Хомеопатия за жени след раждане

Публикувано в категория Хомеопатия за деца и майки | 7 коментара

Много подходящо лекарство след раждане на дете е лекарството pulsatilla. Препоръчвам го на жени, които плачат често, не им е достатъчна любовта, която получават от близките. Те смятат, че няма да могат да се справят с отговорността и често се оплакват, не могат да спят, да се хранят, имат болки в гърдите. Еднократна доза pulsatilla има чудесен ефект, успокоява майките, дава им сигурност и те се справят добре със задълженията си.
Ако гръдните жлези са подути и червени и се възпалят по време на кърмене и особено, ако движейки се жената има силни болки в гърдите, тогава подходящото лекарство е bryonia alba.

С много добър ефект при рагади (цепки по зърната на гърдите – усещането е, като при порязване), при които болката по време на кърмене е много силна, които кървят или отделят секрет е хомеопатичното лекарство nitric acid.

Едно от най-честите лекарства с много добър ефект при епизиотомии, перинеотомии e staphisagria. То облекчава болката и увеличава желанието за секс.

Ако майката има запек едни от най-честите лекарства са съобразно симптомите са: sepia, nux vomica, bryonia alba, lycopodium.

Разбира се диетата е изключително важна. Тъй като самото раждане предразполага към хемороиди, комбинацията хемороиди и запек е много честа след раждането, което налага много добра хигиена, масаж на аналния пръстен, хранене предимно с целулозна храна. От хомеопатичните лекарства подходящи са: sulfur, nux vomica, lachesis, china.

Тези лекарства могат да помогнат само, ако жените имат съответните симптоми.

        

7 коментара

 1. Привет, д-р Манева. Вече трета седмица се боря с рагади, каквито и със съвсем малко кърмаче не съм имала. Не знам защо до сега не се сетих да препрочета тази публикация. Добре че ми казаха да пия ЕМК като помощно средство, та да ми хрумне да надникна тук.
  Благодаря!
  Поздрави: Жужа.

 2. Здравейте д-р Манева, аз съм баба на момиченце на три седмици. То се роди с тегло 3.700, макар, че дъщеря ми е дребничка. Тя е на 38г, това е второ раждане. От род. дом детето се изписа с хубав вид, но през първата седмица отслабна с 600гр. Дъщеря ми е нервна и напрегната-няма достатъчно мляко. Започнахме дохранване, но тя много иска да кърми колкото може по-дълго. Успява да нацеди не повече от 20гр. Бихте ли изпротили телефон или адрес за да ви посетим за консултация. Аз вярвам повече в хомеопатията.
  С уважение: Зоя

 3. Здравейте, д-р Манева,няма да Ви лъжа – баба съм на бебе и Вие сте педиатър, но и хомеопат и затова Ви моля най-горещо за съвет: какво хомеопатично лекарство да взимам при упорит запек.Предварително благодаря.

 4. Здравейте д-р Манева!
  Повече от 20 години се боря със запека безуспешно.
  Редовно спортувам (2 пъти седмично хода на аеробика), храня се здравословно (2000 г.бях при д-р Емилова)и от тогава до сега спазвам начина на хранена.Основната ми храна са плодовете и зеленчуците.И без никакъв резултат.
  Ако не пия чай (разхлабващ) или някакво разхлабващо лекарство може да не ходя 10 дни.
  Надявам се Вие да ми дадете съвет и да ми препоръчате хомеопатично лекарство.
  Предварително Ви благодаря за отзивчивостта!
  Поздрави: Венета Илиева

 5. Здравейте д-р Манева.Благодаря за съветите относно сина ми.Посетихме хомеопат и сега положението му се подобрява с всеки ден.Нуждая се от съвет и за себе си.След двете раждания имам голям проблем с хемороиди – външни.Възпаляват се на моменти,на моменти нямам проблеми.Моля – дайте съвет.Предварително благодаря.Лека вечер.
  С уважение – М.Труфчева

  • Здравейте Мария, в хомеопатията не се лекуват хемороиди, а човека с всичките му симптоми (на физическо и психическо ниво). Така че Ви препоръчвам и Вие да си направите хомеопатичен преглед.

 6. Здравейте,имам дъщеря на 2,8 години има страда от запек вече една година.Ходи по голяма нужда веднъж на седмица.Водихме я на гастроентереолог,който ни каза,че проблема е на психическа основа и ни посъветва да се обърнем към хомеопат.Моля кажете ни какво можем да направим за справяне на проблема.

Евентуален отговор на коментара ще получите на посочения от вас email-адрес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *