Времето за забременяване

Публикувано в категория Подготовка за бременността | 6 коментара

Всяка една жена трябва сама да почувства кога наистина е готова за забременяване, раждане и отглеждане на детето си. Това не винаги е добре обмислен акт, което има своите негативни последици. Много от майките раждат без да са готови да бъдат майки. Това неминуемо се отразява върху целия техен живот и живота на децата им. За това бих искала да дам няколко съвета в ролята си на детски лекар и майка.
1. Най-добрата възраст за забременяване е тази, в която майката е готова за това. Но като лекар смятам, че при жени над 37 и мъже над 50 години се увеличава рискът от генетични заболявания.
2. Майката трябва да бъде физически здрава и силна, защото износването на детето е пряко свързано с нейната физика. Тя трябва да бъде информирана относно здравословното хранене и различните начини за справяне със стреса, като спорт, медитация, релаксация и др.
3. Майката трябва да е психически здрава, тоест да бъде щастлива и удовлетворена от живота си, за да може да предаде тези свои качества и на детето.
4. Майката трябва да е готова да даде цялата си любов на детето. Подобна отдаденост е рядко срещана при младите майки, които не могат да се сбогуват със забавленията и свободата в досегашния си живот. Отглеждането на здраво и щастливо дете обаче е акт на пълно отдаване.
5. Цялостната липса на отношение към тялото, която се изразява в нерационално хранене, стрес, прием на алкохол, цигари и наркотици трябва да бъде преодоляна много преди забременяването. И това не се отнася само за бъдещите майки, но и за бъдещите бащи, тъй като създаването на едно дете е винаги акт за двама.
6. Жизнената енергията и енергията на любовта на двамата бъдещи родители трябва да достигне много високо ниво по време на забременяването.
7. Когато мъж и жена са готови да станат родители, за тях сексът трябва да промени своя смисъл. Той трябва да стане израз на отдаване на любов и обмяна на енергия за сътворяването на едно дете.

        

6 коментара

  1. Здравейте аз съм на 38г.физически съм здрава.Близо от една година се опитваме да забременея, но не се получава.Имах една бременност преди 15г., но за съжаление не беше с щастлив край, родих нрмално, но мъртво дете. Живея от 5г. с един човек, с който се разбираме и обичаме и решихме, че е крайно време да си имаме детенце! Ходих на изследвания, имам много леко завишение на тестостерона, лекаря каза, че това не е никакъв проблем. И така всеки месец с нова надежда до следващия! Случайно попаднах на тази статия, искам съвет!! МОЛЯ, И БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!

    • Здравейте Ралица, възможно е причината за Вашия проблем със забременяването да е психо-емоционална. Днес съществуват много методи за лечение, основаващи се на идеята, че физическите проблеми са проявление на отрицателни емоции и мисловни нагласи. Хомеопатията е един от начините за освобождаване от подобни ограничаващи състояния на духа и мисълта. Ако сте отворена към подобен род лечение, може би ще мога да ви насоча към хомеопат във вашия град. Както и да Ви изпратя информация за други методи, към които може би бихте проявила интерес. Пишете ми на mail@drmaneva.com

  2. Д-р Манева, ако в изказването Ви имаше и сянка на истина, нямаше да има аборти в България – всяка жена щеше да се предпазва от нежелана бременност със силата на духа и мисълта.

  3. Д-р Манева, прекрасен уебсайт и много полезен! Само една забележка имам, по отношение на традиционните Ви възгледи относно възрастта за забременяване и проблеми от това – не поставяйте всички жени под общ знаменател. Проблемите идват от самият стрес, който Вие лекарите с тези нелепи класификаций оказвате върху жените. Всяка съдба и всеки организъм са индивидуални. Лек ден!

  4. Д-р Манева,скоро ми наравиха аборт защото ми изтекоха водите. Бях в 20г.с според лекарите е вследствие на инфекция. Бебето ми беше инвитро. Ще направят ново инвитро само след като се намери огнището на инфекция. Бихте ли ми препоръчали някакви соли за по-бързо въстановяване и след това имплантиране на ембриони. Благодаря

  5. Imam visok prolaktin i nemoga ga zabremeneq ot edna godina piq dostineks no nese poluchava

Евентуален отговор на коментара ще получите на посочения от вас email-адрес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *