не разбрах кое е вентилирано), гърлото е спокойно и ни изписа Олинт, Хустагил, антибиотик Цек или Сумамед и да продължа с Ксизала.Каза също „заден“ ринит. Тогава я попитах че в крайна сметка не е алергия а от някъкъв вирус и се запушва носа и дали да спра Ксизала, а тя ми отговори, че тя пак си я има алергията и да го продължа.Въпроса ми е следния: може ли за тази дииагноза да ни изпише антибиотик, и доколкото знам при „заден“ ринит Олинта е много вреден. И мога ли да разбера дали се касае за алергичен „заден“ ринит или си е просто някъкъв вирусен, Тя е на 3год.
  Стана малко объркано, дано да сте ме разбрали.
  Благодаря предварително.

 86. Интересуваме,за колко време може да избие третата сливица при положение,че я отстранихме преди 2години.Тогава дъщеря ми беше на 3год.Благодаря Ви предварително.

 87. Здравейте,Д-Р МАНЕВА.ПРЕЗ АПРИЛ МЕСЕЦ ХОДИХМЕ ВЪВ ВАРНА ПРИ УНГ И МИ КАЗАХА,ЧЕ ПАТРИК ИМА УГОЛЕМЕНА ТРЕТА СЛИВИЦА.КАЗАХА НИ ЗА ОПЕРАЦИЯ,НО АЗ НЕ СЕ СЪГЛАСИХ.ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НЕ БЕШЕ БОЛЕДУВАЛ И СЕГА ПАК СЕ ЗАПОЧНА,ОТНОВО ВСЕКИ МЕСЕЦ.НИЕ СЕГА СМЕ В ЛОНДОН, ОТ ЮЛИ МЕСЕЦ, А МИ СЕ ИСКА ДА ГО ЛЕКУВАМ С ХОМЕОПАТИЯ,НО НИЩО НЕ СЪМ ВЗЕЛА С МЕН.БОЛЕСТТА ЗАПОЧВА ПО СЪЩИЯТ НАЧИН.КИХА,ЗАЧЕРВЯВА МУ СЕ ДЯСНОТО ОЧЕНЦЕ И ВДИХА ТЕМПЕРАТУРА.ВСИЧКО Е ЗА ТРИ ДНИ И ПОСЛЕ ОТШУМЯВА.ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА НЕ Е ПРИЕМАЛ АНТИБИОТИК,ЗАЩОТО КАТО ГО ИЗПИШАТ АЗ НЕ ГО ДАВАМ.БИХТЕ ЛИ МИ ПРЕПОРЪЧАЛИ КАКВО ДА НАПРАВЯ АКО Е ВЪЗМОЖНО.ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.

 88. Дъщеря ми е на 4.5г и на 3г. махнахме 3та сливица. Нямахме проблеми известно време и през изминалата пролет започнаха сополи, които не можехме ида овладеем, и намален слух. Препоръчаха оперативна намеса за изчистване на лимфоидна тъкан, раположена в посока на ефстахиевите тръби, и слагане на макарички за 6 месеца. Не го направихме, защото предстоеше лято и пътувания, които наистина помогнаха. През лятото всичко беше наред. Сега обаче, отново е намален слуха и отново препоръчват операция и макарички. Давам зелена енергия и колактив. Рискувам ли слуха на детето, ако не направя операцията? Мога ли да включа и антиоксидант и котешки нокът? Не стават ли много тези неща? Да опитам ли с хомеопатия?

 89. zdr sinat mi e na 1g i 5m i ima treta slivica, postoqnno di6a s otvorena usta i kato spi harka. Doktora mi kaza, che e mnogo malak, za da q izvadi kakvo da pravq? Molq posavetvaite me. Predvaritelno blagodarq

 90. Здравейте, д-р Манева
  Дъщерями е на 1 и 9 месеца и е с оголемена трета сливица.
  Няколко доктори ми препорачаха отсраняването на трета сливица, но ми отказват операция заради възрастта на детето.Спи с отворена уста, хърка и боледува често от хреми и типичните за трета сливица заболявания. Последното разболяване беше предната седмица с висока температура, повръщане и разстроиство.Аз сам противник на антибиотици, а детето ми често ги приема.Възможно ли е да ни приемете за преглед в град Силистра и да предприемем някокво лечение.

 91. Добър ден!
  Бихте ли ми препоръчали ваш колега хомеопат за град Варна за дете.
  Предварително благодаря

 92. Здравейте,моето детенце е на 1гд и 4ри месеца,почна да боледува след 11тия месец,но от 4 месеца постоянно е болна с кратки прекъсвани(най-много седмица след оздравителния процес).Правят и се постоянни изследваия-кръв,урина,носов и гърлен секрет и всичко е в норма.Болеста и протича зачервено гърло хрема и при усложнение(което е почти винаги) отит!От 10ти месец на сам тя е била 4 пъти на антибиотик,което е много според мен!Лекарката ни с съмнява за трета сливица,тя се старае по-всякъв начин да и помогне ,но последния път точно 4 дни беше здрава и пак на ново кашлица,сополи,червено гърло.Не знам какво да правя,ако отиде към ухото пак антибиотици.Как бих могла да помогна на дето си да спра честото използване на антибиотици и честите отити?Благодаря.

 93. Здравейте , дъщеря ми е 4 години от както тръгна на детска градина вече 1г и 3м сме постоянно със сополи но не какви да е а са гъсти като ластици направо. През м.юни ми направи бронхит след като кашля цяла нощ без да спре /това кашляне не и беше за първи път / .Цяло лято педиатъра ни посъветва без детска градина .През м.октомври започнахме чак детската и на 3 ден бяхме с дихателна недостатъчност за болница.Този път това не беше от носа но след инжекците и лечинието започна да кашля .Докторката каза че е добре явно сополите отиват към гърлото.По принцип казаха че имаме и 3 сливица но не знам. Навих се да я вадя дори утре ще ходя при унг да уговорим с доктора от сф кога и как може да стане. вече аман от сополи като прихне и духне и хвърчат като тапи от носа. вярвам че ще получа отговор и от вас. благодаря ви предварително

 94. Здравейте,дъщеря ми е на 2г. и 10м.Тази година за втори път прави тежка ангина ,която се развива много бавно (за около 20 дни)Предния път не реагирах на време и се наложи антибиотик, сега обаче нашия хомеопат ни предписа merc.v.1 .За по нататъшно лечение и профилактика ни извика чак в края на януари.Питам:не може ли по-рано да се реагира,защо трябва да чакаме толкова.Приемаме есенциални масни киселини и зелена енергия ,но рядко ,защото тя я повръща.Предварително благодаря.

 95. здравейте д_р Манева проблема ни са сливиците детето ми е на 3 год и от малка е с уголемени сливици и естественно с трета сливица тази година лекувахме 5 гнойни ангини спи с отворена уста и понякога хърка но проблема е че направихме алергия към цек цефзил клацид аугументин оспексин и незнам с какво да я лекувам сега отново е с хрема но се стичат по гърлото появи се кашлица и казват че сме за антибиотик сумамед но аз изпитвам страх да давам антибиотици УНГ казва вадене на всички сливици благодаря

 96. Здравейте д-р Манева!Дъщеря ми е на 5г и е с увеличена трета сливица.Спи с отворена уста и много хърка.Иначе рядко боледува. Може ли да направим консултация с вас или да ми препоръчате някой ваш колега от софия. Предварително благодаря!

 97. Здравейте, Д-р Манева!
  Синът ми е на 4г. От една година е на детска градина и често боледува от хрема, понякога слизаща към фарингит и бронхит. От м. септември насам обаче започна да хърка и лекарите казаха, че третата сливица е увеличена. За една година 7-8 пъти пихме антибиотик. Миналата седмица при поредната хрема и запушен нос получи и отит – пак стигнахме до антибиотик. Сега продължава да хърка нощем. Моля ви за координатите на хомеопат в Ямбол, който би могъл да ни помогне.

 98. здравейте д-р Манева
  моля и за нашия проблем да споделя
  имам дьщеря на 5.4мес.с постоянна задна хрема и увелуъ.3та сливица 2.5степен
  пробвахме хомеопатия 6мес.но неуспешни и всякакви антибиотици и противоалер. и капки за нос
  няма намаляване а постоянен заден секрет бистьр ,понякога спи с утворена уста а понякога не, но скьрца с зьби през ноща не винаги
  прави ларингити от тази задна хрема и лаяща кашлица
  моля за нещо хомеоп.за намаляване на сливицата
  детето е малко зиморничиво обича чая малко срамежливо за начало после си играе без проблем обича внимание, плодове,супи.малко капризна.пили сме много имуностимуланти като бронховаксон,зелени водорасли и аквасорс /ехинацея/но ефект нулев.пихме 4мес.аграфис 200 но ,,,,
  моля ви за нещо хомеоп.за свиване на сливицата.Предварително благодаря

 99. 5год.и 4 мес

 100. здравейте д-р Манева и аз имам проблеми със сливиците на сина ми 5год и половина.подути са му сливиците редовно в момента кашля но не хърка през ношта ,в ужасен вид са.А очите му са зачервени .Може ли да ги излекуваме с хомеопатични средства.Как може да се срешнем с вас за консултация.Предварително ви благодаря.

 101. Здравейте доктор Манева,
  Синът ми е на 2 години и 2 месеца, преди месец тръгна на ясла и се възобнови проблемът с третата сливица. Бих искала да се консултираме с Вас лично. От Варна сме, но може да дойдем и в Силистра. Имаме и дъщеря на 2 месеца, която също има хрема и се притеснявам да не се влоши.

 102. Здравейте, много Ви моля да ми изпратите на имейла координати на хомеопат в Пловдив. Предварително благодаря.

 103. Здравейте, доктор Манева!
  Синът ми е на 5г и 3м. и има проблеми вследствие на уголемена трета сливица. Бих искала да разбера възможно ли е да го консултирате и ако не е – моля да ме насочите към подходящ хомеопат в Бургас или Варна, Сливен, Ст. Загора. Благодаря Ви предварително! Хубав ден!

 104. Здравейте, д-р Манева!
  Детето ми е на 4 години, с увеличена трета сливица. На моменти му заглъхват ушите. Може ли консулт с вас в Силистра? Благодаря!

 105. моля за телефона на др Манева за да запиша преглед за сина БЛАГОДАРЯ

 106. Здравейте, д-р Манева,
  Имам син на 3г., който два пъти имаше доста завишена утайка при направени изследвания на кръвта. Но втория път имаше температура и го болеше едното ухо. Тогава педиатърката ни изпрати на специалист УНГ, който заключи, че детето има трета сливица и ни препоръча да я извадим. Пихме антибиотик и след това утайката е нормална. Понеже не искам веднага да прибегнем до операция, бихте ли ме насочили към хомеопат в София, който се занимава с проблема трета сливица. На своя глава давам Тонзилотрен, но може би бъркам. Детето ми се поти много, особено главата и вратлето, но е много активен, в никакъв случай затворен и апатичен. Обича да ходи на детска, контактен е с децата, вкъщи е истинкса фурия, дори се чудим как не се изморява. Много ще съм ви благодарна, ако ми дадете някакъв съвет и ме насочите към лекар хомеопат в София.
  успешен ден,
  Поздрави

 107. Здравейте д-р Манева, синът ми е на 2 години и 2 месеца, от два месеца ходи на ясла,направи една ангина,след нея ни остана лека хрема запушване на носа,която се появава нощем ,спи с отворена уста, хърка и много се поти предимно на тила и главата по време на сън.Искам да ви помоля за вашите кординати,за преглед и консултация.Благодаря предварително.

 108. Здравейте, много Ви моля да ми изпратите на имейла координати на педиатър хомеопат в град Пловдив. Предварително Ви благодаря.

 109. Здравейте,д-р Манева.Детето ми е на 4г.Имам много да ви пиша за неговите боледувания,но ще ви кажа на кратко,че много боледуваше и сме лежали по болници и най-накрая му отстранихме третата сливица.В момента нищо му няма но са му уголемени останалите 2 сливици и вечер като заспи много хърка и даже спира да диша за около 15-18сек.(с баща му го засичахме).Заведохме го на лекар и ни казаха че и те са за махане.Моля посъветвайте ни какво да правим защото вечер направо не се спи-нито той нито ние.Предварително благодаря

 110. Здравейте,д-р Манева имам момченце на 3 години и 3 месеца има уголемена трета сливица от почти 3 месеца е със запушено носле често боледува вечер хърка 2,5 месеца пие сироп аурис и си пръскаме в нослето кузикрон без никакъв ефект прочетох по горе синптомите които описвате бих казала че донякъде познах състоянието на детенцето си моля ви помогнете ми изпротете ми лекар хомеопат от бургас където да го заведа предварително благодаря

 111. Здравейте!Имам дъщеря на 6г.и всяка година се сблъскваме с ангини,възпалено гърло,трудно дишане в следствие на подути сливици,почти постоянно пълно носле без видими сополки и носно говорене.Постоянно си облизва устните от сухост и на моменти се оплаква ,че не и стига въздух.Посещенията при личния лекар не водят до оправяне на проблема.Бих желала да я доведа на преглед при Вас.
  С уважение!
  Енчевска

 112. Здравейте,д-р Манева!!Бих желала да споделите има ли в гр.Добрич хомеопат и ако може, да изпратите коорднати на мейла ми.С уважение:Костова,гр.Добрич

 113. Zdraveite d-r Maneva!Procetox mnogo dobri otzivi za vas i reshix da vi pisha.Imam dete na tri godini.Ot niakolko meseza xodi na detska gradina i zapocna da boleduva,kakto razbiram e normalno.Tova ,koeto me pritesniava e ce napravi dva tejki laringita prez edin mesez s prestoi v bolniza.Prez vremeto mejdu dvata laringita pocti niamashe glas sutrin i dori prez denia ne se vaztanoviavashe napalno.Nabludavashe se i edno xriptene ot nosa i xarkane vecer.Sled vtoria laringit ni preporacaxa konsultazia s alergolog kadeto ni izpisa kuzixrom sprei v nosa i ksizal.Kuzixroma go slagaxme 10 dni,a s ksizala vse oshte go piem,vece pocti mesez.Dnes xodixme pak na pregled i otnovo ni kaza da zapocnem s kuzixroma za dve sedmizi i da prodaljim s ksizala.Pritesniavam se s tezi antixistaminovi preparati i znam ,ce podtiskat sposobnostta na deteto da se prebori samo s alergiata,ako ima.Inace s kuzixroma se podobri deteto i vece niama problem.Spi mnogo spokoino.Ako pravite pregledi v Burgas bixme iskali da si zapishem cas pri vas.S uvajenie:Iva Gavrailova,gr.Burgas

 114. Здравейте,бихте ли ми изпратили някакви ваши координати за да мога да доведа синът ми при вас за консултация,и ние имаме проблеми с третата сливица.
  Поздрави Д.Герова

 115. Здравейте, имам момиченце на 5 години, което почти не боледува. Не е пила никакви лекарства. Използваме само Колактив – 3.
  Устанвиха голяма трета сливица и леко понижение на слуха.
  Възможно ли е хомеопатично лечение да е добро ешение за нея, или операцията ни е наложителна?

 116. Здравейте д-р Манева!Имам момченце на 5 год,което е с уголемена трета сливица.Вече цяла година се мъчим да му помогнем,но за съжаление неуспешно.Бих искала да Ви попитам дали преглеждате във Варна,а ако не, да ме насочите към добър хомеопат?Благодаря Ви предварително.

 117. Здравейте, д-р Манева!
  Дъщеря ми е на 11 години. По рождение едната сливица е по-голяма от другата. Трета сливица не е установена. Още от бебе диша доста шумно, когато спи / да не кажа, че на моменти направо хърка/. Често преди лягане се позапушва и носа. При нея е установена аномалия на лимфните съдове от страната на хипертрофната сливица. Лимфангиома.
  Прочетох горната статия, но не октривам лекарство, което да й съответства напълно. Понякога се оплаква от студени крака, но в никакъв случай не мога да кажа, че е срамежлива. През лятото известно време давах Лимфомиозот с цел подобряване на лимфния дренаж, но не мога да кажа, че забелязах някакъв ефект.
  Изобщо смятате ли, че е възможно чрез хомеопатия да се повлияе в известна степен на уголемената сливица и лимфните възли?
  Много се надявам да имате възможност да ми отговорите!
  Благодаря Ви предварително!

 118. Докато търся решение за нашата сливица, попаднах на майка почти преборила се със сливиците.
  Жената е използвала едно простичко нещо. Казва се OTOVENT. Който иска може да намери информация и да си прецени за себе си!

 119. Здравейте,
  Бих искала да попитам как бих могла да запиша час за прегред при Вас?
  Синът ми е на 3 г. и 9 месеца. Има проблеми с носа, които се изразяват в чести задни хреми, непрекъснато гъгнене и напоследък хъркане през нощта. През последните 1-2 месеца му давах хомеопатичното лекарство Цинабсин, но след това започна да хърка като спи.

  Благодаря предварително за отговора Ви.

 120. Здравейте д-р Манева!
  Имам син на 4 г. и 5 м.И ние имаме проблем с трета сливица,но бих казала ,че тя се възпалява най-вече когато детето ходи на детска градина.По принцип малко трудно диша с нослето и спи с леко отворена уста, но не хърка.Тази година е за втора година на детска градина и от септември 2010г. до декември 2010г. е направил само един отит,който излекувахме успешно без АБ. Януари 2011г. направи още един отит, отново излекуван,но с намесата на Бисептол( освен капките за уши-отипакс,спрей за нос – тетрисал Е и клеева тинктура ,която давам от ноември месец 2010г.).Този месец- февруари,тръгна на градина отново,след като не беше ходил от края на декември и отново сме с отит.Този път сме на АБ – Зинат,тъй като първоначално бяхме добре,но се оказа ,че няма да ни премине без намесата на АБ.Може би много общо споделям състоянието на сина си,но вече и аз се обърках…Днес след консултацията с УНГ ни казаха да вадим третата сливица,но аз досега не съм ползвала хомеопатия и много се страхувам от операция.Бих искала ако може да ни дадете някакъв съвет как можем да повлияем за свиване на третата сливица без да я оперираме!Много бих желала да се получи…!След като изчетох доста по форумите се наплаших достатъчно от операция и вярвам ,че ще успеем!Благодаря ви предварително за отговора!

 121. Здравейте д-р Манева!
  Имам двама сина на 5,4 г и на 1,8 г. Големия е опериран за трета сливица на три години, но често му е запушен носа, хрема, кашлица. От него и малкия се заразява и от два месеца изобщо не може да диша през носа. Ако може да ми препоръчате добър хомеопат за Варна. Благодаря предварително!

 122. Здравейте д-р Манева!Дъщеря ми е на 2г и е с увеличена трета сливица.Спи с отворена уста и много хърка.И често боледува. Може ли да направим консултация с вас или да ми препоръчате някой ваш колега от варна или мога да се обарна и кам хомеопатат в нашия град,както и ако мойе да ми препорачате някакво хомеопатично лекарство което да е имуностимулант.Предварително благодаря!

 123. Здравейте,д-р Манева!
  Знам,че не трябва да ползвам формата за коментар за да искам рецепта,но тъй като в нашия край няма хомеопат,който да прегледа децата ми съм си накупила хомеопатични наръчници и чета постоянно в нета такива статии.Та молбата ми е,бихте ли ми препоръчали препарат,тъй като не мога да определя конституционния тип на дъщеря си.Тя е с постоянно възпалена трета сливица,която е обвита със секрет и капките не действат.Тя е енергично и любознателно дете,капризна е по принцип,включително и в храненето.Предпочита сладките и сандвичите.Любвеобвилна е.Често се гушка в някого.Не е зиморничава и ходи с постоянно запретнати ръкави.Прави много често заден ринит и от там тръгват винаги проблемите със зачервено гърло и кашлици.По рождение е с големи сливици.Самостоятелна е и се заиграва,когато е сама.Никак не се разбират с кака си и постоянно се карат.На 3,5 години е.Последно пихме 10 Аугментин,заради гнойна ангина и болки в ухото.Не бих казала,че и помогна особено.Ще съм ви много благодарна ако ми препоръчате нещо.

 124. Здравейте,
  дъщеря ми е на 4 години, откриха й 3-та сливица и ни препоръчват вадене. Къде в София можем да се консултираме с хомеопат?
  Благодаря.

 125. Zdraveite D-r Maneva,pishe vi edna otchaiana maika na bliznaci(momche i momiche na 3.5godini).Jiveem v Cypar i zatova ne mojem da doidem na pregled pri vas.Golemite ni problemi zapochnaha obichaino s tragvaneto na decka gradina,vsichko zapochva s hrema posle silna kashlica,koiato tuk lekuvat samo s inhalatori(Ventolin,Flexotit i dr.)na vaprosa imat li astma mi otgovariat,che niamat tuk prosto taka lekuvat kashlici pili sa i 2-3pati antibiotik.Dashteria mi i se ogolemi limfen vazel na vratleto koito te pak lekuvaha s antibiotik,ot1.5meseca sa s postoianna hrema koiato tuk ne lekuvat a samo preporachvat promivki sas solena voda i dvamata spiat s otvoreni usti a momicheto i prez denia disha prez ustata nosat i ne e zapushen a harka niakade ot vatre,samo prez noshtta se zapushva.Nikoi ot tiah ne se izpotiava noshtem(samo prez liatoto no tuk togava e 40 gradusa)obshtitelni sa kato sina mi e malko po-pritesnitelen no posle barzo se priobshtava,ne sa hiperactivni.Sinat mi kato e zdrav spi mnogo spokoino,a dashteria mi vinagi me vika po edin dva pati na nosht za voda ili za toaletna,ot skoro zapochna da iska prez noshta da ne e tamno v staiata im a da ima leka svetlina(ot malki spiat v otdelna staia i na tamno bez nikakav problem),dashteria mi strada ot studeni race i kraka no pak samo prez zimata.Molia vi pomognete mi s niakakvi saveti imam jelanie da gi lekuvam s homeopetia no tuk kato gi popitam za lekar specealist te me gledat vse edno sam luda(ne priznavat tezi metodi na lechenie).Shte sam vi blagodarna ako mi otgovorite,viarvam,che moga da spasia decata si ot tozi omagiosan krag na inhalacii i antibiotici.

 126. Здравейте, д-р Манева! Поради дистанцията на градовете (живеем в Пловдив)и преценката Ви, че задължително трябва да има наблюдение от самия лекар, моля за съвет към кой от пловдивските лекари хомеопати да се обърна за консултация и преглед на дъщеричката ми на 6 годинки.

 127. Добър ден д-р Манева,синът ми е на 6год. и дотук вече е с 4 пневмонии,много често боледува всеки месец даже понякога по2 пъти в месеца,много се поти предимно главата и тила вече 3 години пием противоалергични ЗОДАК(Кларитин),и Умкалор може ли да ме посаветвате как да постапя да се обърна ли кам някой хомеопат или ако може да направим консулт с вас защото вече се съмнявам че има 3та сливица а никой не ми дава точна диагноза,благодаря ви за отговора предварително.

 128. здравейте имам син,който е на 7г и 5м,постоянно има запушен нос и едно сумтене в нослето/сякаш има в нослето нещо и се мъчи да го изкара по този начин/често боледува и има една кашлица/аз я оприличавам на алергична//сякаш го гъделичка нещо//личния лекар не обръща внимание-детето имало хрущялче в нослето и се махало опреративно,тази зима ми нааправи гнойна ангина/на частно го водих/и тогава лекаря каза че сигурно има 3та сливица и на пролет да се изследва до тогава ни изписа алергодил който да го пръскаме 3-6месеца,правилно ли е това и какво друго трябва аз като родител да направя,защото тук лекарите са под всякаква критика

 129. Добър ден! Казвам се Стефан Василев. На 20 години от Стара Загора. В момента съм извън страната. Имам проблем с третата си сливица (предполагам). Проблема е такъв, че ПОСТОЯННО от носа ми текът някакви странни секрети, жълто-зелени на цвят със специфична миризма (някаква гной). Също така понякога се отделят някакви странни „бучки“ с много силна от специфичната миризма. В последно време започна много да ме боли челото в областта на веждите, „ключа“, и точно центъра на челото! Също така все едно сърцето ми бие в местата, където ме боли. Почти не мога да дишам през носа. Моля за експертно мнение и съвет какво да предприема. Много боли. Обзалагам се, че е третата ми сливица, камар и да не ми е била проблемна досега. Казват ми, че трябва да се премахне оперативно, но така възпалена било недопостимо. Моля за помощ.
  С уважение: Ст. Василев

 130. Здравейте Д-р Манева,
  Синът ми е на 5глпреди 2г се пирнудихме да махнем трета сливица че много му пречеше-харкашеупочти постоянно спеше с отворена уста и доста често правеше гнойни ангини.Няколко лекари казаха че сливицата му е огромна и трябва да се махне.затова на 3г е премахнахме.След операцията се чувстваше много добре спеше си много спокойно,не харкаше и като че ли по малко боледуваше.Давах му Колактив 2 години /само през зимата/ Но от близо година пак започна с честото разболяване и чести и продължителни кашлици,който са съпроводени със секреция която се стича в гърлото а не излиза на вън от носа.Преди няколко дни ходихме на лекар-уши,нос,гърло и каза че третата сливица пак е уголемена т.е.израснала е наново.Не искам вотри път да е махаме какво ще ни посаветвате мислите ли че този път може да се справим с хомеопатия?ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.

 131. Здравейте! Провокирана от оценките на Ваши пациенти, бих се радвала да осъществим контакт.
  Синът ми е на 6 години с диагноза хипертрофия на аденоидите.

 132. Здравейте д-р Манева!Прочетох темата за алтернативно лечение при трета сливица,но сякаш не виждам моят син да е типичен случай в нито едно от описаните от Вас лекарства.Ние ходим в нашия град при една лекарка-хомеопат,която обаче ни преглежда с някакъв апарат руски Вега тест /не е от тези за отслабването,всъщност Вие може и да го знаете/тя ни приготвя едни водички и дава на сина ми.Около Нова година имахме проблем с третата сливица-беше уголемена и притискаше мембрани ли и аз не знам точно и слуха на детето ми беше занижен,доктора УНГ ни изписа Аугоментин,но аз не дадох,тогава пихме пак някаква вода и уж се оправихме,след това хомеопата ни даде да пием за прибиране на сливицата Лимфомиозот /извинявам се ако не го пиша правилно/ и на петнайсет дни по пет гранули Авиаре,но само ако е здрав,да обаче той все не може да стигне до това Авиаре.Първо направи Атипична Заушка,там пихме антибиотик Клацид,след това Суметролим,после продължихме с Лимфомиозота и ден преди да дам Авиаре започнаха едни жълтиникави сополи от носа,ден след това и кашлица.Сега се мъча да оправя това състояние с Тонзилотрен,редуване на Вит.А,физ.р-р+клеева тинктура и сребърна вода в носа,сироп Ен ти тус и всякакви чайчета,но нещо не виждам успех.Сега смятам да дам ферум фосфорикум,защото като прочетох от вашия блог си мисля че е точно за нашето състояние.След тези дълги обяснения искам да Ви попитам:Подходящо ли е за „прибирането“ на третата сливица да давам Лимфомиозот и Авиаре по 5 зрънца на 15 дни???Питам Ви защото не видях да сте писали за тези лекарства!Извинявам се за дългото обяснение,надявам се на отговор и Ви благодаря предварително!Поздрави и пожелание за всичко добро!

 133. zdr dr.Maneva moeto dete e na 3g i 11 mec postoyanno e sas ka6lica napraviha i izsledvane i kazaha 4e i sa visoki alergenite vav krivta bila podatliva na alergiyi i va4a vtora godina pie ketotifen no fayda nikakva.Drug problem pik ujasnoto izpotyavane prez no6ta i tuy mng me pritesnyava molya vi posivetvayte me ne iskam daya tipca i sas antibyotici.nyakoy homeopat vav ruse da mi prepori4ate ili nyakakiv telefon za vrizka sas vas.Molya za spe6en otgovor.Predvaritelno blagodarya

 134. Здравейте д-р Манева! Много често разболяване, ринит, кашлица, ту суха ту влажна, консултации и сега сме на прага да вземем решение да махнем ли трета сливица или да питаме нещо алтернативно. Синът ми е на 5,5 години, почти 6. Моля да препоръчате хомеопат в София и какво е мнението Ви за COLLACTATE – хранителна добавка.

  Сърдечно благодаря!

 135. zdraveite.imam dete na 5godini.dve poredni godini vadixme treta sliviza-2009-2010.ostanalite-ogromni,zasegnat slyxov nerv.molq za konsyltaziq.moje li da se ypravi slyxa.ima li le4enie.

 136. здр,бих желала консултация с вас,моля за тел. за връзка и адрес и разбира се какъв е реда за личен преглед при вас
  благодаря предварително

 137. Здравейте д-р Манева,синът ми е с трета сливица,суха кашлица,която е повече от две седмици.Водих го на джипито,изписа му Геломертол , Витамин C и Аериус.Явно лечението не помага и бих искала да попитам какво да правя?

 138. Здравейте д-р Манева, дъщеря ми е на 4г и половина.Миналата година махнахме третата сливица,но от тогава останаха уголемени другите две защото тепърва започва да свиква да диша със затворени уста.Не боледува ,като изключа настинките от детската градина.Единствено през февруари изкара пневмония.След лечението и едната и сливица се посви, но другата е все още голяма.Моля Ви посъветвайте ме какво мога да и дам за да се свият сливиците,ако я заведа на доктор директно я пращат на операция.Видях вашия сайт и си върнах надеждата,че мога да спестя на дъщеричката си операцията.Надявам се да ми помогнете и предварително Ви благодаря!

 139. Здрвавейте д-р Манева,
  Моля ви да ми изрпатите Ваши координати, за да запише час за сина ми, който е на 2,5 годинки.
  Наскоро УНГ специалист постави диагноза за 3 силно възпалена сливица (3-та степен). От есента посещава детска ясла и според мен няма седмица без сополи, които преминават в кашлици и т.н. Направихме плевмония през Февруари и има всички признаци за възпалена трета сливица – хрема, хъркане, потене нощем, сенки, липса на апетит понякога и т.н
  От година имаме абонамен в хомеопатичната детска клиника, пили сме Туберколин, както и пие от година Колактив. Но изглежда, че към момента не успяваме да се справим с проблема.
  Предварително ви благодаря!

  Поздрави,
  Мария

 140. Здравейте!И моя син на 5г. е с проблемни сливици и чести ангини.Моля да ми препоръчате добър ваш колега хомеопат в Пловдив!
  Благодаря!

 141. ЗДРАВЕЙТЕ! ПИШЕ ВИ ЕДНА ОТЧАЯНА МАЙКА, ПРЕДИ ДНИ УСТАНОВИХА ЧЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С ТРЕТЕ СЛИВИЦА. ДЪЩЕРЯ МИ Е НА 3 И ПОЛОВИНА ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА ИЗКАРА АНГИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ И ОТ ТОГАВА ЛИМФНИТЕ Й ВЪЗЛИ СА МНОГО УГОЛЕМЕНИ И ДИША ТРУДНО. ЛЕКАР УНГ В ПЛОВДИВ КАЗА ЧЕ НЯМА ДА РАЗРИШИМ ПРОБЛЕМА С ИЗВАЖДАНЕ НА ТРЕТА СЛИВИЦА , А НАПРОТИВ ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧИ И ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗВАДИ И ДР. ДВЕ. ЗАТОВА РЕШИ ДА ПРОБВАМЕ С ХОМЕОПАТИЯ – КСИЗАЛ И ЛИМФОМИОЗОТ. МНОГО БИХ ИСКАЛА АКО МОЖЕ ДА НАПРАВИМ И КОНСУЛТАЦИЯ С ВАС , А АКО ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО ТО ДА НИ ПРЕПОРЪЧАТЕ ХОМЕОПАТ В СТ. ЗАГОРА , КОЙТО ДА ПОСЕТИМ. ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА БЕЗПОКОЙСТВОТО И МНГО ВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

 142. Здравейте д-р Манева,
  Синът ми е почти на 7 години, но едва от половин година започнаха сериозните проблеми. Консултирали сме се с трима специалисти. През ноември 2010 г. го заведохме в ИСУЛ с упорита хрема. Направиха ни снимка на трета слевица. Казаха ни, че е огромна и че операцията е задължителна. Лекуваха го с Цилоксан, който изобщо не му помогна. Искаха да насрочим дата за операция. Отидохме при друг лекар. Според него бе остър синозит, ходихме на физиотерапия. Имаше известно подобрение. Слагахме Тобрадекс. На 15 февруари т.г. го заведох при следващ, по мнението на мнозина, добър специалист УНГ. Мнението на специалиста в ИСУЛ се потвърди-вадене на трета сливица. Започнахме лечение с Ксизал, Флексоназе, Коларгол/черни капки/ – 3 месеца. На контролния преглед на 15 ден без температура, без болки в сливици и гърло ни предписаха Sumаmed – 6 дни, заради възпалена трета сливица. На 7 ден -контролен преглед – гнойни сливици. По мое настояване след 7 дни отидохме на изследване на гърлен секрет. Оказа се бактериална инфекция, която е резистентна на Сумамед. Само към един антибиотик бяхме чувствителни – Далацин С. На 4 ден от приема на антибиотика ни заболя ухо, на 7 ден лява сливица. Отидохме при лекаря – каза, че е направил гнойна ангина, под защитата на антибиотик. Направихме ПКК. Показателите бяха сравнително в норма, с добра утайка и със леко завишени левкоцити. Продължихме със същия антибиотик- още 5 дни със завишени дози. Една седмица след лечението, което включваше и антибиотични капки за нос, гелмиртол, ксизал и флексоназе отидохме на преглед. Гнойна лява и трета сливица-отново. Предписаха дактарин -гел. След 7 дни гърлен секрет. Отрицателен резултат. След празниците отново ни заболя гърло и сливица. Няма хрема и температура. От три седмици не спи спокойно-хърка, с отворена уста-почти се задушава. Лекарите настояват да се извадят и трите сливици. В началото на лечението детето ми бе значително по-добре. Утре пак сме на лекар. Мисля, че лечението, което му приложиха не бе правилно. За почти 7 години той за първи път има подобни проблеми! Как 7 години никой не откри тази огромна сливица, за която казват, че е от трета степен. Никога не е боледувал от гърло, уши и т.н. За първи път прави ангина, ако въобще е било ангина…Моля Ви да ни посъветвате как да постъпим! Ако е удобно да ни насочите към добър специалист в София. Предварително Ви благодаря!

 143. Д-р Манева, моля да ме насочите към добър хомеопат в гр. Пловдив. И моят 6г син е с уголемена трета сливица и вече хроничен синуит. Имаме консултации с УНГ, които казват, че трябва да се отстранят третата и евентуално и гърлените сливици, но аз бих желала да пробвам с хомеопатия.

 144. Здравейте,д-р Манева!
  Дъщеря ми е на 8 години.Преди месец и половина стадаше от болно гърло (болеше я като преглъща)на едната сливица имаше афта (поне доктора каза,че е афта)и хъркаше ужасно по цяла нощ.Не е качвала температура.Предписаха ни Цинабсин и Тонзилотрен – на 2 часа по една таблетка и гаргара със сода и лайка.Докато взимаше лекарствата на 3 тия ден забелязах ,че в гърлото се стичат секрети,смесени с кръв и ги спрях.Болките в гърлото преминаха,но хъркането си остана.Преди две седмици,нашия лекар ни каза,че е уголемена едната сливица и ни исписа Оспамокс.Докато го пиеше хъркането почти изчезна,но след това пак се появи.Хърка само в началото като заспи и след като я обърна на страни спира за цялата нощ.В момента тази сливица,на която беше излезнала афтата прилича малко на грозд.Какво бих могла да предприема,за да спра това хъркане?

 145. Забравих да спомена,че от декември до сега взимахме и Респивакс – 20 дена го пие,10 дена почивка.Дали може това да има нещо общо с хъркането?

 146. Здравейте, д-р Манева.
  Синът ми е на 2 години и 8 месеца, здраво, активно дете. Почти не е боледувал, с изключение на няколко бистри хреми. Тази зима за първи път се разболя – кашля в продължение на почти 2 месеца. След обикаляне по доктори и изпити 3 опаковки сиропи, рекламирани по телевизията, специалист УНГ му изписа лечение с Aerius. Това действително спря кашлицата след 1-месечен прием. При второто ни посещение детето беше с остатъчна кашлица и лекарката предложи да продължим с Aerius в комбинация с Кузихром за още 2 месеца, но аз отказах да продължим с антихистамин. Кашлшцата впоследствие напълно изчезна.
  Преди три дни детето започна да хърка по време на сън без обаче да има хрема. Когато спи хърка силно и непрекъснато или диша през устата. Денем също забелязвам, че диша през устата и говори носово.
  Моля ви, посъветвайте ме какво да правя.Не желая детето да пие антихистамини, специалистката по УНГ дори предложи да му купим инхалатор за всеки случай -на здраво дете, неболедувало 2 години и половина!
  Прочетох препоръчаните от вас хомеопатични препарати, но по моему те не отговарят на конституцията на сина ми. Той е активен, но не е зиморничав, по-скоро „топъл“, не се поти по време на сън, привързан е и към двамата родители, нощем спим заедно, успокоява се като пипа коса (най-вече моята). Моля, посъветвайте ме как да процедирам в случая. Благодаря ви за отделено време.

 147. Здравейте д-р Манева.
  Имам детенце на 2г.,което доста често боледува и всеки път пие антибиотици,към по голяма част от които е алергично.Моля за вашите координати,за да ви посетим за консултация.
  Благодаря ви,

 148. Здравейте, д-р Манева,
  Поставена ми е диагноза възпьлена езична сливица/трудно преглъщам,провокира се от ниска Т/.Приложиха физиотерапия, но облекчението беще за момента.Предстои ми учебна година.Моля за съвет.56 годишна.Благодаря ви.

 149. Здравейте,Д-р Манева.
  Бихте ли ме насочили към добър хомеопат в град Дупница.Благодаря.

 150. здравейте д-рМанева,Синът ми е на 2г,2м и от 5месеца все сме с диагноза ангина,Ходихме преди няколко дни на УНГ каза ни че третата сливица е малко уголемена и ни препоръча операция,за която съм против за сега защото нямаме проблеми с дишането,спи спокойно със затворена уста ,доктрът ни каза да опитаме със имунностимулиращи медикаменти известно време да видим как ще му подействат и чак тогава ще мислим за операция,моля препоръчайте ни някакви или ни насочете към ваш колега в плевен при когото да отидем,благодаря ви !!!

 151. Zdraveyte, dr.Maneva.Moeto momcense e na 6 godini vece pocti godina e s nervni tikove,izpolzvame edni hapcete(Tioridazin)ispisani ot pediatir,no izbyagvam da gi davam cesto,efect nyama.1vo zapocna s primigvane na ocite aposle klatene na glavata a sega gi pravi i dvete ednovremeno syakas se zasiliha i neznam kakvo da pravya,molya dayte sivet i nyakakvi hapcete za lecenie ako ima takiva.Molya za informacia kak i kige bi bilo udobno da senapravi licna konsultacia s deteto pri vas.Az sim ot Silistra.ako me informirate mnogo ste se radvam..Blagodarya..

 152. Здравейте д-р Манева.Дъщерями е на 2г.и 7месеца ,от 7 месеца все сме с диагноза ангина.Ходихме преди 3 мес.и на УНГ казаха че и е уголемена третата сливица и че е възможно до има от нещо алергия но неможе да се каже от какво защото е все още малка.Исписаха ни Ериус,ефектът не беше дълъг след 2 седмици нещата бяха по старо му.Пак се почна хъркане,пристапи нощем -щом излезем сред природа, кашлици,температура които не минават сникакви медикаменти и накрая се стига пак до антибиотици.Вчера вдигна пак температура около37,6-диагноза уголемени сливици -ангина ,изписахани Лимфомиозот и мисля че има ефект до момента сме сваляли температурата само с антибиотици.Вкъщи сме станали като аптека има всякакви видове лекарства.Пием и разни сиропи и хапчета за имуната система и ефект нулев.Моля за информация къде и как би било удобно да се напрови лична консултация…Благодаря

 153. Добър ден, д-р Манева, моето детенце е на 4 години, много рядко но създава проблем с третата сливица, в момента мисля,че е точно това защото, като спи похърква, кашля когато легне да спи или сутрин когато стане от сън,гърлото му е силно зачервено, пробвах с ангинхил, но няма ефект, и с бабешки методи но нещата не се променят, много съм притеснена, и сливиците му се подуха леко, но от опит знам че като стане така нещата се усложняват, моля Ви да ми помогните с някакъв съвет за лечение, и да ми препоръчате добър хомеопат в Пловдив. Благодаря Ви предварително и успешен ден!

 154. Здравейте д-р Манева,
  Искам да Ви помоля да ми дадите Ваши кординати.
  Детето ми е та 1г. и 11м., от днес сме на антибиотик/Агументин/, имаме гнойна ангина, но искам да направя консултация и с Вас.
  Благодаря Ви предварително за отделенот време!

 155. Здравейте д-р Манева аз като много други майки съм много притеснена от състоянието на детето ми. Накратко синът ми е на 2 г и 4 м,септември месец беше леко хремав и като цяло бързо се оправи само с хомеопатия. Няколко дни след като спрях лечението той пак се разболя – вдигна и температура – изписаха АБ, и капки макситрол. След спиране на лечението видимо беше здрав и след седмица наново,хрема,кашлица, температура, напри пристъп с лаеща кашлица и му биха урбазон. Пак ни изписаха АБ и капки тобрадекс, много хъркаше като спеше. След края на лечението видимо пак по добре, сле няколко дни пак наново хрема хъркане ужасно , температура и от вчера пак на АБ и снощи пак се наложи да му слагат урбазон.Лекарите се самняват или за алергия заради хремата или трета сливица. Да кажа че хремите винаги са задни и навън нищо неизлиза. Искам да ме посъетват какво да правя и за добър хомеопат в Варна.Благодаря много

 156. Здравейте д-р Манева,бихте ли ми препоръчали добър хомеопат в Пловдив.

  Предварително благодаря

 157. Здравейте д-р Манева,как можем да се свържем с Вас,за да си запишем час за преглед.Благодаря Ви, предварително.

  с уважение:Адриана

 158. Здравейте д-р Манева, детето ми е на 6г и 9 месеца с уголемена трета сливица по мнения на лекари УНГ/не сме правили снимки/. Преди 10 дни я боля ушенце, не ни се беше случвало досега, най вероятно от сливицата оправи се само с капки без антибиотик. Лекарят ни попита защо досега не сме махнали сливицата. Спи с леко отворена уста вечер, леко прихърква и напоследък много често и се запушва нослето – през деня по малко, но вечер редовно. За нослето пръскам Муконазал плюс спрей, давам и Саменто за деца 2пъти на ден, ако има проблем или 1 – профилактично през есенно-зимния период.Захладнее ли времето много често се оплаква от болки в гърлото или сливиците, които отминават след това пак се появяват. Не боледува често, справяме се без антибиотици.Зиморничава е, контактна, може да играе с часове сама, ако мама е наблизо. Искам да ви попитам как да лекуваме третата сливица, правите ли прегледи във Варна или да ме насочите към добър хомеопат. Благодаря Ви за отделеното време.

 159. Iskam da popitam.V izvestno vreme imam problemi s u6ite i zapo4nax da gubq ravnovesie,pukot,zaglaxvane.Xodix na pregled kazaxa mi 4e imam o6te ot stari vazpaleniq ne sa izlekuvani dobre.Lekuvaxa me s antibiotik ma nikakav efekt.kakvo da pravq.i drugo da6terq mi e s 3 ta sliviza i 3 te slivizi sa ogolemeni.da gi vadim ili da 4akame kakvo 6te ni konsultirate tq e na 5

 160. Здравейте д-рМанева
  имам детенце на 3г, преди около година взе да прехърква с нослето – от време на време като спинка. Забелязах че като почне да прехърква след ден два вече започват сополки кашлица и започваме с лечение – сиропи пръскала и др. Уж всичко се оправи… От 2 м ходим на д.градина , след поредното лечение това прехъркване остана и след спиране на лекарствата близо 2 седмици се появи едно сълзене от нослето – 3-4 пъти през деня и понакашляне – сухо. Вечер спи спокойно, само от време на време се чува „сумтене“. Детето е активно, няма вид на болно няма температура.
  Водих я на педиатър които каза гърло спокойно гърдички чисти – заден ринит. Изписа ни едни хомеопатични таблетки за смукане Ринитал, вече два дни сме с тях но всичко си продължава по старуму. Доколко мога да се доверя на този Ринитал?

 161. Здравейте д-р Манева!Преди 2 седмици откриха на синът ми трета уголемена сливица.Той е на 2години и 10 месеца от 2 месеца все е болен,лекуваха го с няколко антибиотика и накрая унг д-ра каза 4е трябва да се премахне оперативно .Заведохме го за второ мнение и там ни казаха да изчакаме поне да навърши 3 години.Забравих да спомена че получи ларингит и задух това много ме плаши не
  знам дали няма да го прави и при най малката настинка.бихте ли ми дали координати на добър хомеопат в Пловдив или съвет как да продължим занапред!Благодаря ви предварително!

 162. Здравейте д-р Манева дъщеря ми е е на 6м от месец имаме запушено носле и водниста хрема който не са постоянно ползвах ме капки виброцил;маскитрол инфлуцид но не минава всичко това го предписва педиатър .Да попитам как трябва да се лекува ме и ако може да ни насочите към хомеопат за варна.Благодаря предварително!

 163. здравеите,д-р манева.синът ми е на 2 год.и имаме проблеми с третата сливица,от април месец тази година изкарахме 4 гнойни ангини и в момента сме болни.и ние през месец сме на антибиотици,затова реших да минем на хомеопатични лекарства и ще ви бъда много благодарна,ако ми изпратите вашите кординати за да се свържем с вас.предварително ви благодаря

 164. здравейте,искам да попитам супер антиоксиданта от каква възраст може да се дава защото пише след 18 ние сме на 4 и на нас препоръчаха клетъчна енергия благодаря ви!

 165. Здравейте,д-р Манева.Синът ми е на 3 год.и 7 месеца. Има увеличена трета сливица,както и алергичен ринит, според специалисти УНГ. От 2 месеца е със хрема,/случвало се е доста пъти,но овладявахме положението/ но сега не може да диша през нощта,хърка,и през деня е все с отворена уста.Тъй като вече няма ефект от изписваните ни медикаменти,реших да се обърна кам Вас за съвет и ще ви бъда много благодарна,ако ми изпратите координати за да се свържем с Вас.Предварително Ви благодаря.

 166. Здравейте Д-р Манева.Детето ми е на 3години и 5месеца.Вчера бяхме на преглед в Смолян,при педиатър с диагноза остър бронхит.Педиатъра ни прати към алерголог,а той към специалист УНГ.Стигнаха до извода,че детето ми има УГОЛЕМЕНА ТРЕТА СЛИВИЦА,и предложиха да я премахнат.Въпроса ми към Вас е да го оперираме ли или да започнем хомеопатично лечение?

 167. Здравейте д-р Манева, дъщеря ми е на 3 години и 7 месеца и за последния месец два пъти сме й давали антибиотик, има увеличена трета сливица и след поредното боледуване има секрет в ушите, зад тъпанчевата кухина, който не може да се оттече, тъй като третата сливица е увеличена.Предложиха ни оперативна намеса, за премахване на сливицата и пункция на ушите, за изтегляне на секрета. Аз съм убедена, че може да се приложи лечение с хомеопатични препарати и да се повлияе детето без операция. Моля Ви, изпратете ми вашите координати, бих искала да я прегледате. Благодаря ви предварително.

 168. Здравейте д-р Манева,моля препора4аите ми добар хомеопат в пловдив,мойта дъщеря е на 2 години и 8 месеца и сме от 3 месеца на ясла и не е спряла да боледува,миналия ден я водих на УНГ,имахме болки в ушите,оказва се че е от 3-та сливица това често боледуване и трябвало оперативна намеса,но преди това ми се иска да пробвам с ХЛ.Благодаря предварително

 169. Здравейте, имам син на зг и половина от януари месец тръгна на градина и след седмица направи ларингит, носът му беше запушен и не можеше да диша, да се храни и да спи през ноща.Педиатъра ни изписа в крайна сметка антибиотик Аугментим за да реши въпроса . На седмия ден от антибиотика изведнуж вечерта започна да се оплаква че го боли ухото и направи отит, лекар УНГ направи юрегшед и ни изписа Панцеф,въпреки него направи двоен гноен отит и така ни приеха вв болница, 12 дни беше на венозен антибиотик и се оправи … До 20 октомври , когато след като ходи 2 дни на детска градина вдигна температура и започнаха сополи. Успяхме да преодолеем вируса и хремата с хомеопатични лекарства калиум сулфурикум и бихромикум. За зачервено ухо пи меркуриус , много добре се повлия и за 2дни ухото се успокои.Остана обаче един оток на лигавицата, които не можем да преодолеем.Пихме апис в следните дози 9,30,200. Единствено от 200 апис имаше ефект но временен. Преди 10 дни се появи вирусен конюнктивит, който започна с температура, като се вдигаше до 38 и сам я сваляше до 2часа без лекарства, на 2ден започна подуването на лявото око. Хомеопат ни изписа пирогена 30, но въпреки това конюнктивита се разви и слагахме антибиотични капки.Сега детето е игриво,но не се храни и отново почва да не диша през носа и да хърка вечер.Многократно сме ходили на УНГ лекари и казватда пие противоалергични лекарства, но аз не съм сигурна дали е алергия.Много моля за помощ,кога можете да ни прегледате? Даниела Запрянова

 170. Здравейте д-р Манева, синът ми е на 2г и половина от октомври месец е все със запушен нос, не може да даша и хърка докато спи. Почти винаги когато стане от сън е изпотен. За 3 месеца изпи 4 антибиотика и куп други сиропи за кашлица, защото се стича секрет в гърлото му и започва възпалителен процес. Когато го прегледаха от УНГ казаха че има уголемена трета сливица, която не е за премахване все още. Препоръчаха ни да се насочим към хомеопатично лечение. Бихте ли ни посъветвали къде в Плевен бихме могли да заведем детето си? Благодаря Ви предварително и Ви желая приятен ден и Успешна 2012г.
  С уважение Светлана Иванова

 171. ДЪЩЕРЯ МИ Е НА 3г. и 2 м. моля за преглед и лечение за трета слиВица за някакъв контакт с др.МАНЕВА .БЛАГОДАРЯ

 172. Моля насочете ме към добър лекар хомеопат в Пловдив

 173. Здравейте др.Манева,
  от април детето ми(на 2г и 6м)е с хрема. Лекарите смятаха, че е алергична, понеже аз съм със сенна хрема. Ноември направи отит и изпи 3 антибиотика, а седмица след това беше с хрема, кашлица и температура. Пак ни дадоха антибиотик. Докато го пихме всичко беше ОК, но 10-15 дни след това пак бяхме с кашлица и хрема. Този път ни изписаха Ринитал, Назик кидс и нагревки. Ефект от нагревките имаше веднага, но днес синът ми пак е с хрема, а от края на лечението са минали 10 дни. Въпросът ми е дали някои от продуктите, които споменавате може да ни помогне и да ме насочите към специалист( някъде по близо до Смолян), които да прегледа детето и да ни назначи лечение. Забравих да спомена, че той много се изпотява като спи.

 174. Здравейте,др Манева!
  Бих искала да Ви помоля за съвет.Дъщеря ми е на 4 год и от 2 седм.е с жестока хрема,особено вечер когато е легнала и спи. Опитва да диша през носа,но той е запушен.Толкова упорита и тежка хрема досега е нямала и винаги се е повлиявала от хомеопатията,която съм и прилагала.Носът и е запушен някак си из отзад.Имам чувството че и при нас става въпрос за трета сливица. Прочетох статиите и случайте Ви за трета сливица,гнойна ангина и някой др.Наред със зелените сополи имахме и същите очни изтечения.Изписаха ни Хлорамфеникол очна маз и Еритромицин антибиотик.Започнах да ги давам най-вече заради това ,защото през ноща имаше и болки в ушите-само през ноща.От 2 год не бяхме пили антибиотик.Наред с всичко и сливиците и са оточни с малко гной по тях.От самото начало и давах и Hepar sul.9 CH,Pirogenium 9 Ch,Kalium bichromicum 9 CH,Euphorbium sprei,Sterimar,Apis melifica 9CH.В момента продължавам да и давам Hepar sul.9 CH,Mercurius solubilis 9CH,Kalium muriaticum 9ch,Angin -Hell,dr Shusle6 nomer 12-po 5 br vseki den i tuberculinum 30Ch.За съжаление имам само 30 CH от Tuberculinum-него го включих от днес като прочетох съветите Ви за лечение при трета сливица10 гранулки-незнам дали това е правилната доза . Дъщеря ми е дете-тиранин ,изискваща постоянно внимание,хиперактивна и непонасяща нито мн топло нито мн студено,чувствителна и често иска да я прегръщам,обича да се налага и сладолед обича. Моля Ви за съвет защото антибиотика виждам ,че не оправя особено нещата.Освен това незнам колко пъти да ги давам тези гореописани средства и дали са най-подходящите.Бихте ли ми казали и 6 CH,30 CH -Т.Е ТУКАШНИТЕ РАЗРЕЖДАНИЯ в Англия на колко отговарят приравнени на тези в България?Блатодаря Ви!

 175. ЗДРАВЕЙТЕ ДР МАНЕВА,СИНЪТ НИ Е НА 6 ГОДИНИ. ИМА ПРОБЛЕМИ СЪС СЛИВИЦИТЕ И С ТРЕТА ТА СЛИВИЦА. ДО СЕГА СМЕ СЕ ЛЕКУВАЛИ И С АНТИБИОТИЦИ И С ХОМЕОПАТИЯ , ОТ МАЛЪК ПИЕ КОЛАСТРА И ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ . ВЕЧЕР ХЪРКА И ТОВА МЕ ПРИТЕСНЯВА . МНОГО БИХ ЖЕЛАЛА ВИЕ ДА ГО ПРЕГЛЕДАТЕ . МОЛЯ ВИ ЗА ВРЪЗКА ОТ ВАШИ ПАЦИЕНТИ СЪМ ЧУЛА ЧЕ ИДВАТЕ И В СИЛИСТРА. БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЖИВА И ЗДРАВА

 176. Здравейте д-р Манева, съжалявам ,че не преглеждате в София , затова ще Ви помоля да ми препоръчате добър хомеопат УНГ в София! Детето ми е на 1г. и 10 м. и вече изпи за възрастта си достатъчно антибиотик за проблеми с гърлото! За съжаление личната ни лекарка , не съумява да ни лекува с друго! Оставам в очакване на Вашия отговор.

 177. Здравейте,
  синът ми е на 3год. и 6м. и вече повече от половин година имаме проблеми с постоянна хрема и кашлица, която в началото беше лаеща, а сега се промени(кашля и все едно не му стига въздух- много е тежко да гледаш детето си как се дави 🙁
  Ходихме на специалист УНГ в Плевен (практикува и хомеопатия) и тя ни изписа:
  1.В понеделник – Blatta orientalis
  2.В сряда – Calcarea carbonica ostrearum
  3.В четвъртък – Tuberculinum
  4. В събота – Histaminum (всички по 10 гранули на гладно)
  5. всеки ден по една таблетка Ринитал
  6. Промивки на нослето със сребърна вода (в задната част на нослето му се събирал секрет, който дразни и предизвиква кашлицата и секрета)
  Постоянно е с отворена уста, дори и да е здрав.
  Носолето и гърлото са му слабите места щом винаги там го удря, рядко може да вдигне температура.
  Въпросът ми е има ли още нещо което може да му се предпише за да се избягва мъчещата кашлица и секретирането в нослето?
  Благодаря Ви предварително!
  Успехи в работата и дано децата по малко боледуват

 178. Здравейте,д-р Манева!Детето ми е на 2г.10месеца,до преди това е боледувал 2-3 пъти с лека кашлица и хрема и се е възстановявал за 4-5 дена.Септември 2011 година в началото се разболя сериозно от кашлица и хрема за около 20 дена и след седмица започна ясла.Нова болест пак кашлица и хрема и така няколко последователни пъти се разболява,започна хъркане и гъгнене в носа,отидохме на доктор УНГ установиха му трета сливица след направен ренген,Бих искала да го прегледате и да предпишете лечение ако е необходимо,Благодаря Ви предварително и чакам координати те Ви на мейла,който съм написала.Бъдете здрава

 179. Здравейте Д.р Манева!
  Дъщеря ми е на 8 г. и аз вече 8 месеца търся начин да се справя със здравословния и проблем. След прекарана гнойна ангина, лекувана с антибиотици през август 2011, тя получи трайно главоболие, което не се повлияваше от нищо до м. ноември. Едва тогава специалист УНГ установи хроничен ринит и тонзилит. Назначи и антибиотик и Бактробан /заради стафилококите от гърлен и носен секрет/. Главоболието мина, но оттогава е със запушен нос и винаги зачервени дъги на гърлото. В нослето има жилав зеленикав секрет, който понякога премахвам с тампон. Не се повлиява от инхалации с лайка и впръскване на Стеримар. Моля за помощ, ако е необходимо ще Ви посетим в кабинета Ви в Силистра. Нямам Ваши координати- бихте ли ми ги изпратили. Благодаря Ви предварително!

 180. Здравейте д- р Манева,
  Синът ми е на 4 год и 3 месеца.Септември месец тръгна на градина, но непрекъснато се разболява.Водихме го на УНГ и казаха че има много големи сливици и му предписаха лимфомиозот.Пи го детето 3 месеца но се оказа че ефект няма. В момента пак е болен, едва диша през носа като е запушен.Преди два месеца направи ларингит .Непрекъснато се поти и хърка нощно време. Не иска и да яде, хапва определени неща, все едни и същи.Дали проблема не е в тези големи сливици.Също така много трудно свикна да ходи на детска градина, притеснителен е.Препоръчайте ми някакво хомеопатично лекарство.Някакъв режим на хранене за подсилване на имунитета.А също така ще се радвам да ми дадете адрес и телефон да се свържа с вас или на друг хомеопат от Пловдив.Благодаря ви предварително

 181. Здравейте Д-р Манева!
  Ще Ви бъда много благодарна ако ми дадете съвет и насока къде точно в София е добре да заведа дъщеря си за консултация с детски хомеопат относно трета сливица. Дъщеря ми е на 4г.така и нямаме на 100% установена трета сливица макар,че съм я водила не веднъж на УНГ специалисти.Като по малка направи 2-3 отита,а от 2г.все подкашля,а секрет от носа няма. Носът е ту отпушен,ту запушен ,но не хърка нощем.Нещо все се стича отзад на гърлото и се дави сякаш ще повърне.И така все стигаме до антибиотик,все нещо антиалергично взимаме.Само преди седмица беше на капки „макситрол“ в комбинация със зиртек/не по лекарско предписание,а по препоръка на майка със същия проблем/ повлияха добре,но ето,че след няма и 10 дни и пак се повтарят нещата. Много се тревожа и се надявам,че ще ни насочите към специалист хомеопат който да ни помогне.Предварително Ви багодаря!

 182. Здравейте д- р Манева,
  много ме заинтересува вашето мнение относно метода на лечение на третата сливица с продукти на “AquaSource”, тъй като на синът ми му откриха трета сливица. Той е на 3години и 8 месеца. Ние ползваме тези препарати отскоро. Дозите ги спазваме според инструкциите.Въпросът ми е при наличие на трета сливица дали не трябва да променим схемата на прием на препаратите. От препаратите приемаме Зелена енергия, ЕМК, Колактив, Бифидус и Ацидифилус.

 183. Педиатърката ни изписа за третата сливица Лимфомиозот и Долкамара хомеокорд, както и Назонекс. Относно последното лекарство имам притеснения. Моля за вашето мнение. Благодаря ви.

 184. Здравейте, д-р Манева! Синът ми е на 7 години. От малък непрекъснато подскача, ходи на пръсти, слаб, висок за възрастта си и с блед вид. Изпотява се много по цялото тяло, не само главата. Нощем се преобличаме задължително поне веднъж. Когато го вдигна, за да сменя дрехите започва да се чеше по ръцете и краката на свивките в ставите. Не е ходил на детска градина. Направо предучилищна и сега първи клас. Когато беше на пет направи първия пристъп. Поставиха му диагноза – бронхиална астма. От година и четири месеца дъвче вечер Сингулер. Когато се разболее допълнително е и на вентолин. Не ме разбирайте погрешно – мисля, че лекарите се презастраховат и за това го тъпчат с лекарства. Боледува често. Всичко започва от носа и предполагам стичането на секрета води до усложнения на белия дроб. От началото на годината започнах да му давам Зелена Енергия и Колактив 3. Този месец добавих ЕМК. От два месеца започна да хърка нощем, спи с отворена уста, за секунди спира да диша. Не знам колко е голяма третата сливица, според трима специалисти трябва да се махне. Но също ми казаха, че това няма да реши проблема с алергията. В момента пръскаме в носа сутрин и вечер Назонекс. Имаме направление за операция на третата сливица, а аз вече седмица мисля какво е правилното решение. Струва ми се, че с отстраняването й няма да решим проблема, но пък е мъчително да гледам как нощем се опитва да спи. Освен това се надявам след операцията да намалее изпотяването. Като се замисля, като че ли то е причината за честото боледуване – изпотява се и ако няма някой наблизо, който да го преоблече и изсуши – на другия ден е със запушен нос и т.н. Не знам дали хомеопатията може да помогне в нашия случай. Опитвала съм и с тези лекарства, когато беше малък. Но много хора, посещавали курс по хомеопатия, смятат че са специалисти. Знам, че първоначалния преглед трае часове, а на нас ни предписваха хом. лекарства, без изобщо да са ни преглеждали. Исками се този порочен кръг да спре. Убивам го с лекарства! Моля Ви помогнете със съвет!

 185. Здравейте, Д-р Манева!
  Дъщеря ми Калина е почти на 3г. От близо 2 месеца е с хрема( слузест гъст секрет).Първоначално докторката мислеше, че е на алергична основа( Калина имаше алергия към белтъка на кравето мляко).Лекувахме с какви ли не капки за нос(виброцил, кухизрон, 2вида правени капки и антибиотик в началото), но без никакъв ефект. Заведохме я на унг, който откри трета сливица- уголемена и възпалена. Той също изписа капки за нос, които да прочистят секрета за 7 дни + капки по схема- Дулкамара Хомакорд 3 по 4 капки и Лимфомиозот 3 по 8 капки за 30 дни, след това 30 дни почивка и след това 45 дни отново капки. Щом спряхме капките за носле, то веднага се запуши и секрета се върна. Калина съответно хърка много силно, когато спи, непрекъснато диша през устата и кашля много през ноща. Иска ми се да й помогна, така че да не се стига до операция. Въпросът ми е -подходящи ли са тези капки? Мога ли да давам, и по колко от капките , които сте описала горе? Като цяло с как и с какво мога да помогна на детето си? Благодаря Ви от сърце предварително!!! Милена

 186. Здравейте, д-р Манева. Детето ми е с уголемена трета сливица, хъркане нощем, давене, неспокоен сън, често боледуване. Препоръчаха ми операция на сливицата, но аз не съм привърженик на бързата оперативна намеса. Предпочитам да опитам лечение с хомеопатия. Лекар УНГ ни изписа Биозин и Лимфомиозит. Имам въпрос: мога ли да ги комбинирам с препарата Туберкулинум или няма смисъл да прекалявам с толкова лекарства? Кое ще е по-добре за детето, при положение, че е слабичък, не обича много да яде, активен е и контактен?

 187. здравейте,синът ми е на 5г и е с уголемена трета сливица,другите две също са големи хърка през нощта искам да попитам мога ли да му давам супер антиоксидант и по колко благодаря ви!

 188. Здравейте,д-р Манева.Синът ми е на 2г и 8мес. и има уголемена трета сливица ходихме на УНГ и му правиха снимка.От 2мес. се борим с запушен нос,хърка нощем,спи с отворена уста,и от една седмица болка в лявото ухо.Пие Цетиризин Хексал,Еуреспал 0,2%сироп,в нослето пръскаме Еуфорбиум композитум и в ухото Фуроталгин.А до сега никога не е боледувал сериозно.Много съм притеснена доктора каза,че до края на май месец трябва да я извадим,а ми се струва,че е много малък.Правите ли консултации в Видин?Моля ви за съвет какво да направя и какво да му давам да пие.Благодаря ви

 189. Здравейте,дъщеря ми е на 4.5год-миналата година правихме операция в Плевен махане на трета сливица ипоставяне на макарички в ушите поради много занижен слух!01.2012год ги махнахме макаричките,но не сме правили изследвания след това понеже доктора ни каза че трябва да минат 2-3мес след махането на макаричките за да може да се направи една тимпанометрия!От известно време наблюдавам намален слух(кара ме да повтарям и ме гледа в устата).Посъветвайте ме какво да правя-къде да ида и какви изследвания са необходими за да се установи причината и решението на проблема!Дъщеря ми е много контактна и когато излизаме не спира да комуникира с децата затова немога да определя до колко и откъде идва проблема,но има проблем със слуха със сигурност!Моля помогнете и ни насочете!На нашите доктори в Разград немога да се доверя поради липса на апаратура и лични разочарования!Благодаря предварително и се надявам на отговор в най-скоро време от ваша страна!!!

 190. Пропуснах да уточня че операцията беше 24.06.2011год тоест макаричките бяха поставени за период от 6 мес.Не се е оплаквала от болки в ушите досега,но прачи чести хреми който лекувам без антибиотик успешно!Водила съм я на алерголог при д-р Мустаков който идва в Разград и установи че има алергия към котки и кашу(нямаме котки дори има страх от тях при приближаване към нея,а ядки много рядкос е купуват).По схема пихме аериус сироп,назонекс спрей и тобрадекс мазило за период от 3 мес!лек ден и очаквам отговора ви с нетърпение…

 191. Здравейте, д-р Манева. Детето ми е на 6 години и има уголемена трета сливица /трета степен/. Много хърка, диша с отворена уста. Не боледува често, само хрема, но се стигна до синузит.Препоръчват ни изваждане на трета сливица.Синът ми е слаб /15кг./, роди се недоносен 800 гр., понякога му се изпотяват крайниците, обича топло, срамежлив. Ще Ви бъда много благодарна, ако ни препоръчате подходящо хомеопатично лечение или хомеопат в гр.София, който да ни консултира.
  Предварително Ви благодаря.
  Йоанна Маркова

 192. Здравейте д-р Манева. Аз ви пиша с един въпрос относно водораслите. Преди около 3 месеца дойдохме да живеем в Брюксел. Тука ние с мъжа ми двете ни деца на 2,11год и 1,3год много се разболяваме, може би е заради влажността, заради по- малкото слънце…Започнахме да пием ЗЕ и Колактив от скоро и аз усещам, че ми действат много добре, само лек нюанс на болестите минава през мен. Голеия ми син има хрема, която минава но има нощна кашлица докато отлепу секрет, това е повече от 10 дни, но започна и постоянна кашлица, струва ми се че не чува добре. Лекар УНГ каза, че има течност зад…неразбрах какво и идва от гърлото и носа. Естетсвено изписа капки за нос противоалергични и нещо, което мисля че е АБ или подобно. Според мен сина ми не е зле, били сме в тежки състояния и сме се лекували само с хомеопатия и алтернатива. Сега въпроса ми: четох и мисля че ЗЕ и Кол. са добър вариант, но много ходи на тоалета по голяма нужда сина ми. Мисля че всичко започна с неспиращата кашлица и малко преди нея. Не ми каза лекаря но може би да има възпалена 3 сливица. Възможно ли е повечето позиви за акане и газове да са от ЗЕ и Коластрата или пък да е свързано с напъването и кашлянето. Ставаме и през ноща да акаме, пре деня по 5-6 пъти, а не яде много, дори на моменти изобщо неиска да яде. Не е слаб и се хранеше много добре. Няма разстройство, просто много чисти.незнам с кое да го свържа, но промяната в характера настъпи също горе-долу по време на започване на водораслите. Може и да е поредния период на „НЕ-то“))). Благодаря ви ако отделите време за да ми отговорите!

 193. Здравейте д-р Манева. Дъщеричката ми е на 2г. и 3 месеца и имаме проблем с третата сливица. Прочетох статията ви за продуктите на AquaSource и по-точно за Комплекс есенциални мастни киселини (ЕМК) и се спрях на тях като алтернатива за лечение. Никъде обаче не срещнах в какво количество може да ги приема тя на тая възраст. Може ли да посочите? Предварително благодаря!

 194. Здравейте Д-р Манева, детенцето ми е на 5г. и половина, от малук има проблеми с уголемената трета сливица, другите две ссъщо са постоянно издути и леко зачервени, преди 2 години прекара тежък гноен отит, но го излекуваха. Ходихме на класически хомеопат, постоянно давам имуностимуланти, клева тинктура, ехинацея, вит. ц, гаргара със сребърна вода, тонзилотрен, пил е и лимфомиозот. Резултат почти никакъв. Все така хърка, поти се нощем, не му достига въздух, спи с отворена уста, злояд е. Моля ви за помощ. Не вярвам на традиционната медицина и антибиотик много рядко давам в супер краен случай. Не искам и да стигам до хирургична намеса. Много бих искала да се видим със вас ако е възможно.

 195. Здравейте Д-р Манева, детенцето ми е на 3г. и половина, от малка има проблеми със сливиците постоянно издути и леко зачервени, а откакто тръгна на яслата е постоянно болна . Постоянно е на антибиотици и имуностимуланти.От един месец има проблем и с уголемена трета сливица , хърка, поти се нощем, не и достига въздух, спи с отворена уста, злояда е. Пие лимфомиозот резултат почти никакъв. Моля ви за помощ. Не искам и да стигам до хирургична намеса. Много бих искал да се видим със вас ако е възможно.

 196. Здравейте д-р Манева!
  Впечатлена съм от резултатите, които постигате, прилагайки нетрадиционните си методи. Много бих искала да споделя с вас и нашия проблем.Синът ми е на 5 г. и 4 месеца постоянно стои с отворена уста, говори носово, през нощта хърка, обича да му е топличко. Почти всеки месец страда от хрема, кашлица зачервено гърло и се стига до гнойна ангина и пневмония, хапва си, но от една година тежи 20 гк. Лекарите ни изписват антибиотици, калциев глюконат, капки за нос, инхалации и т.н. Установи се, че има уголемена носна сливица и уголемени лимфни възли под челюстта. УНГ ме посъветва да проведем лечение с капки за нос КУИКС СОФТ, сироп AERIUS 0,5 mg и КАЛЦИЙ+витамин Ц , за да видим дали ще има подобрение и тогава да предприемаме вадене на носната сливица. На мен обаче ми се ще да изчакам и да пробвам с някое от вашите средства, но няма да мога да дойда на местата, в които вие провеждате консултации. Моля ви, ако може да ме насочите към някой ваш колега в Смолян или Пловдив.
  БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

 197. дравейте д-р Манева. Пише Ви майка на момиченце на 5г.8м. Проблемът ни е следният. Вече втора година малката е с перманентна хрема най-вече през есенно-зимния сезон. Февруари т.г. посетихме специалист УНГ и след преглед и ренг.снимка бе поставена диагноза синузит и възпалена трета сливица. След курс с антибиотик Зинат + Зиртек няколко месеца бяхме добре. Но ето, че проблемът се появи отново, прегледа я друг специалист, който ОТРЕЧЕ детето да е със синузит; причината била третата сливица. Дъщеричката ни е много жизнена;не е зиморничава; срамежлива е, но бързо се приобщава; с нормално телосложение и тегло за възрастта си /117см-20 кг/- какви хомеоп.продукти бихте ни препоръчали? Бихте ли ни насочили към лекар-хомеопат в Добрич или ако е възможно преглед при ваше посещение в Добрич?
  С най-добри пожелания Кунка Иванова

 198. Здравейте Д-р Манева,

  От известно време търся добър детски УНГ специалист за дъщеря ми на 1г.10 м., която е със съмнение за уголемена трета сливица, и мисля че най-сетне го намерих във ваше лице 😉 Бих искала да си запазя час за преглед в кабинета ви в кв. Х. Димитър в София.
  Освен това бих искала да ви питам дали преглеждате и възрастни, понеже съпругът ми също има проблеми с гърлото от 2 месеца вече и нищо от конвенционалната медицина не помогна до сега…
  Благодаря ви предварително и ще очаквам имейлът ви с нетърпение.

  С Уважение:
  Галя Гергинекова

 199. Здравейте Д-р Манева,имам дъщеря на 3г и 4 м,миналата година дъщеря ми много често боледуваше от отит,даже се наложи да и се прави изследване на слуха защото тя все още не може да говори,т.е говори,но не я разбираме ,миналата година също така и откриха 3-та сливица и постоянно и изписваха всякакви антибиотици и какви ли не глупости,ето сега времето пак се застуди и проблемите ни почнаха от 2 дена вдига температура около 38.3 когатоя сложа да спи след известно време се събужда почва да се дави,все е дно иска да изхвърли нещо от устата си,хърка неспокойна е ,цяла вечер се върти,дане говорим че тя си е и хиперактивна,ще съм ви много благодарна ако можете да ни помогнете с нещо,днес сме на преглед унг-и съм сигурна че пак ще и изпишаш пак възможно най-скъпите лекарства .Благодаря предварително

 200. Здравейте ,д-р Манева!
  Синът ми е почти на 5 год.и сме със сериозни проблеми ,свързани с трета сливица,която е доста уголемена според специалист УНГ.
  Гласа му е спаднал,прави ларингитни кашлици,езика му става на червени петна,уголемяват му се и основните сливици.От 25.09.2012 г,започнах да му давам Клеева тинктура,Пробиотик,Пчелно млечице,Дентокинд,сироп Септилин.Но ето, че отново сме в същото положение.От няколко дни включихме и Афгафис нутанс 9CH по 5 гр.на ден за 3 месеца.Нещата обаче не се подобряват,осн.му сливици отново започват да се възпаляват .
  Извинявам се за дългия пост.
  Моля ви,кажете ми ,дали лечението не е подходящо или изисква повече време?
  Има ли начин да дойдем на преглед при вас в София?

 201. Здревейте д-р Манева,моята дъщерв е на 5,5гадини и имаме оголемени сливици.Много xърка през ноща.Давам и ксизал,черните капки и риналержи.Няма секрет от носа до вчера не кашлаше днес започна да кашла.Доктора ни каза да мажем сливиците с гранофолин\това зеленото лекарство\.дали ште има някакав резултат.

 202. здравейте доктор Манева ,моето момченце е на 2год. и 2 месеца наложи се на 20 септември тази година да тръгне на градина и от тогава до днес сме изпили 7 различни антибиотика и въпреки това няма ефект от лечението ни.през 7 дена сме с температура 38.7 поддържаме я 4-5 дена нямаме сополи но носът ни е запушен,кашляме и се давим от секрет ,които се стича в гърлото,чак му се повдига и както аз така и той самият много се плаши.много сме притеснени и стигнахме до лекар във Варна където ни казаха че имаме трета сливица но е малак да се маха ,а и нас много ни е страх от това махане.откриха ни и бактерия в носа мазахме бактробан и веднага след това пихме клоцид и сега отново 9 дена по късно отново кашляме и имаме температура.много ви моля посъветвайте ни ,кажете вашето мнение.благодаря ви сърдечно предварително

 203. Здравейте,
  детето ни е на 2,2г.Преди 2 седм. го лекуваха от грип, като контролния преглед и потвърждението от доктора, ч е здрав остана един „малък“ недостатък – уголемената трта сливица със затрудненото дишане, хъркане нощем, запушен нос и свистене и периодичните оплаквания на сина ни, че има нещо в устата, което го кара постоянно да преглъща и видимо го дразни. За първи път се случва така, досега винаги, когато е бил болен след лечението не е имал гореспоменатите от мен проблеми ПОНЕ ВИДИМО за нас, а и според мен като усещане при него.
  Какво мога да направя, за да му помогна и да“смаля“ сливицата …
  В случай, че е необходимо, най-кратко бих описала сина си така : не мисля, че е хиперактивен, но определено е обичащ движението, скачането, бягането ( твърдо го предпочита пред кротките и задълбочени занимания ), според баща си има шило в дупето; мн обича да танцува, рита топка ( не подхвърляне ), да се премята а ла каскадьор. Спорд мен е весел и живичък, но като бебе започна да се усмихва сякаш късно, но от рано беше с мераци да стъпва и скача. Въпреки, че спорд всички даваше вид да проходи рано, изчака да стане на 1г и тогава смело проходи. Така направи и с проговарянето – силно изразено и по много в момента, в който чукна 2г ( сякаш изчаква да се „ошлайфа“ и смело напред )Роди се едро бебе – 4,150кг – 54см. Кърмен е до 2г, те до скоро. В момента е 92см – 12,5кг. обича мн плодове и зеленчуци ( това изумява всички, всеки път ), като отказва да яде за сега само пипер по какъвто и да е начин. Не е вегетарианец определено, но сякаш повече му харесват суровите неща, а не готвено; обича торти и сладкишчета, сокове и вода средно. Освен ясно изразената страст към музика и танци другата е ходенето бос. От края на лятото вкъщи се преследваме, защото иска да ходи съвсем бос ( мисля, че ходи облечен, за да не бие на очи 😉 защото след 6мес. и обличането не му е слбост ). Като цяло е гледан като човек, който може и да не може да обясни защо прави нещо, но е добре да му се има доверие, защото нищо не е случайно и инстинктите му със сигурност са по-работещи от на нас възрастните и преди да отхвърлим неговото се стараем да разберем.
  Доста изписах, извинявам се много, не е особено кратко. Ще съм ви благодарна, ако ни посъветвате как да действаме с новопоявилия се проблем – уголемената 3-та сливица и подсказка за това, кое го кара да ходи бос посред зима. Благодаря 🙂

 204. Здравейте,Др.Манева!
  Дъщеря ми е на 5год.и половина.Преди 3 месеца и се възпали 3 сливица.През ноща много хърка и на моменти спира да диша за секунди.Водих я на УНГ.Той ми предписа противоалергични капки през устата и капки за очи,които да слагам в носа.Пихме 3 месеца Бронховаксон.Има много зелени сополи вече повече от месец.В момента и слагам Куйкс в носа и клеева тинктура капки и от няколко дена и давам рибено масло.Не иска да ходи на детска градина,там нито яде,нито вода пие.И вкъщи не яде много.Почти не я пускам на детска градина за да не се разболее.Според Вас това,което и давам сега добре ли е и мога ли да включа хомеопатично лекарство споделено от Вас без преглед?
  Благодаря Ви!

 205. Dr.Maneva моля за вашите координати.Синът ми е на 5 годинки когато спи много хърка това е като цяло докторката ни препоръ4ва вадене на носната сливица.

 206. здравейте доктор Манева.Детето ми е на 7 години от от 3 години през зимните месеци октомври -април се появява затруднено дишане с носа като в повечето случаи се запушва и не може да спи вечер.водих го на УНГ и ми казаха че има отекла носна лигавица и възпалена трета сливица но не е за операция също така да го тествам за алергия.забравих да спомена че през топлите месеци пак се получава запушване на носа но по слабо изразно и периодично.според вас можели да се включи хомеопатични лекарства и дали ще му повлияят

 207. Зравеите д-р Манева, имам дъщеричка Александра на 3,6г. и сме със секрет,с който е покрита третата слимица и се стича, така ни обясни УНГ, не е оголемена,но смята че трябва да я вадим.Да обясня на кратко:До 3г не е боледувала и не е пила лекарства, но след това имахме гнойна ангина и пихме АБ,започна да ходи на градина и от там на сетне вече 4-5 месеца сме със ужасно хъркане, особено нощно време. Преди месец бяхме със хрема и кашлица, сега пак така.Мече два месеца сме си в къщи,не я пусам на детска градина.Към момента я лекувам с хомеопатия-Agrapharis nutans 5CH 3 n 3 гранулки, Poumon histamine 15 CH вечер 5 гранулки и Calcarea carbonica 9CH преди сън 3 гранулки.Това го давам вече месец. Но ефект не виждам,то и сега сме и хрема и кашлица така че не мога да преценя.
  Според Вас това лечение правилно ли е?
  Предварително балгодаря

 208. Здравейте, д-р Манева,
  Дъщеря ми е на 6 год. след консултация с УНГ, ни каза, че се налага операция на трета сливица. Аз не искам да прибягвам до това, докато не опитам да се справим без операция. Детето говори на нос, не прави ангини, боледува нормално,а не често и не е с постояна хрема. Ходихме на алерголог, не прояви алергия към нищо. Единствените проблеми са носовото говорене, дишане през уста и главоболие напоследък. Може ли да си повлиае с хомеопатия?

 209. Zdraveite!Deteto mi ot kakto hodi na detska gradina mnogo chesto (prez 2-3 sedmici) i se vazpalqva nosleto ako moga taka da go nareka ili po qsno obqsneno zapochva da vadi zeleni sekreti sledovatelno zapochva da harka na san.Tova sa edinstvenite simptomi.Obiknoveno lechenieto preminava s chesto duhane na nosa i vpraskvane na solen raztvor v nosleto.Sluchvalo se e i da stigame do antibiotik ot tezi sekreti,tai kato se stichat kam garloto.Molq za savet.Az se samnqvam za treta slivica no neznam.

 210. zdr, dr. Maneva, moeto momi4ence e na 3 i polovina god. postoqnno e hremava i ka6lq, dvama dokrori ni kazaha 4e ima treta slivica . nie jiveem v malak grad nqmame dobri specialisti i ve4e neznam kakvo da pravq tq mn harka ,nqmam doverie na nikoi . mislq 4e neinoto lekarstvo e barita karbonika ima vazpaleni limfni vazli ot meseci pod bradi4kata . hodim pri edin doktor v vraca i toi ni predlaga sledva6tiq mesec da mahnem tretata slivica postoqnno iska da q naglejda i na vseki pregled koito e ponedelnik i petak ni vzima na pregled po 30 lv. kakto razbirate na sedmica mi trqbvat po 6o lv samo za pregledi , ta zatova nqmam doverie na nikoi ,parite li sa nai vajni. molq posavetvaite me.

 211. Бихте ли ми препоръчали хомеопат в Сливен!
  Постоянно е болен малкия,диша през устата,говори носово и доста други проблеми!

 212. Здравейте д-р Манева,бихте ли ме насочили към добър хомеопат в гр. Сливен?Детето ми ре заболя веднъж досега,но тератата сливица си остана уголемена и постоянно хърка и спи с отворена уста.През лятото имахме епизод д кашлица и взимахме противоастматични препарати,засега е боледувал само вднъж ,зимата и ни мина без АБ,само със сироп за кашлица и чай :).Ще Ви бъда благодарна ,ако ни насочите към хомеопат в нашия град или ни дадете насоки,как да я отбъбнам тази третасливица?!Малкия е на 4 г.Хубав ден!

 213. Здравейте,живея в чужбина и имам доста проблеми с 6 г.си дъщеря,астма,сънна апнея,предполагаеми алергии,уголемени сливи,доста дълго за обяснение тук.Въпроса ми е има ли възможност да ви пиша на имеил,и какъв е той.С уважение,Емилия

 214. прочетох страници за супер антиоксидант, но подчертават, че не е за употреба от деца…

 215. Здравейте ,много сам притеснена за детето си.Случайно попаднах на ваша статия и мисля че вие сте лекаря който ще ни помогне.На 15 април 2014 навърши 3 години от 7 месеца нашия личен лекар ни лекува за алергия,но нямаше ефект и на мен ми писна.Заведох детето си при специалист да я тества оказа се че няма алергия.Симптомите ни са; бистри сополи от време на време малко жълти,сълзене на очите,леко зачервени клепачи,запушен нос ,хъркане,изпотяване,но температура не ми вдига не ми прави гнойни ангини.Проблема е горе в нослето дори да няма сополи носа е запушен.Ще ви бъда много благодарна ако ме насочите как да постъпя.

 216. Здравейте, д-р Манева. Наскоро личния доктор ни изненада с диагноза „възпалена 3та сливица“. Дъщеря ми е на 2,2 год, роди се нормално с наложителна процедура за обдишване, понеже не пое въздух веднага (така ми казаха) и стоя в кислородна маска няколко часа. Имала е сравнително малко заболявания, но все свързани с гърло и нос. През февруари вдигна висока температура, приеха ни в болница с 39,4 градуса, а изненадата ми при изписването беше, че диагнозата е Ларингит. Малко след това (0коло 20 дни) започна хрема, отдадох го най-вече на зъбките, но започнахме борба със секретите и смяна на видове капки близо 2 месеца. началото на април просто престанах да и капвам капки, детето пищи само като спомена тази дума. Минаха око 2 седмици, забелязвах съвсем слабо свирене в нослето, но с промяната на времето – влажно и хладно, започна да хърка, да се буди все по-често – стана пак неспокойна нощем. Сега капваме капките на д-р Улевинов и пием Фенистил. Моля за съвет как да се справим с положението и да не допуснем да стане по-зле. Много благодаря и поздрави. виолина

 217. Моля, дайте ми координати на добър хомеопат в гр. Сливен.

 218. Здравейте, д-р Манева, бихте ли ме носочели към добър калсически хомеопат в гр. Бургас. Синът ми е на 3 години и от както ходи на детска градна се въртим в един порочен кръг през две седмици сме с инфекции на горните дижателни пътища, съпроводени с много влажни кашлици и нарушен сън през ноща. Моля Ви за координати на класически хомеопат!!!! Предварително Ви благодаря.

 219. Здравейте др Манева
  Как мога да се свържа със Вас и да си запиша час за преглед

 220. Здравейте др Манева
  Как мога да се свържа със Вас и да си запиша час

 221. Здравейте д-р Манева,
  синът ми е на 2, месеца. По мнение на педиатър и УНГ е с увеличени 1, 2-р аи 3 та сливици. Преди няколко месеца боледуваше често, след тов аимаше няколко месеца затишие -отдавам го на двуседмичен престой в гр.рявна и климата там. Преди няколко дни направи конюнктивит-според педиатъра това се лсучва вследствие на увеличена 3та сливица. Съпроводено с гъсти, гнойливи секрети в носа. Явно сливиите правят проблем и искам вместо да чакам поредното влошаване на здравословното състояние на детето ми да взема някакви првантивни и по=сериозни мерки.
  Моля д аме посъветвате как мога да се срещна с Вас/съвети з алечение или да препоръчате колега от гр.Варна.
  Благодаря Ви предварително!

 222. Здравейте, д-р Манева
  Синьт ми е на 3,5 г. От 2 седмици си говори на носа, диша през устата и като спи хьрка. Няма сополи и кашлица. Консултирах се с УНГ специалист и казаха, че най-вероятно е уголемена трета сливица. Детето не боледува често, здраво е, много жизнено. 108 см е 19 кг. Моля препорьчайте ми някакво лечение. Благодаря предварително!

 223. Здравейте д-р Манева,
  Синът ми е на 5 години. След втората годинка педиятърката ни каза че имаме трета сливица, но на този етап не е за вадене. След като почнахме да ходим на градина зачестиха хремите, запушен нос и задна хрема и хъркане. Заразявахме се лесно, някой да кихне и бяхме готови. От началото на тази година два пъти при хрема с гъсти жълто-зелени сополи последва болки в ушите, даже първия път постъпихме в болница от остър брохиолит, безмалко да му се спука тъпънчето. Тази зима целия ноември бяхме болни пихме два антибиотика през една седмица и само една седмица бяхме добре и после пак сополи и лека температура, но този път само с хомеопатия се оправихме. Само запушения нос и хъркането си остана. Въпросът ми е дали третата сливица е за вадене и кое от по-горе посочените лечения можем да проведем и кой лекър специалист от Варна можете да ми препоръчате. Благодаря предварително

 224. Здравейте Д-р Манева. Много се радвам, че попаднах на тази статия за уголемената трета сливица. Моят син е на 2 г.4 м. От повече от месец е с постоянно запушен нос, през деня, нощта, постоянно. Вече дори отказва да яде и не спи спокойно. Буди се по 3-4 пъти на нощ. Преди седмица го водих на уши-нос-гърло и ми казаха, че е уголемена 3-тата сливица и до няколко дни щяла да се успокои и да се оправи детето. Да, ама не! Носа му е още по зле. Секрети не излизат, постоянно свири и дори и като съм в другата стая го чувам как не може да диша детето. Моля Ви препоръчайте ми нещо за този проблем. Благодаря предварително! Всичко добро!

 225. Здравейте, доктор Манева!
  Искам да споделя и нашия проблем и се надявам на вашето компетентно мнение.
  Синът ни на 2 годинки и 1 месец има увеличени сливици и почти пистоянно възпалена и секретираща трета. Казват, че е наследствено. Малък е шанса да не ги махнем, а третата почти сигурно е за операция. Това много ме притеснява. Последните 2 месеца сме само по доктори. Наливат го с всякакви антибиотици. Накрая исзледването показа че повечето антибиотици не му действат.накрая отидохме при друго унг и бяхме на инжекции. От няколко месеца пие колактив 3. Мисля към хомеопат да се обърна? Искам детето да е здраво.. Моля за съвет
  Блогодаря!

 226. molq.za.savet..nalogali.se.da.ostranim.treta.slivica..

 227. zdraveite….bix.iskala.da.vi.popitam.predi.sedmica.nau4ix.4e.da6terqmi.ima.treta.slivica.i.4e.se.nalaga.da.se.otsrani..kato.malka.4esto.boleduva.ot.4erveno.garlo.o.kato.pla4e.se..zadavq.no.sega.da6terqmi.mi.e4.na.4..boleduva.po.naradko.na.nqkolko.meseca.nqma.xarkane.nqma,.i.ka6lica.kato.spi.spi.s.otvorena.usta.mije.li.savet.kak.da.postapq.molqvi.mnogo.se.pritesnqvam.bix.iskala.da.probvam.i.s.nqkakvo.le4enie/,olqvo.6te.sam.vi.blagodarna.ako.mi.otgovorite.

 228. Здр. Д-р Манева писах ви преди няколко седмици за дъщеря ми за уголемени и трите сливици Благодаря ви за отговора но сега и взеха гърлен секрет и се установи Бета хемолитичен стрептокок и Хемофилис за което и изписаха Зинат вече го изпихме продължаваме на Лимфомиозод има съмнение за изкарана Скарлатина януари без обрив но сливиците са се свили съвсем малко и продължава да хърка не чак толкова много на 5 г. е неискам да изваждаме сливиците и ако може контакт със вас за консултация Благодаря

 229. Здравейте, моля ви за съвет и консултация относно приема на Супер Антиоксидант при дете на 7 години. В изминалите 7 месеца боледува много често, направи 2 гнойни ангини, едната беше съпроводена и с отит и веднага след гнойните ангини и двата пъти направи пневмония. Двама лекари УНГ са на мнение, че трябва да се премахне третата сливица, но аз се страхувам от тази интервенция. В периода от 1,5 до към 3,5 години с тръгване на ясла започна да боледува често, направи веднъж отит и веднъж инфекциозна мононуклеоза, останалите му боледувания бяха стандартните сополки и кашлици. Тогава също го водихме на УНГ и още тогава искаха да му вадят сливицата, но ние не се съгласихме. След този период детето спря да боледува, до есента на миналата година /период около 3 години/ почти не боледуваше. Септември 2014 тръгна на училище и тогава започнаха тези ангини и пневмонии. При него усложненията се получават от задържането на гнойни секрети в носоглътката. До към три годишната му възраст се борихме и с ужасен атопичен дерматит, който преодоляхме благодарение на Колактив 3 и много витамин Ц. Сега съм закупила Колактив 3 и супер антиоксидант на Аквасорс. Моля ви за съвет и схема на прием. Само да добавя, че детето е с наднормено тегло.
  Предварително ви благодаря за отзивчивостта.

 230. Здравейте д-р Манева. Имам дъщеря на 5 г. и половина, която от повече от три месеца не спира да кашля. Кашлицата започва около половин час след ставане от сън сутрин, за около два часа и след това не се обажда да кашля нито един едни път. Кашлицата е различна – един път влажна с храчки и променяща гласа, друг път суха. Един ден се прокашля 2-3 пъти, друг път над 10, различно е. Преглеждана е от няколко педиатъра, алерголог, УНГ. Правена й е няколко пъти ПКК и винаги всичко е много добре. Рентгенова снимка е правена, тестове за алергии, трета сливица няма – всичко е ок. От тестовете за над 20 алергена всичко е нормално. Пила е няколко пъти различни АБ, сиропи за кашлици, противоалергични, инхалации с пулмикорт – ефект до момента от нищо няма. Кашлицата си остана. Имаше два дни, в които не се обаждаше да кашля изобщо, но на третия пак започна. Вече съм в ужас и не знам какво да правя! Моля ви помогнете!

 231. Д-р Манева, моля за Вашето мнение. Здравейте!
  Синът ми е на 7г. без три месеца. Енергичен, буден, боледувал е три пъти до сега от ангина и трите пъти пи антибиотик. От децата, които не боледуват е. Миналата година забелязах, че не чува добре, преглед при УНГ установи вдлъбнати тъпанчета, уголемена трета сливица, естествено задна хрема и започна лечението с капки, антиалергични препарати, сироп, НО най-притеснително беше наличието на стрептококи и пиогенис в гърления секрет и високото АСТ /стигна до 800/. Чрез хомеопатия овладяхме и смъкнахме АСТ-то, хремата изчезна, слухът се подобри, но тази зима проблемът се повтори. Има значителна загуба на слух, пак стрептококи и ни е назначена вече дата за операция във ВМА.
  Разбирам за третата сливица и за операцията на ушите, защото е със серозен отит, но ми казаха, че може да се наложи премахването на трите сливици + поставянета на макарички, ако АСТ-то му отново е високо. Въпросът ми е: Определящо ли е АСТ-то за премахването на 3-те сливици? При положение,че синът ми почти не боледува, а когато се изчисти задната хрема и слухът му значително се подобрява…Имам усещането, че ако се оправи серозния отит може да се справим със сливиците и това АСТ…Объркана съм, не съм от София и се чувствам ужасно смазана, когато общувам с лекарите там.
  Предварително Ви благодаря и Ви моля за отговор. /операцията ни е насрочена за 26.05.2015/.

 232. Здравейте! Майка съм на 4 год момиче с много бяла кожа и светли сини очи според лекарката ни това предразполага малката към по чувствителни бронхи миналата зима стигнахме до 2 бронхита за 6 месеца наложи се да стигнем до белодробна болница за да спре кашлицата И имахме ефект 6 месеца но сега сме с проблемна 3 сливица уголемена е прави кашлица като легне на обяд а вечер спи спокойно лекарката ни ни изписа к сизал който не съм и спирала 2 месеца моля ви кажете ми какво да и дам За тази сливица не искам да стигам до операция вече сме изгубили надежда

 233. Здравейте Д-р Манева! Внучето ми, което е на 3 год. много често има запушен нос с трудно дишане и кашлица, а освен това има подут лимфен възел под ушенцето. Не сме го изследвали за трета сливица, но носовото му говорене и фъфлене от време на време ме навежда на тази мисъл. Четох обаче за Barita carbonica, че се дава на умствено изостанали деца, срамежливи, некомуникативни, а той е пълна противоположност на това. Какво бихте ми препоръчали Вие! Благодаря Ви!

 234. Можете ли да ми препоръчате добър хомеопат във Варна?

 235. Здравейте д-р Манева. Синът ми е на 5 години и тази година от януари до сега прави четвърта гнойна ангина. Няма стрептококи. Личната лекарка ни кара да вадим сливиците. В момента налепите са сиви. Нямаме сериозни проблеми с третата сливица освен от време на време задна хрема, но секретите от носа са винаги бистри, не жълти или зелени. Не прави отити, не гъгне и не спи с отворена уста. Не ми се иска да вадин сливиците. Има и неалергична астма. Моля за съвет или да ме насочите към хомеопат във Варна. Предварително благодаря.

 236. Здравейте д-р Манева. Бихте ли ми препоръчали добър хомеопат във София? Става дума за трета сливица на 3 год. дете. Благодаря.

 237. Здравейте Доктор Манева! Моето момиче е на 2г и 3м установи се че имаме уголемена трета сливица преди една седмица докторката ни каза че е още малка за операция а след 4 дни на вторичния преглед каза чесе налага незнам дали да и вярвам или вижда в гърлото на детето ми пари от здравната каса. Преди да се намери третата сливица беше с ангина 2 седмици на антибиотик 1 седмица беше добре след това се повтори и пак антибиотик и не се оправяме стоят налепите личната ни прати на Унг оказа се че е предозирана с антибиотици възможно ли е да няма нужда от операция и дали ще се прибере сама 3 сливица сега пием един сироп Имунотрофина

 238. Здравейте ,дъщеря ми е на 1г и 11 м. от лятото насам хърка много силно в сряда сме на преглед ,но доктора с думите “ Ще я полекуваме малко пък ще видим какво ще правим . “ без дори да я е вождал ме изуми . Дори да има трета сливица не искам да я махаме , детето ми не боледува , няма хреми , секрети и т.н . Искам да ви попитам на нейната възраст мога ли да и давам продуктите на Аквасорф ?

 239. Моля ви да ми препоръчате хомеопат в Пловдив.Благодаря

 240. Здравейте,

  Интересува ме какво бихте препоръчали за дете на 3 год. и 2 месеца, което откакто ходи на ясла и градина през 1-2 седмици е с хрема и от там и кашлица. По принцип спи спокойно, но при боледуване след спиране на сополките похъркването от запушеното носле се изчиства много бавно. Често сме раздразнителни в последно време. Най-точно казано е, че си сменя често настроенията. При тръгване на ясла миналия септември направи една гнойна ангина. Тази година март месец също. С антибиотик се изчостоха за супер кратко време. Друго по-тежко боледуване до момента сме нямали.

 241. Здравейте,может ели да ми препоръчате добър хомеопат във Варна, Много ще съм ви благодарна.

 242. Здравейте д-р Манева, дъщеря ми е на 2,5 г. и от около 2 месеца страда от непрекъсната хрема и кашлица, които започнаха при започването на детска ясла. Казаха ни, че е от третата сливица и назначиха лечение Agraphys nutans 5CH сутрин и Barita carbonica 5 CH вечер. Има известно подобрение – хъркането намаля, сополите се поизчистиха, но кашлицата не спира. Кашля влажно, с храчки, обикновено след сън, през деня е по-рядко. Бихте ли ме посъветвали дали предписаното лечение е правил,но и евентуално какво да добавим. Започнах да давам витамини Вижън като добавка. Детето е високо и слабо, много активно, нервно, капризно, хленчещо, плачливо, изключително обгрижвано от мен откакто е родена, но сега имаме и бебе на 6 месеца, от което тя ревнува. Дайте съвет, моля Ви.

 243. Здравейте д-р Манева,бихте ли ни казали как можем да запишем час при вас за гр.София.Нашият проблем е продължителна хрема и от няколко дни забелязвам спиране на дишането за няколко секунди докато спим,но за момента след 20 дни хрема и антибиотични капки и сега пием и ангибиотик забелязвам,че няма хрема,но забелязах проблем с дишането.Дайте съвет дали можете да не помогнете.

 244. Здравейте чета Вашите статий за уголемена трета сливица и смятам че calcarea carbonica е нашето лекарство.Искам да попитам колко време и по- колко да давам и след колко време може да има подобрение и понеже живеем извън БГ в Холандия сме как мога или нещо подобно на това лекарство да си намеря?.Благодаря Ви предварително!

 245. Здравейте д-р Манева, бихте ли ми оставили координати, на които да се свържа с Вас и да запиша час за преглед в София. Касае се за синът ми, който е на 3 г и 9 месеца. От три месеца хърка докато спи и нослето е запушено без сополи. Заведохме го на специалист УНГ, след прегледа лекаря каза, че детето и ма трета сливица, предписа някакви комбинирани капки за нос, които се правят и каза да ги капем три пъти по три капки за една седмица и пак да го заведем да го види. След два дни ще отидем на прегледа, но аз виждам, че няма никакво подобрение на състоянието му. Освен това той има и алергична астма и диша с инхалатор Пулмикорт два пъти дневно. Никой до сега не ни е препоръчал тестове за алергии, по – скоро казват, че тестовете се правят след петата годинка. Преди често боледуваше, но откакто не ходи на детска градина е значително по- добре.
  Много искам да се свържа с Вас за преглед и консултация. Благодаря Ви предварително!

 246. Здравейте,
  Дететето ми е на 6 год и от един месец хърка нкощем и има кашлица когато се стича секрет от носа.Водих я на преглед УНГ за трета сливица но няма уголемена трета сливица.Единствено има уголемени сливици и лимфни възли.От един месец пие кларитин сироп и пръскахме какво ли не.(тантум верде,ефизол ,тонзилотрен)Вчера я Водих отново при педиатъра и в момента се кажем с гранофурин и смуче ефизол а за носа тобрекс.
  Моля да ми дадете съвет какво да правим защото ми омръзна да давам на дететето постоянно лекарства и нищо да не се случва.Като бебе имаше алергия към белтъка на краве то мляко.

 247. Здравейте д-р Манева,
  имам дъщеря което е на 2,5 год. (~12,5кг) от София, основният проблем ни е носа, щом ни хване хрема няма оправяне, започва хъркане през нощта, запушване на носа, кашлица през нощта от секрета който се стича, изпотяване в областта на главата, вратлето и раменете, стига се чак до антибиотик оправяме се и щом се промени времето пак сополи и ……..
  Водила съм я на УНГ , за трета сливица ми казват че тепърва щяла да се развива. Лигавицата в носа и гърлото била алергична, тестове не сме правили защото още е малка. Също така че и било сочно.
  Наред с изпотяването през нощта съм забелязала, че и се оцветява бельото в жълто, около вратлето все едно не съм я къпала. Това не съм го коментирала с лекарите. Но като съм споделяла с тях, че се поти са ми казвали че било нормално. На мен не ми се струва че трябва да е така, дори когато в стаята е прохладно.

  Четох описанието на Tuberculinum и Calcarea carbonica и искам да проведа лечени е с тях. Кое е най-подходящото за нашия случай.

  Ако може и координати за връзка с Вас евентуално да ни прегледате.

  Предполагам че графика ви е доста натоварен затова ако може да ни укажете на първо време какво взимаме , по-колко и как.

  Благодаря Ви предварително!

 248. Здравейте. Синът ми е на 3,5 години. От доста време диша тежко и спи с отворена уста. Диагнозата му е уголемена сливица, трета степен. По препоръка на доктора в момента приемаме капки Лимфомиозот, но той смята, че е нужна операция. Аз съм против тази манипулация. Моля Ви за помощ. Нямам голям опит с хомеопатията. В повечето случаи не съм чувала добри отзиви за такъв вид лечение – много мои близки смятат, че хомеопатията само потиска проблема, не води до решение. Но аз съм решена да направя всичко по силите си, синът ми да се излекува без операция. Моля Ви за препоръка на лечение. Ще се радвам и да се видим, ако е необходимо.
  Синът ми не боледува често, слава Богу. Повече от година не е приемал медикаменти. Поти се много, докато спи. Но е страшно контактен, жив, не спира да играе. Изобщо обикновено дете, без симптомите, описани по-горе от Вас. Иска ми се и да диша нормално….надявам се Вие да ми помогнете за това.
  Благодаря Ви предварително.

Евентуален отговор на коментара ще получите на посочения от вас email-адрес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *