Три случая на лечение на деца с хомеопатия

Публикувано в категория Хомеопатия за деца и майки | 2 коментара

Един от моите първи случаи в хомеопатията беше дете с гнойна ангина. Тогава, съобразно симптомите, аз определих неговото конституционално лекарство (calcarea carbonica). Това беше едно срамежливо и плахо дете, което стоеше непрекъсното до майка си и я държеше за ръка. Много беше жадно за студени напитки, предпочиташе да яде яйца и сладки неща, беше обилно изпотено със студена лепкава пот. В случая конституционално лекарство беше и неговото остро лекарство и една единствена доза доведе до пълното излекуване на детето в рамките на 24 часа.

Имах случай на дете на 5 години с температура и разстройство от три дни. Майката беше готова да влезе в инфекциозно отделение, тъй като детето за пореден път имаше такива симптоми. Лекарите я съветваха детето да бъде лекувано в инфекциозно отделение с антибиотик и вливания с глюкозно-солеви разтвори.

Детето беше плачливо, лежеше до майка си, устата му беше суха, но въпреки това, то не беше жадно. Искаше прозорците да са му отворени. Температурата беше непрекъснато различна, независимо от приема на антипиретици.

Детето беше преяло със сладолед преди болестта. Такива деца се разболяват също и от прием на обилна храна, особено пържена. Всички тези симптоми определиха конституционалното лекарството на детето (pulsatilla), което беше и неговото остро лекарство.

Детето оздравя за 24 часа и така го спасихме от антибиотиците и болката от поставянето на абокати.
Заедно с хомеопатичните лекарства аз винаги препоръчвам правилното хранене, любовта на майките, приема на течности, каквито децата желаят.

***

Случай на дете с псориазис и бронхиална астма на 5 г: Това беше едно прекрасно, пухкаво момиченце с ярко червени устни, гореща глава, длани и ходила. Искаше да ходи боса. Не обичаше да се къпе и беше с разчорлена коса. Майка й никога не можеше да я среше. Детето беше с псориатични плаки от 1 година, а с астма от 3 години. Даването на една доза sulfur доведе до изчезване на плаките и подобри значително астмата.

        

2 коментара

  1. Здравейте,аз имам син на 5г. той има астма,ходих при почти всички хомеопати във Варна,но не получихме адекватно лечение и вече 3 години болеста се проявява без да има видимо облекчение.Каня Ви да дойдетевъв Варна и да консултирате и варненските деца.Мога да предоставя едната стая от офиса си за прегледи.

  2. Здравейте, синът ми е на 3 г. и 4м., диагностициран е с неалергична бронхиална астма, когато беше на 1 г. и 6 м. От тогава почти без прекъсване прие Сингулар. Пристъпите му са винаги в следствие на настинки с хрема и кашлица /или само кашлица/. В момента отново е с пристъп, сложиха му инжекция Урбазон и инхалация с Вентолин, а аз у дома му давам Вентолин сироп. Ходи на детска градина и много често се разболява. Искам да му засиля имунната система, за да не се разболява от всеки вирус. Добро и послушно, в границите на нормалното за възрастта му, дете е. Срамежлив, привързан силно към мен, плаче като го оставям в градината, даже и ако сме при приятели и ме загуби от поглед пак се разплаква. Преди няколко дни го оперираха от ингвинална херния. От 4-5 дни започнах да му давам Екомер. Моля ви за мнение и ако можете да ми препоръчате хомеопат във Варна, който лекува деца с астма

Евентуален отговор на коментара ще получите на посочения от вас email-адрес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *