Моята среща с алготерапията

Публикувано в категория Алготерапия при деца | 5 коментара

Алготерапията е алтернатива на традиционната медицина. По-точно тя е лечение с храни, създадени в природата – спирулина и синьо-зелени водорасли (AFA).

Моята среща с този вид лечение беше преди 13 години. Въпреки че съм лекар, не можех да се справя със здравословния проблем на дъщеря ми, който се състоеше в чести прояви на лицев херпес (5-6 пъти в годината). Използвах всички методи за лечение, които познавах от традиционната медицина – без успех. Така бях принудена да потърся алтернативни методи на лечение. Когато прочетох за алготерапията, единственият ми избор беше да опитам.

При първите симптоми на следващия херпес (тръпнене на лицето, зачервяване на област от лицето) аз дадох на дъщеря си първите водорасли, които не позволиха появата на везикули. Тогава тя ми каза: „Мамо, водораслите ми изядоха херпеса”.

С водораслите силно разредихме херпесните атаки, а след включването на хомеопатията ние разрешихме окончателно здравословния проблем. Така аз разбрах, че клетъчният имунитет, който е отговорен за нашата склонност към вирусни, какъвто е херпесният вирус, се засилва много след приема на тези водорасли.

Реших, че мога да прилагам със същия ефект водораслите при грип, при причинителите на ларингита (лаеща кашлица) – парагрипен вирус и респираторно синцитиален вирус, при коксаки вирус  и при ротавируси. При всички тези заболявания започнах да използвам водораслите с цел да помогна на децата.

Давайки водораслите аз успях да:
–    подобря здравето на често боледуващите деца,
–    подобря техния сън,
–    да подобря храненето им,
–    да ги направя по-енергични,
–    да подобря паметта им,
–    да намаля алергичността им.

От опита си разбрах, че съм намерила храна, която има не само имуностимулиращ ефект, но и подобрява физическото и нервно-психическо развитие на децата. Помогнах на много злояди деца да започнат да се хранят по-добре, много деца, страдащи от безсъние започнаха да спят по-добре, много деца със затлъстяване намалиха апетита си.

Благодарение на алготерапията успях да „загубя” много деца-пациенти, тъй като те с времето боледуваха все по-рядко и вече не идваха така често на прегледи. Това ми донесе истинско удовлетворение като лекар.

        

5 коментара

 1. Здравейте,Д-р Манева,аз съм Валентина и съм от Пловдив.Синът ми е на 1 година и има поставена диагноза Атопичен Дерматит,когато беше на 3месеца излезна екзема по бузите,изчезнаха от предписаното му кремче сега пак се появява но на гръбчето пак ни изписват тези кортикостероиди и козметика.Може ли да започнем лечение с хомеопатия и с какво.

  • Здравейте Валентина, атопичният дерматит може да се оправи и само с продуктите на АкваСорс. Подходящи са пробиотици и есенциални мастни киселини. Пишете ми, ако Ви интересува повече информация.

 2. Здравейте Д-р Манева! Казвам се Доника и съм от Шумен.Може ли да ме посъветвате кои от продуктите на Аква Сорс да давам на сина ми, който преди 10 дни стана на 3год.Ходим на класически хомеопат, но въпреки това от края на м. Октомври до сега не сме спрели да боледуваме. Даже няма кога да дадем теренните лекарства.Около ден преди да се разболее започва да киха, след това жълто-зелени гъсти сополки, пресипнал глас и кашлица, а понякога и висока температура. Това продължава около 15 дни. Най трудно се изчистват сополките и като спра лечението като мисля, че всичко е наред – след ден, два всичко се повтаря на ново!
  Ходихме при специалист УНГ, който каза, че проблема е в нослето на детето и че третата сливица се уголемява и затова детето ми хърка като спи,говори носово и диша тежко.Вземахме секрети от носа – няма бактерии, чисто е.
  Д-ра по хомеопатия ни предписа „калкарея карбоника 30“ – еднократно на 4 дни, но съм я давала 3 пъти в промеждутъка.
  Взех AFA течни водорасли и му давам 2 пъти по един капкомер.
  МОЛЯ за съвет, какво още да взема, за да го подсиля малко!
  По принцип детето ми е много контактно, жизнено и хипер активно. Дори и да е болен, не се спира.
  Благодаря предварително

 3. Здравейте,Д-рМаринова!Синът ми е на 2 годинки,при всяко боледуване му излизат афти в цялата уста.Изписват ни имуностимуланти в момента БИОЗИН и БРОНХО-ВАКСОМ.Всеки месец се появяват на ново не се храни и като види храна вика от болка.Посъветвайте ме нещо,не знам как да му помогна.Благодаря ви предварително.

 4. Здравейте д-р Маринова от много време се мъча от вас един отговор да получа,ако бях в БГ задължително бих дошла при вас за преглед,,дъщеря ми е на 4 години и половина сас трета сливица която не искаме сас операция да премахваме ..чета почти вав всяка статия за хемеопатия какво е това как се употребява и докога ?дащеря ми славабогу не е в най тешко састояние не хърка не спи сас отворена уста но много често се разболява и тогава нослето и доста се затруднява с дишането..моля ви файте ми някакъв съвет какво да направя какво да използвам? Благодаря ви от сега Силвия

Евентуален отговор на коментара ще получите на посочения от вас email-адрес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *