Три случая на лечение с алготерапия

Публикувано в категория Алготерапия при деца | 3 коментара

Първият ми голям успех с алготерапията постигнах при лечението на едно прекрасно, русо, синеоко тригодишно момиченце. Това дете не беше спряло да боледува откакто се е родило от всякакви инфекции най-вече на дихателната система и бъбречните пътища. Майката дойде с три амбулаторни картона, пълни с диагнози и лекарства. Детето повръщаше при всяка болест и беше почти винаги на инжекционен антибиотик. Не можех да повярвам, че има толкова боледуващи деца. След като започнахме алготерапията детето разреди болестите и те станаха много по-леки и се овладяваха почти винаги без други лекарства. Майката беше много щастлива, успокои се за здравето на детето си и това и даде възможност да роди още едно прекрасно дете, което от самото си раждане пие алги и е много по-здраво.

***

На преглед при мен дойде едно шестгодишно детенце с аденоидни вегетации. То поддържаше температура и имаше хронична инфекция в носоглътката. Лабораторните изследвания показаха бактериална инфекция, заради която детето изпи три антибиотика без ефект. Майката не желаеше то да пие повече, а искаше сливицата да се отстрани. Ушните лекари бяха решили, че не могат да проведат оперативната интервенция. Тогава аз й предложих, детето й да приема алги. Това подобри за пет дни лабораторните изследвания и клиничното състояние на детето и то бе оперирано.

***

Имах случай на тригодишно дете с доказана кожна алергия и полиалергия от изследванията. Майката беше провеждала антихистаминово лечение в продължение на една година, което не беше решило проблема на детето. Тя се обърна за помощ към мен и тогава включих в храненето на детето AFA и ЕМК (есенциални мастни киселини). След три месеца по кожата на детето нямаше следа от обривите. Така проблемът на детето беше решен без да му се наврежда.

        

3 коментара

  1. Големият ми син е с уголемени сливици и често боледува от инфекции на дихателните пътища. Преди 2 год. махнахме третата сливица, а сега отново се е появила и има гной по нея. Специалистите УНГ казват, че трябва да се махнат и трите, но аз се притеснявам от такава интервенция. Говорът на сина ми става неясен и гъгнив, а започна и да не чува. Моля, да ми препоръчате някакво алтернативно лечение. Предварително благодаря!

    • Отстраняването на всички сливици не винаги е единственото и най-добро решение. Като първа алтернатива бих посочила хомеопатично лечение. Ако се открие конституционалното лекарство на детето, приемането му би могло да е напълно достатъчно за решението на проблема и да не се налажи оперативна интервенция. В практиката ми се е случвало успешно да лекувам с хомеопатия проблемна трета сливица. Важна роля за укрепването на имунната система на детето биха могли да изиграят и някои от продуктите на AquaSource (Зелена енергия, Есенциални мастни киселини, Коластра). Накрая не бих пренебрегвала и възможностите, които предоставят физиотерапията и климатолечението.

  2. Здравейте, д-р Манова!
    Случайно попаднах на Вашата страница в Интернет и благодаря за това, че Ви има!Синът ми е на 3 години и има увеличена трета сливица, която лекуваме с помощта на Garasone и Limphomyosot след консултация със специалист. Бих искала да зная може ли да му давам да приема Супер Антиоксидант без предварителен преглед със специалист? И откъде да си го набавя! Благодаря Ви!
    СУПЕР АНТИОКСИДАНТ без преглед

Евентуален отговор на коментара ще получите на посочения от вас email-адрес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *